sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Super League: Η ενδεκάδα της αγωνιστικής

Το sport-fm.gr βάζει το… κοστούμι του προπονητή, επιλέγει σχηματισμό, αλλά και τους παίκτες που ξεχώρισαν από την 8η αγωνιστική, επιλέγοντας τους καλύτερους από τα γήπεδα της Super League.

Σχεδόν ολοκληρωμένο το 1/3 της φετινής Super League μετά και το πέρας της 9ης αγωνιστικής, που φέρνει τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση και την ΑΕΚ στη δεύτερη, σε απόσταση τριών βαθμών, αλλά ο πραγματικά κερδισμένος ήταν ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε στο ντέρμπι της Λεωφόρου, αλλά εκμεταλλεύθηκε τη βαθμολογική απώλεια της Ένωσης στη Ριζούπολη.

Το sport-fm.gr πιστό στο εβδομαδιαίο του ραντεβού με την ολοκλήρωση και της τελευταίας χρονικά αναμέτρησης κάθε αγωνιστικής, ξεχώρισε τους κορυφαίους από τους αγώνες της Super League, φτιάχνει την ενδεκάδα του και τον κατάλληλο σχηματισμό και σας τα παρουσιάζει.

Η ενδεκάδα της αγωνιστικής:

Τερματοφύλακας: Θανάσης Γκαραβέλης (Λαμία)


Η Λαμία πήρε πολύ μεγάλη νίκη στην Τρίπολη, επικρατώντας 1-0 του Αστέρα και μεγάλη συνεισφορά σε αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα είχε ο τερματοφύλακάς της. Είχε δύο εξαιρετικές επεμβάσεις και ήταν αλάνθαστος. Από κοντά και ο Χουτεσιώτης, που ναι μεν ηττήθηκε ο Ιωνικός, όμως είχε πολύ καλή παρουσία στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Δεξί μπακ: Κένι Λαλά (Ολυμπιακός)

Ο δεξιός οπισθοφύλακας έχει πλέον καθιερωθεί στη βασική ενδεκάδα των «ερυθρολεύκων» και σε κάθε ματς είναι όλο και καλύτερος. Κόντρα στον Ιωνικό, ο Ολυμπιακός επικέντρωσε την ανάπτυξη του παιχνιδιού του από τη δεξιά πλευρά και οι προωθήσεις του βοήθησαν σε αυτό το κομμάτι.

Κεντρικός αμυντικός: Γιάννης Κάργας (ΠΑΣ Γιάννινα)

Το κύριο μέλημα ενός κεντρικού αμυντικού είναι η ομάδα του να κρατάει το μηδέν στην άμυνά του. Αυτό για τον Γιάννη Κάργα επιτεύχθηκε κόντρα στον Παναιτωλικό. Από τη στιγμή, όμως, που ο ίδιος σημείωσε και γκολ με κεφαλιά μέσω στατικής φάσης, τότε δικαίως μπορεί να μπει στην καλύτερη ενδεκάδα της αγωνιστικής.

Κεντρικός αμυντικός: Γιάννης Μιχαηλίδης (ΠΑΟΚ)

Από τους διακριθέντες στη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο. Μπορεί να καλύπτει τις αδυναμίες που έχει πια ο Φερνάντο Βαρέλα, ενώ η αγωνιστική του πρόοδος είναι όλο και πιο εμφανής σε κάθε αναμέτρηση. Παράλληλα, κατάφερε να κερδίσει και το πέναλτι από τον Βιγιαφάνιες με το οποίο πήρε σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη στο ντέρμπι.

Αριστερό μπακ: Μάρβιν Πέερσμαν (ΠΑΣ Γιάννινα)

Μία από τις σταθερές του ΠΑΣ Γιάννινα τα τελευταία χρόνια και το ματς με τον Παναιτωλικό ήταν από τα καλύτερά του τη φετινή σεζόν. Συνεχείς προωθήσεις του από τα αριστερά, σε ένα παιχνίδι που απαιτούνταν αυτή η αγωνιστική συμπεριφορά και φυσικά το μηδέν στην άμυνα.

Κεντρικός χαφ: Αγκιμπού Καμαρά (Ολυμπιακός)

Πολλά τρεξίματα όπως πάντα, ενώ στην αναμέτρηση με τον Ιωνικό όλες οι καλές φάσεις έχουν συμμετοχή του νεαρού Αφρικανού. Μαζί με τον Γκάρι Ροντρίγκες ήταν οι καλύτεροι, αλλά από τη στιγμή που ο τελευταίος αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού, τότε ο τίτλος του MVP περνά για ακόμα φορά στον Αγκιμπού.

Κεντρικός χαφ: Γιασμίν Κούρτιτς (ΠΑΟΚ)

Πρόκειται ίσως για τον καλύτερο παίκτη της αγωνιστικής. Ο Κούρτιτς κλήθηκε να αγωνιστεί βασικός σε ένα ντέρμπι και σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος και φώναξε «παρών». Με μεγάλη ψυχραιμία βρήκε δίχτυα για το 1-2, ενώ υπέγραψε τον εξαιρετικό ατομικό και ομαδικό επίλογο με μία τρομερή εκτέλεση φάουλ για το 1-3.

Δεξί εξτρέμ: Ματέο Γκαρσία (Άρης)

Αυτός είναι ο Ματέο Γκαρσία που ήθελε διακαώς από το περασμένο καλοκαίρι να τον επαναφέρει στο «Κλ. Βικελίδης». Μετά την τρομερή του εμφάνιση στο ΟΑΚΑ, είχε ακόμα καλύτερη εικόνα στο «Πανθεσσαλικό», αφού σκόραρε για δεύτερη σερί αγωνιστική και επιπλέον μοίρασε και την ασίστ για το γκολ του Εντιαγέ.

Επιθετικός μέσος: Νίκο Μαρτίνες (Απόλλων Σμύρνης)

Από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος παίκτης του Απόλλωνα, στην πολύ σημαντική ισοπαλία κόντρα στην ΑΕΚ στη Ριζούπολη. Ο Αργεντινός είχε την οργάνωση του παιχνιδιού και ανταποκρίθηκε και δεδομένα πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα του Απόλλωνα.

Αριστερό εξτρέμ: Άντριγια Ζίβκοβιτς (ΠΑΟΚ)

Με φόρα μετά την ανανέωση του συμβολαίου του. Απέδειξε για ποιον λόγο απαιτούσε να έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ, κάνοντας μια μικρή επίδειξη των δυνατοτήτων του στο πρώτο γκολ του Άκπομ, με την υπέροχη ασίστ. Γενικότερα, είναι ο ηγέτης του Δικεφάλου και έδειξε σε πρώτη φάση ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις προς το πρόσωπό του.

Επιθετικός: Φιορίν Ντουρμισάι (ΟΦΗ)

Τρομερή εμφάνιση του επιθετικού του ΟΦΗ κόντρα στον Ατρόμητο, αφού φρόντισε με δύο δικά του γκολ να «καθαρίσει» τη νίκη στο Ηράκλειο και μάλιστα στο πρώτο δεκάλεπτο. Ψύχραιμος να ανοίξει το… δώρο στο 1-0, το πλασέ που έπρεπε για το 2-0 και παρά το ότι έπαιξε αριστερά, παίρνει θέση επιθετικού στην ενδεκάδα της αγωνιστικής.

Super League: Η ενδεκάδα της αγωνιστικής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x