Stories

Ζιμόν Τερόντε: Η Σάλκε… βλέπει ξανά Bundesliga επειδή εμπιστεύτηκε τον σωστό άνθρωπο

Με τον Ζιμόν Τερόντε να αποτελεί για μία ακόμη χρονιά σημείο αναφοράς στη 2.Bundesliga, η Σάλκε προχωρά ακάθεκτη για την επιστροφή στα σαλόνια.

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορεί να μην έκαναν μεγάλη καριέρα στα... σαλόνια, όμως υπήρξαν κάτι παραπάνω από τίμιοι αγωνιζόμενοι σε μικρές κατηγορίες. Κάτι σαν τον Ηλία Κάμπα, τον Μιχάλη Κλοκίδη και τον Ματθαίο Μαρουκάκη στα μέρη μας.

Στη Γερμανία, ο παραδοσιακός άνθρωπος των ειδικών συνθηκών ακούει στο όνομα Ζιμόν Τερόντε. Ένας σέντερ φορ 34 ετών που φέτος έχει πάρει... από το χεράκι τη Σάλκε και την οδηγεί στην άμεση επιστροφή στην Bundesliga μετά από μία σεζόν απουσίας.

Ο έμπειρος επιθετικός μετρά 22 γκολ σε 29 αγωνιστικές στη 2.Bundesliga, τουλάχιστον πέντε περισσότερα από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή της κατηγορίας συνεπώς δύσκολα θα χάσει το... στέμμα του αρχισκόρερ με πέντε ματς να απομένουν.

Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τερόντε... σκίζει τα δίχτυα στη Β’ κατηγορία της Γερμανίας. Βλέπετε, αποτελεί τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της, έχοντας μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές 164 γκολ!

Πρόσφατα ξεπέρασε στην κορυφή τον άλλοτε ποδοσφαιριστή του Αννόβερου και της Φορτούνα Κολωνίας, Ντίτερ Σατσνάιντερ, που είχε σταματήσει στα 153 τη δεκαετία του ’80 και ασφαλώς αναμένεται να θέσει τον πήχη ακόμη ψηλότερα. Συνολικά δε, στην καριέρα του, έχει βρει δίχτυα 222 φορές σε 441 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Ποτέ του δεν έπαιξε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ούτε κλήθηκε σε καμία εθνική ομάδα...

Ζιμόν Τερόντε: Ο σωστός άνθρωπος για τη Σάλκε και την άνοδο

Η εφετινή, είναι η δέκατη σεζόν του στη 2.Bundesliga. Έχει παίξει και πιο χαμηλά, με τη Β’ ομάδα της Ντούισμπουργκ μεταξύ 2007 και 2009, με την MSV να αποτελεί τον σύλλογο από τον οποίο ξεπήδησε. Δεν έμελλε, ωστόσο, να μακροημερεύσει εκεί.

Το ’09, μετά από ένα σύντομο δανεισμό στη Φορτούνα Ντίσελντορφ, που έπαιζε τότε στη 3.Liga, παραχωρήθηκε στην Κολωνία, με την οποία έπαιζε κυρίως στη Β’ ομάδα.

Τη σεζόν 2010/11 έγραψε και επτά συμμετοχές με ένα γκολ στους «μεγάλους», ωστόσο για μία ακόμη φορά άλλαξε ομάδα.

Το 2011 τον βρήκε στο Βερολίνο, με τη φανέλα της Ουνιόν. Εκεί άρχισε να δείχνει μέρος από τις ικανότητές του. Την πρώτη σεζόν μέτρησε εννέα τέρματα σε 28 συμμετοχές, την επόμενη έντεκα σε 35 και το 2014 αποχώρησε μετά από ακόμη πέντε... τεμάχια σε 30 αγώνες.

Η Μπόχουμ του προσέφερε συμβόλαιο και δικαιώθηκε. Μεταξύ 2014 και 2016, ο Τερόντε μέτρησε 47 γκολ σε 72 συμμετοχές, με τα 25 που σημείωσε στο πρωτάθλημα τη σεζόν 2015/16 να του χαρίζουν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

Ζιμόν Τερόντε: Ο σωστός άνθρωπος για τη Σάλκε και την άνοδο

Το ’16, η Στουτγκάρδη που είχε μόλις υποβιβαστεί στη Β’ κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 39 χρόνια, δαπάνησε τρία εκατομμύρια ευρώ για να εντάξει στο ρόστερ της τον γκολτζή του πρωταθλήματος. Και οι Σουηβοί δικαιώθηκαν...

Ο Τερόντε ήταν και πάλι εκπληκτικός, πετυχαίνοντας 25 από τα 63 τέρματα της ομάδας του. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος έφερε την επιστροφή στα σαλόνια, με τον 29χρονο τότε φορ να βγαίνει για δεύτερη σερί χρονιά πρώτος σκόρερ της κατηγορίας!

Βρέθηκε έτσι στην Bundesliga, ωστόσο δεν μακροημέρευσε. Μετά από τρία γκολ σε 17 ματς, παραχωρήθηκε στην παλιά του ομάδα, την Κολωνία, εκ νέου για τρία εκατομμύρια.

Οι «τράγοι» έκαναν απίστευτα κακή σεζόν και τα πέντε γκολ του Τερόντε σε 15 αγώνες δεν βοήθησαν στο να αποτραπεί η τελευταία θέση και ο υποβιβασμός στη Β’ κατηγορία. Εκεί ασφαλώς, ο έμπειρος ποδοσφαιριστής βρέθηκε ξανά στα λημέρια του και απέδωσε όπως τις προηγούμενες χρονιές...



Η σεζόν 2018/19 βρήκε την Κολωνία στην κορυφή της βαθμολογίας και τον Γερμανό επιθετικό σε εκείνη της λίστας των σκόρερ! Συγκεκριμένα, τα 29 από 33 του γκολ εκείνη την χρονιά ήταν σε ματς πρωταθλήματος, με τους «τράγους» να επιστρέφουν έτσι στην κατηγορία των μεγάλων.

Η σεζόν 2019/20 βρήκε τον Τερόντε ξανά στην Bundesliga, με τον συνολικό του απολογισμό σε πρωτάθλημα και Κύπελλο να είναι μέτριος – τέσσερα γκολ σε 25 αγώνες.

Στο τέλος της... σεζόν του κορωνοϊού, οι απελπισμένοι άνθρωποι του Αμβούργου προσέγγισαν τον Γερμανό φορ, που είχε μείνει ελεύθερος, και τον απέκτησαν με την ελπίδα ότι αυτός θα τους βοηθήσει να επιστρέφουν επιτέλους στο... ρετιρέ του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Φευ. Ο Τερόντε έκανε μεν τρομερή χρονιά, με 24 γκολ –τρία λιγότερα από τον πρώτο σκόρερ, Σερντάρ Ντουρσούν, της Ντάρμσταντ. Ο «δεινόσαυρος» όμως βγήκε 4ος και η άνοδος χάθηκε για μία ακόμη χρονιά.

Ζιμόν Τερόντε: Ο σωστός άνθρωπος για τη Σάλκε και την άνοδο

Εντέλει, μία ακόμη ομάδα που βρέθηκε ξαφνικά στην ταπεινή 2.Bundesliga τον κάλεσε για να τη βοηθήσει να ξεμπλέξει γρήγορα από εκεί το προηγούμενο καλοκαίρι.

Η Σάλκε υποβιβάστηκε πέρυσι για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια και προχώρησε στην απόκτηση του πιο μπαρουτοκαπνισμένου επιθετικού της κατηγορίας.

Σχεδόν εννέα μήνες και 22 γκολ αργότερα, είναι σαφές πως οι «βασιλικοί μπλε» έκαναν πολύ καλά που εμπιστεύτηκαν τον επιθετικό από τη βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία να βγάζει τα λεφτά του, έχοντας παράλληλα συμβόλαιο μέχρι το 2023.



Πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, η ομάδα του καταλαμβάνει την κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τη Βέρντερ Βρέμης, έχοντας έναν βαθμό παραπάνω από τη Σεντ Πάουλι και δύο από την Ντάρμσταντ. Σαφώς και δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμα, όμως η Σάλκε αποτελεί μακράν την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος με 4-0-0 και γκολ 10-2 τελευταία, συνεπώς οι πιθανότητες είναι υπέρ της.

Τώρα βέβαια, το αν θα την ακολουθήσει ο Τερόντε την ομάδα του στα σαλόνια ή αν θα συνεχίσει σε κάποια άλλη ομάδα της Β’ κατηγορίας που θα θέλει του χρόνου να πάρει την άνοδο, παραμένει άγνωστο...

Άλλωστε με τη Χέρτα Βερολίνου να κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό από την Bundesliga, δεν αποκλείεται να χτυπήσουν την πόρτα του οι Βερολινέζοι! Όχι, δεν υπάρχει κάποια αποκλειστική πληροφόρηση σχετικά, όμως είναι σαφές πως ο Ζιμόν Τερόντε αποτελεί τον άνθρωπο των ειδικών αποστολών στη 2.Bundesliga…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x