sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Super League: Η ενδεκάδα της 3ης αγωνιστικής

Οι κορυφαίοι της 3ης αγωνιστικής της Super League 1, μέσα από τη... ματιά του sport-fm.gr.

Η 3η αγωνιστική της Super League 1 αποτελεί πλέον παρελθόν και το sport-fm.gr ξεχώρισε την ενδεκάδα των κορυφαίων, με βάση τα επτά ματς που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο.

Κατόπιν σκέψης, επιλέχθηκε σχηματισμός 3-4-3, καθώς μπορεί ο Ματίας Αλμέιδα να αποχωρίστηκε την τριάδα στα στόπερ στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο εδώ θα την τιμήσουμε!

Ιδού, λοιπόν...

Τερματοφύλακας: Ντόμινικ Κοτάρσκι


Σπουδαία εμφάνιση από τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, που ενέπνεε ασφάλεια κάτω από τα δοκάρια στο ντέρμπι με τον Άρη. Highlight ασφαλώς η απόκρουση του πέναλτι του Γκρέι στο 53ο λεπτό, η οποία ενδέχεται και να γλίτωσε από ήττα τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Super League: Η ενδεκάδα της 3ης αγωνιστικής

Δικαίως μπαίνει στην ενδεκάδα ο Κοτάρσκι, με την εμφάνιση του Νίκου Παπαδόπουλου στο 0-0 του Αστέρα Τρίπολης με τη Λαμία να είναι κι αυτή άξια αναφοράς, όπως φυσικά και εκείνη του Χουλιάν Κουέστα.

Στόπερ: Σβέριρ Ίνγκασον


Ο Ισλανδός αποτέλεσε εγγύηση στην άμυνα του ΠΑΟΚ στο 0-0 με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης». Σταθερός στις τοποθετήσεις του, ενώ κατέγραψε και μερικές καλές πρώτες πάσες προς τα χαφ. Εάν δεν είχε δεχτεί τρία γκολ ο Ιωνικός στο «Γ. Καραϊσκάκης», θα μπορούσε να διεκδικήσει θέση και ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, που έκανε καλή εμφάνιση δεδομένων των συνθηκών κόντρα στον Ολυμπιακό το Σάββατο (03/09).

Super League: Η ενδεκάδα της 3ης αγωνιστικής

Στόπερ: Απόστολος Διαμαντής


Παρότι στόπερ, ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη στον ΟΦΗ μέσα στον Βόλο. Ο Έλληνας αμυντικός σκόραρε για πρώτη φορά μετά από εννέα μήνες με εξαιρετική κεφαλιά μετά από κόρνερ, ενώ στη συνέχεια συνέβαλε τα μέγιστα στο να διατηρηθεί το προβάδισμα και να έρθει η νίκη των Κρητικών. Ασφαλώς, ο Διαμαντής πιστώνεται και την προσφορά του στο ανασταλτικό κομμάτι, με τον Φαν Βέερτ να... βραχυκυκλώνει στην άμυνα του ΟΦΗ.



Στόπερ: Ατιένθα Πίτσου


Πολύ καλό ματς από τον αμυντικό του Αστέρας Τρίπολης, που πήρε την ισοπαλία, 0-0, στη Λαμία. Ο Ισπανός στόπερ μέτρησε πέντε επεμβάσεις και ένα κλέψιμο, αποτελώντας εγγύηση στα μετόπισθεν των Αρκάδων και αξίζει να μπει στην τριάδα των κεντρικών αμυντικών της κορυφαίας ενδεκάδας της αγωνιστικής.

Αμυντικό χαφ: Γιενς Γιόνσον


Φοβερό παιχνίδι από τον Δανό μέσο στο 2-0 της ΑΕΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Γιόνσον έχει σημαντική συμμετοχή στο πρώτο γκολ της ομάδας του, καθώς πίεσε και έκλεψε την μπάλα ψηλά, ενώ ελάχιστα πιο πριν είχε καίρια επέμβαση στην άμυνα, σε μια φάση όπου θα μπορούσε να έχει σκοράρει ο ΠΑΣ. Συνολικά εξαιρετικός, θα μπει στην ενδεκάδα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Super League: Η ενδεκάδα της 3ης αγωνιστικής

Εσωτερικός χαφ: Αντρέας Κούεν


Εξαιρετικό ματς από τον μέσο του Ατρομήτου. Ο Αυστριακός πιστώνεται εκτός των άλλων την ασίστ στο γκολ του Ροτάριου αλλά ήταν συνολικά ο κορυφαίος του γηπέδου, οργανώνοντας το παιχνίδι των γηπεδούχων και καταγράφοντας μερικές εξαιρετικές διαγώνιες πάσες. Παίκτης που φαίνεται πως δύναται να προσφέρει πολλά στην ομάδα του Κρις Κόλμαν.

Εσωτερικός χαφ: Ορμπελίν Πινέδα


Ο Μεξικανός μέσος μπήκε ορεξάτος και κατέγραψε το πρώτο του σουτ πριν καν συμπληρωθεί μισό λεπτό αγώνα στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο χαφ της Ένωσης πέτυχε τελικά ένα εξαιρετικό γκολ ανοίγοντας το σκορ στο 39’ με φοβερό σουτ ενώ γενικά αποτελούσε τον κύριο εκφραστή των επιθετικών ενεργειών της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα. Χωρίς δεύτερη σκέψη, θα μπει στους κορυφαίους έντεκα.



Επιτελικός χαφ: Πέπε Μπιέλ


Συχνά μιλάμε για τον χρόνο προσαρμογής που χρειάζεται ένας παίκτης όταν αλλάζει ομάδα, ωστόσο ο Ισπανός ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα! Με φόρα από την τρομερή του εκκίνηση στη σεζόν με τη φανέλα της Κοπεγχάγης, ο Μπιέλ έκανε απίθανο ημίχρονο στο ματς του Ολυμπιακού με τον Ιωνικό και μπήκε με τη μία στις... καρδιές των οπαδών των πρωταθλητών.
Πρώτα μέτρησε ασίστ, με το κόρνερ του το οποίο κατέληξε στο γκολ του Μπουχαλάκη και εν συνεχεία βρήκε ο ίδιος δίχτυα, με υπέροχη ενέργεια και ωραίο δυνατό σουτ που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Χουτεσιώτη.

Super League: Η ενδεκάδα της 3ης αγωνιστικής

Δεξί εξτρέμ: Λάζαρ Ραντζέλοβιτς


Στο πρώτο του ματς μετά το κόψιμο από την ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού, ο Σέρβος εξτρέμ ήταν ορεξάτος και ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι από το οποίο προήλθε το τρίτο γκολ των πρωταθλητών. Θα μπει στην ενδεκάδα, έχοντας... λίγο πιο πίσω των Σεμπάστιαν Παλάσιος, που έκανε καλό ματς στη νίκη του Παναθηναϊκού ενάντια στον Λεβαδειακό.

Αριστερό Εξτρέμ: Αϊτόρ


Όσο είχε δυνάμεις, ο εξτρέμ του Παναθηναϊκού αποτελούσε τον πιο δραστήριο ποδοσφαιριστή της ομάδας του στο 1-0 επί του Λεβαδειακού. Πέραν της συνολικής του εμφάνισης, είχε φυσικά και την ασίστ στο γκολ του Βέρμπιτς, που εντέλει ήταν και εκείνο που έκρινε την αναμέτρηση.
Πιο... ήσυχος από το 60’ και μετά, έχοντας κουραστεί, όμως ήταν ξεκάθαρα εκ των πρωταγωνιστών των «πρασίνων», καταγράφοντας μπόλικες καλές ενέργειες – είτε στην κανονική ροή του αγώνα, είτε από στημένες φάσεις.



Σέντερ φορ: Νούα Ντίκο


Δίχτυα δεν βρήκε, ενώ θα μπορούσε να έχει πάρει καλύτερες αποφάσεις σε 1-2 περιπτώσεις. Ωστόσο ο επιθετικός του ΟΦΗ μπαίνει στην ενδεκάδα καθώς ήταν πραγματικός... διάολος και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Βόλου.
Με τους Κρητικούς να έχουν πάρει από νωρίς το προβάδισμα, η ομάδα του Ντίκο χτυπούσε συχνά με αντεπιθέσεις και ο 30χρονος φορ χρησιμοποίησε την ταχύτητά του για να προκαλέσει ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων.

Super League: Η ενδεκάδα της 3ης αγωνιστικής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x