sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Super League: Η ενδεκάδα της 18ης αγωνιστικής

Οι κορυφαίοι της 18ης αγωνιστικής της Super League με τα μάτια των συντακτών του sport-fm.gr.

Πάει και η 18η αγωνιστική της Super League. Σε ένα διήμερο, στο οποίο τα βλέμματα ήταν στραμμένα κυρίως στο «αιώνιο» ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, προέκυψαν… αλλού πρωταγωνιστές. Διότι, η «μάχη» στη Λεωφόρο δεν είχε γκολ, πολλές φάσεις και εν τέλει δεν επεφύλασσε συγκινήσεις.

Γιαννιώτης


Παπαδόπουλος ημίχρονο/Γιαννιώτης τελικό. Έγινε «μάχη» ανάμεσα στους δύο για την επιλογή του κορυφαίου τερματοφύλακα της αγωνιστικής. Ο πορτιέρε του Αστέρα έδειχνε το απόλυτο φαβορί με την απόδοσή του στο Αστέρας-Βόλος (1-0) το Σάββατο, καθώς κράτησε όρθιους τους Αρκάδες, στην πίεση που δέχθηκαν από τους φιλοξενούμενους, έχοντας φάει αρκετές φάσεις αμυντικά. Ωστόσο, ανέτρεψε τα δεδομένα μια ημέρα μετά ο παίκτης του Ατρομήτου, ο οποίος κατέβασε ρολά κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, με αποτέλεσμα να συνδυαστεί με θετικό αποτέλεσμα το ντεμπούτο του Κόλμαν στους Περιστεριώτες. Ειδικά, οι επεμβάσεις του στο σουτ του Μπρένερ (48’) και το τετ-α-τετ με τον Σνάιντερ (73’) ήταν μεγάλες.

Προβυδάκης


Μπορεί η εμφάνισή του να μην είχε τόση λάμψη όσο του Ρόμανιτς, που άνοιξε το σκορ στο 11’ και έδειξε τον δρόμο προς τη νίκη στη Λαμία. Ούτε όση του Μπανγκουρά, που συνδύασε το ντεμπούτο του με γκολ. Ωστόσο, συνολικά έκανε πολύ καλή δουλειά και ο Προβυδάκης. Το 1-0 ξεκινά από δική του μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ιωνικού, ενώ πέρασαν πολλές προσπάθειες από τα πόδια του. Επιπλέον, δεν αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα στα μετόπισθεν, ενώ γενικότερα κάνει πολύ καλό πρωτάθλημα ο 25χρονος άσος.

Άλβες


Ο Απόλλων έκανε ακόμη μια υπέρβαση, μετά το 0-0 με τον Ολυμπιακό, παίρνοντας λευκή ισοπαλία και απέναντι στον Άρη. Για να φτάσει σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα η «Ελαφρά Ταξιαρχία» χρειάστηκε παίκτες, οι οποίοι της έδωσαν το κάτι παραπάνω. Ένας από αυτούς (μαζί με τον Παπαγεωργίου) ήταν ο Άλβες, ο οποίος με την εμπειρία του και την κλάση του… φρέναρε τους «κίτρινους» και σε συνεργασία με τον Βέρχουλστ συνέλαβαν τα μέγιστα για να κρατήσουν οι γηπεδούχων το «μηδέν» πίσω.

Ίνγκασον


Καλή παρουσία μετά από καιρό από τον Ισλανδό. Καλή, όχι εντυπωσιακή. Η παρουσία του στην κορυφαία ενδεκάδα οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν ξεχώρισαν οι αμυντικοί στη 18η αγωνιστική. Φρεσκάροντας τη μνήμη του κάποιος με όσα παρακολουθήσαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο, μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι λίγοι στόπερ παίρνουν πολύ καλό βαθμό. Ακόμα και ο Ολυμπιακός, ο οποίος άντεξε στην πίεση του Παναθηναϊκού, δεν είχε κάποιον αμυντικό του σε σούπερ βράδυ και δεν επέτρεψε στο «τριφύλλι» να γίνει πολύ απειλητικό, παρουσιάζοντας πολύ συμπαγές σύνολο. Σε ό,τι αφορά τον Ισλανδό ήταν αξιόπιστος πίσω, εν αντιθέσει με τον Κρέσπο. Ακόμα και στη φάση του γκολ του ΟΦΗ, το οποίο δεν μέτρησε με αποτέλεσμα να σηκώσει έντονες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους, ο Ισπανός είναι κοντά στον Τσιλιανίδη και δεν προλαβαίνει να τον κόψει. Έχει δρόμο για να βρεθεί στα δικά του στάνταρ και σίγουρα με τέτοιες εμφανίσεις μπορεί να πάρει αυτοπεποίθηση ώστε να έχει καλύτερη συνέχεια.

Χουάνκαρ


Ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού, αλλά και του ντέρμπι. Καλός τόσο επιθετικά όσο και ανασταλτικά, πηγαίνοντας πάνω-κάτω στα αριστερά. Πέρασαν πολλές μπάλες από τα πόδια του, δημιούργησε πολλά προβλήματα στη δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα ο Μαρτίνς να περάσει τον Καρμπόβνικ αντί του ανεβασμένου τον τελευταίο καιρό Λαλά στο 66’. Συνήθως, αναγκαζόταν να σεντράρει ή να γυρίσει σε μια περιοχή η οποία ήταν γεμάτη από παίκτες και των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα να μην του πιστωθεί κάτι παραπάνω σε αριθμούς. Πίσω δεν είχε θέματα. Ξεχώρισε η πλαγιοκόπηση του στο 41’, όταν και σέρβιρε στον Μακέντα, έχοντας νωρίτερα ταλαιπωρήσει τον Λαλά, για την καλύτερη φάση των «πράσινων» στο παιχνίδι. Αυτή η κίνησή του θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες, αλλά δεν βρήκε δίχτυα ο Ιταλός.



Εμβιλά


Ο Ολυμπιακός δεν θάμπωσε με την εικόνα του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, είχε λίγους παίκτες σε καλό βράδυ, με τον Εμβιλά να είναι ό,τι καλύτερο παρουσίασε στο «αιώνιο» ντέρμπι. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πιο άδειοι στο κέντρο αυτήν τη φορά, λόγω του 3-4-3 και των σημαντικών απουσιών τους, παίζοντας σχεδόν από την αρχή του αγώνα πίσω από την μπάλα. Με αποτέλεσμα να πέσει παραπάνω δουλειά στον Γάλλο, ο οποίος έριξε πολύ τρέξιμο, πίεσε ψηλά, καλύπτοντας γενικά πολλούς χώρους. Γεμάτη εμφάνιση από τον 31χρονο χαφ, ο οποίος δεν έχει κάνει πολλές τέτοιες τη φετινή σεζόν, έχοντας ως ελαφρυντικό το γεγονός ότι έλειψε και για καιρό. Ένας βασικός λόγος, πέραν της προσήλωση των Πειραιωτών στο αμυντικό πλάνο, για τον οποίο δεν έφυγαν οι πρωταθλητές με άδεια χέρια από το «Απ. Νικολαΐδης» είναι αναμφίβολα ο Εμβιλά.



Κούρτιτς


Σε ένα ακόμη παιχνίδι ήταν ο εκτελεστής του ΠΑΟΚ, σε ένα δύσκολο βράδυ κόντρα στον ΟΦΗ, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι παρά το 3-0. Έδειξε τον δρόμο προς τη νίκη στον «δικέφαλο του Βορρά», ανοίγοντας το σκορ με πέναλτι στο 55’, λίγες ημέρες αφότου δεν τα κατάφερε κόντρα στον Παναιτωλικό. Ο ίδιος «κλείδωσε» το «τρίποντο» με δεύτερο προσωπικό τέρμα στο 76’, όπου κινήθηκε έξυπνα στη φάση, λειτουργώντας ως κρυφός φορ. Δεν είναι η πρώτη φορά που «καθαρίζει» για τους Θεσσαλονικείς και αποτυπώνεται ξεκάθαρα μέσω των αριθμών. Ο Σλοβένος μέσος, ο οποίος δεν έχει κάνει ξανά τόσο παραγωγική σεζόν, μετρά πλέον 12 γκολ σε 15 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Φλόρες


Για να πάρει μια ομάδα όπως ο Παναιτωλικός ιστορικό διπλό επί της ΑΕΚ, δεν αρκεί μόνο ένας… ήρωας. Χρειάζονται αρκετοί άξιοι συμπαραστάτες και έναν από αυτούς ήταν ο 25χρονος μέσος, ο οποίος έκανε πολύ μεστό παιχνίδι, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πατήσουν στην «πληγή» της Ένωσης. Δηλαδή, στο θέμα, που έχει στα χαφ. Αυτό το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα να μην βρίσκει διαδρόμους από τον άξονα η ομάδα του Γιαννίκη, η οποία έπαιζε πολύ από τα πλάγια και κυρίως από τα δεξιά. Αν είχε αποφύγει και κάποια λαθάκια στις μεταβιβάσεις, πληρώνοντας το γεγονός ότι κρατούσε παραπάνω την μπάλα θα έπαιρνε ακόμα ψηλότερο βαθμό.

Μεντόσα


Ο δήμιος της ΑΕΚ. Πετυχαίνοντας γκολάρα με «οβίδα» στο 84’, χάρισε μια ιστορική νίκη στον Παναιτωλικό επί ενός μεγάλου αντιπάλου με 2-1. Νωρίτερα είχε βγάλει εξαιρετική ασίστ στον Καρέλη, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1 στο 79’. Ο Αργεντινός υπέγραψε το σπουδαίο διπλό για την ομάδα του Αγρινίου και όσα προαναφέραμε τα έκανε όντας τραυματίας. Αφού λίγο πριν ήταν έτοιμος να γίνει αναγκαστική αλλαγή. Έμεινε στο παιχνίδι, έσφιξε τα δόντια και εξελίχθηκε σε απόλυτο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, παίρνοντας από το… χεράκι την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου.



Ρόμανιτς


Η Λαμία πέτυχε μια νίκη από εκείνες, οι οποίες μετράνε διπλά. Έχοντας δύο παίκτες που την ώθησαν σε αυτήν. Δεν ήταν μόνο ο Προβυδάκης, αλλά και ο Σέρβος άσος, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 11’, ενώ επιθετικά επρόκειτο για τον πιο δραστήριο παίκτη από τους Φθιωτούς. Αποτέλεσε τη μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα του Ιωνικού, με την ταχύτητά του και την ποιότητά του, ενώ ταυτόχρονα βοήθησε και στο ανασταλτικό κομμάτι, περιορίζοντας τον Μύγα, ο οποίος δεν έκανε τα γνωστά του ανεβάσματα από τα δεξιά. Ίσως να άξιζε να πάρει και ένα πέναλτι στο 39’ στο μαρκάρισμα του Λένις. Μια επιλογή για τα «φτερά» θα ήταν και ο Ζίβκοβιτς, ο οποίος, ωστόσο, δεν έκανε τόσο γεμάτη εμφάνιση όσο ο παίκτης της Λαμίας.

Σονί


Μαζί με τον Παπαδόπουλο έδωσαν τη νίκη στον Αστέρα Τρίπολης επί του Βόλου. Ο 31χρονος τερματοφύλακας κράτησε όρθιους τους Αρκάδες, οι οποίοι έβγαλαν νοκ-άουτ τους φιλοξενούμενους με χτύπημα του Σονί στο 41ο λεπτό. Από εκεί και μετά άλλαξε η μοίρα του αγώνα και η ομάδα του Ράσταβατς έκοψε τα «φτερά» των αντιπάλων της. O 23χρονος άσος έβαλε τη σφραγίδα του σε μια νίκη των γηπεδούχων, που τους κάνει να πιστεύουν ακόμη περισσότερο στην κατάκτηση μιας θέσης εντός της εξάδας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x