sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Super League: Η ενδεκάδα της 13ης αγωνιστικής

Το sport-fm.gr βάζει το… κοστούμι του προπονητή, επιλέγει σχηματισμό, αλλά και τους παίκτες που ξεχώρισαν από την 13η αγωνιστική, επιλέγοντας τους καλύτερους από τα γήπεδα της Super League.

Η 13η αγωνιστική πέρασε (όχι όλη, αφού απομένει το Απόλλων-ΟΦΗ που αναβλήθηκε) και είδαμε… μπόλικα και ωραία πραγματάκια! Όπως και ποδοσφαιριστές να διαπρέπουν ή να καθορίζουν παιχνίδια, οπότε τους επιλέγουμε στην καλύτερη ενδεκάδα της εβδομάδας σε διάταξη 4-2-3-1.

Τερματοφύλακας: Τσιντώτας (ΑΕΚ)
Κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Στάνκοβιτς και έδειξε ότι είναι ικανός τερματοφύλακας. Κάθε τελική που βρήκε εστία, ο Τσιντώτας ήταν εκεί για να την… βγάλει και να κρατήσει στο μηδέν τον Αστέρα Τρίπολης, δίνοντας τον βαθμό στην ΑΕΚ. Αναμφίβολα η εμφάνισή του ήταν εξαιρετική και παίρνει μεγαλύτερο credit λόγω της κακοκαιρίας που υπήρξε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Δεξί μπακ: Λύρατζης (ΠΑΟΚ)
Πήρε την ευκαιρία του και… δικαιώθηκε! Είναι ο ποδοσφαιριστής που ισοφαρίζει για λογαριασμό του ΠΑΟΚ απέναντι στη Λαμία και δίνει το έναυσμα για αντεπίθεση, με τον «δικέφαλο του βορρά» να το καταφέρνει τελικά. Γενικότερα είχε καλή απόδοση και ήταν εκ των κορυφαίων για την ομάδα του, παίζοντας μονίμως ψηλά στο γήπεδο και βοηθώντας στη δημιουργία ενώ ανασταλτικά δεν αντιμετώπισε ζητήματα.

Στόπερ: Σισέ (Ολυμπιακός)
Για ακόμη μια φορά, βγαίνει μπροστά και καθαρίζει για την ομάδα του. Μετά τα δύο γκολ με τον ΟΦΗ, ο Σενεγαλέζος στόπερ σκοράρει απέναντι και στον Άρη, δίνοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό με 1-0 απέναντι στον Άρη. Αμυντικά ήταν σταθερός, είχε ορισμένες λάθος μεταβιβάσεις, ενώ δείχνει διαρκώς να βελτιώνεται και ίσως είναι ο κορυφαίος στόπερ των «ερυθρόλευκων» φέτος.

Στόπερ: Βαφέας (Ιωνικός)
Έπαιξε ένα πεντάλεπτο, αλλά φτάνει για να μπει στην κορυφαία ενδεκάδα της αγωνιστικής. Παρότι ο Ιωνικός αγωνιζόταν με ποδοσφαιριστή λιγότερο και βρισκόταν πίσω στο σκορ, μπαίνει στο Αγρίνιο και λειτουργεί σαν… σέντερ φορ για να χαρίσει τον βαθμό (2-2) στην ομάδα του απέναντι στον Παναιτωλικό. Ο Έλληνας στόπερ έχει μεγάλη βελτίωση γενικότερα στο παιχνίδι του…

Αριστερό μπακ: Άλβαρες (Αστέρας Τρίπολης)
Εκ των κορυφαίων στη «λασπομαχία» της Τρίπολης ανάμεσα σε Αστέρα και ΑΕΚ (0-0). Ο Αργεντινός αποτελεί ένα από τα κορυφαία αριστερά μπακ του πρωταθλήματος και όσο περνάει ο καιρός, ολοένα και ανεβαίνει περισσότερο. Στο ματς του Σαββάτου, δεν επηρεάστηκε σε καμία στιγμή από τη βροχή, προσαρμόστηκε στις συνθήκες και έκανε ακόμη και ντρίμπλες παρότι σε ορισμένα σημεία κολλούσε η μπάλα. Προσπάθησε να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του, ενώ λίγο έλειψε να σκοράρει με φοβερό σουτ στην κίνηση αλλά του το στέρησε ο Τσιντώτας.

Χαφ: Νίνης (Βόλος)
Ο παλιός καλός Νίνης είναι εδώ! Ακόμη ένα εξαιρετικό ματς από τον Έλληνα μεσοεπιθετικό του Βόλου, που όργωνε τους «Ζωσιμάδες», έκοβε και… έραβε! Βοηθούσε σε ανασταλτικό και δημιουργικό κομμάτι, ενώ ως επιστέγασμα της τρομερής του εμφάνισης σκοράρει ένα από τα ομορφότερα γκολ του πρώτου γύρου με φοβερό βολ-πλανέ. Δυστυχώς γι’ αυτόν η απόδοσή του δεν συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα για τον Βόλο.

Χαφ: Κούρτιτς (ΠΑΟΚ)
Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα. Από τη στιγμή που αποκτήθηκε άπαντες γνώριζαν πως πρόκειται για ποδοσφαιριστή με ποιότητα, εμπειρία και προσωπικότητα και τα καταθέτει όλα στον αγωνιστικό χώρο. Σκοράρει ξανά και λυτρώνει τον ΠΑΟΚ και πάλι ο Κούρτιτς, που αποδεικνύεται ως μία από τις κορυφαίες μεταγραφές της Σούπερ Λίγκας.

Εξτρέμ: Λόπες (Ολυμπιακός)
Ο Ρόνι Λόπες ανεβαίνει διαρκώς. Άλλο ένα πολύ καλό παιχνίδι από τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό, ο οποίος έχει εξαιρετικές επαφές με την μπάλα και η ποιότητά του… ξεχειλίζει! Από τη στιγμή που βρήκε τον καλό του εαυτό, δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο και αποτελεί μια εσωτερική «μεταγραφή» για τους Πειραιώτες. Έχει το κόρνερ για το 1-0 του Σισέ, δημιουργεί για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του απέναντι στον Άρη.

Δεκάρι: Βιγιαφάνιες (Παναθηναϊκός)
Σε υψηλά στάνταρ αρχίζει να κυμαίνεται η απόδοσή του ξανά! Ο Αργεντινός έχει βρει και πάλι τα πατήματά του, δείχνει ότι αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό και με τις κινήσεις-επιλογές του μπορεί να καθορίσει παιχνίδια. Ήταν απολαυστικός και ο κινητήριος μοχλός απέναντι στον Ατρόμητο, βοηθώντας την ομάδα του να επιστρέψει στις νίκες.

Εξτρέμ: Παλάσιος (Παναθηναϊκός)
Ίσως η κορυφαία εμφάνισή του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Δημιουργούσε διαρκώς ρήγματα στην άμυνα του Ατρόμητου, παίρνοντας ενέργειες και πηγαίνοντας στο ένας με έναν. Φυσικά, σκοράρει και το 2-0, κλειδώνοντας τη νίκη για το «τριφύλλι». Αυτό τον Παλάσιος που κάνει τη διαφορά θέλει να βλέπει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, η διοίκηση και οι φίλοι του Παναθηναϊκού!

Επιθετικός: Περέα (ΠΑΣ Γιάννινα)
Ο Κολομβιανός έχει… αναβαθμιστεί! Η βελτίωσή του είναι κατακόρυφη και ο Περέα είναι από τους πλέον κομβικούς ποδοσφαιριστές για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Πετυχαίνει το γκολ της ισοφάρισης απέναντι στον Βόλο, είναι μέσα στις φάσεις γενικότερα και καλύπτει το κενό του Πέδρο Κόντε, ο οποίος έμοιαζε… αναντικατάστατος όταν τραυματίστηκε. Τρομερά δυνατός αλλά και ταχύτατος, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα από τους αντιπάλους του και δημιουργεί διαρκώς προβλήματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x