sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το ξυπνητήρι, ο εξωγήινος και η… μπουλντόζα: Τι κρατάμε από τα ματς της 7ης αγωνιστικής!

Η 7η αγωνιστική της Super League ολοκληρώθηκε και το sport-fm.gr κάνει… ταμείο! Τι κρατάμε από τα επτά παιχνίδια του τριημέρου.

Ώρα για… ταμείο!

Η 7η αγωνιστική της Super League ολοκληρώθηκε και το sport-fm.gr βάζει κάτω τα επτά παιχνίδια του τριημέρου και καταγράφει τι κρατάμε από το καθένα ξεχωριστά.

Ματσάρα!


Το περιμέναμε ότι θα δούμε κάτι πολύ καλό στην αναμέτρηση του Παναιτωλικού με τον Βόλο, που άνοιξε την αυλαία της 7ης αγωνιστικής το Σάββατο (9/10), αλλά… όχι! Τέτοιο πράγμα δεν το περιμέναμε! Τρελή ματσάρα, που τα είχε όλα και, τελικά, μεγάλους νικητές τους Θεσσαλούς (2-3). Και όμως, όλα έδειχναν να τελειώνουν για τον Βόλο στο 16'. Οι Αγρινιώτες εκμεταλλεύτηκαν στο 100% τις ευκαιρίες, που τους παρουσιάστηκαν, και με τους Σενγκέλια (πέτυχε ένα από τα ωραιότερα γκολ της σεζόν) και Νταγκό προηγήθηκαν 2-0! Από εκεί και πέρα, όμως… χάθηκαν από τον αγωνιστικό χώρο. Ο Βόλος έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο, και με μαέστρο, αλλά και εκτελεστή, τον Τσοκάνη, που έκανε το παιχνίδι της ζωής του, πετυχαίνοντας, μάλιστα, για πρώτη φορά στην καριέρα του δύο τέρματα σε ένα ματς, έφερε στα ίσα την αναμέτρηση. Η αποβολή του μοιραίου Καρέλη, δε, στο 44', για την αδικαιολόγητη κίνησή του να κλοτσήσει τον Εσκοβάλ, άλλαξε τις ισορροπίες, με τον Βόλο να βρίσκει, τελικά, στο 78', με τον Κούτσια, το γκολ της μεγάλης ανατροπής και νίκης (2-3), σε μία αναμέτρηση, που θα μας μείνει… ολόκληρη αξέχαστη!


Ούτε τώρα


Ο Ιωνικός «έφτιαξε» την εικόνα του κόντρα στη Λαμία, αλλά δεν κατάφερε να σπάσει το ρόδι και παραμένει σε δύσκολη θέση. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού ήταν καλύτερη, δημιούργησε αρκετές φάσεις, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Σεμπά, αλλά ο εξαιρετικός Σαράνοφ και η καλή ανασταλτική λειτουργία των φιλοξενούμενων, έφεραν το τελικό 1-1. Η Λαμία, μάλιστα, προηγήθηκε στο πρώτο 45λεπτο, ο Ιωνικός βρήκε την ισοφάριση, αλλά μέχρι εκεί… Η ομάδα της Φθιώτιδας, από την άλλη, καθόλου δεν χαλάστηκε με την ισοπαλία στη Νεάπολη, καθώς ήρθε απέναντι σε έναν αντίπαλο με τους ίδιους στόχους.


Ξυπνητήρι


Το ματς του Ολυμπιακού στην Κρήτη με τον ΟΦΗ ίσως λειτουργήσει σαν… ξυπνητήρι για τους Πειραιώτες! Μια βδομάδα πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, και μερικές ημέρες μετά το νέο ευρωπαϊκό κάζο, οι «ερυθρόλευκοι» σαν να ξύπνησαν, πετυχαίνοντας μια τεράστια νίκη (1-2), έτσι όπως ήρθε, σε επίπεδο βαθμολογικό, αλλά, κυρίως, ψυχολογικό. Οι Κρητικοί έχουν κάνει ένα φανταστικό πρώτο 45λεπτο, ανοίγουν το σκορ στο 40' με το αυτογκόλ του Ανδρέα Ντόι -στο ντεμπούτο του- και χάνουν τεράστια ευκαιρία για το 2-0 μερικά λεπτά αργότερα. Έρχεται, όμως, η ανάπαυλα και εκεί αλλάζουν όλα. Ο Ολυμπιακός βγαίνει στο γήπεδο σαν πραγματικός πρωταθλητής, με τους παίκτες του να δείχνουν… σκυλιασμένοι και συνειδητοποιημένοι ότι το παιχνίδι είναι ζωής ή θανάτου, και εκμεταλλευόμενοί και την κούραση του ΟΦΗ, που έσκασαν από την υπερπροσπάθεια στο α' μέρος, φτάνουν στη μεγάλη ανατροπή. Μένει να αποδειχθεί στην πορεία αν, πράγματι, το συγκεκριμένο ματς θα λειτουργήσει σαν… ξυπνητήρι για την ομάδα του Μίτσελ -ο οποίος, παρεμπιπτόντως, βρήκε «νέο» στόπερ, τον εκπληκτικό Εμβιλά!


Αδιόρθωτος


Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, πάει να είναι σύμπτωση. Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στο δεύτερο ημίχρονο του εκτός έδρας αγώνα με τον Λεβαδειακό, έχασε ένα τσουβάλι γκολ, το βρήκε, τελικά, με τον Νάρεϊ στο 73' και… παραλίγο να χάσει (1-1)! Ακριβώς αυτό. Είναι χαρακτηριστικό για τον φετινό «δικέφαλο του Βορρά» το γεγονός ότι στις δηλώσεις τους, μετά το ματς, οι Βοιωτοί, που είδαν την μπάλα κάμποσες φορές να σφυρίζει δίπλα από τα δοκάρια του Μάρκοβιτς, εξέφραζαν την πικρία τους, που δεν έφεραν «τούμπα» την κατάσταση! Ο αλύγιστος Λεβαδειακός ισοφάρισε με την αδιανόητη γκολάρα του Μπελμόντ στο 93' και παραλίγο να πάρει και τη νίκη, ενώ στο 97' το VAR πήρε πίσω πέναλτι, που αρχικά τους δόθηκε, με τον Ζίβκοβιτς να βλέπει την κόκκινη κάρτα και να σώζει τους Θεσσαλονικείς! Αδιόρθωτη -και ασόβαρη- η ομάδα του Λουτσέσκου, τολμούμε να πούμε ότι δεν μπορεί, πλέον, να σκέφτεται… πρωτάθλημα!

Super League: Τι κρατάμε από τα ματς της 7ης αγωνιστικής!

Μπουλντόζα


Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς συνεχίζει τρένο στη Super League, αλλά στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης χρειάστηκε να γίνει… μπουλντόζα! Οι «πράσινοι» έπεσαν πάνω στο τείχος των Αρκάδων, που από το ξεκίνημα της αναμέτρησης φάνηκε ότι θα βγάλουν το λάδι των γηπεδούχων. Οι -μάλλον αναμενόμενες- συνθήκες, λοιπόν, που διαμορφώθηκαν στο παιχνίδι, ήταν μια νέα πρόκληση για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έπρεπε να αποδείξει ότι μπορεί και να παρασέρνει «πούλμαν» και να… γκρεμίζει τείχη! Όπως και έκανε, βρίσκοντας το γκολ της νίκης (1-0) για το απίστευτο «επτά στα επτά», με το πέναλτι του… οδηγού της μπουλντόζας, Αϊτόρ, στο 80ό λεπτό! Οκτώ τέρματα, για την ιστορία, για τον Ισπανό, που συνεχίζει -όπως και η ομάδα του- τον χαβά του, ενώ μεγάλο παιχνίδι έχει κάνει ο αρχηγός Κουρμπέλης, σε ένα ματς, δε, όπου στήθηκε για άλλη μια φορά, στο κατάμεστο «Απόστολος Νικολαΐδης», μια τρομερή γιορτή από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.


Εξωγήινος Σιμάνσκι, ΑΕΚ από άλλον πλανήτη


Ουδείς οπαδός της ΑΕΚ θα θυμάται, λογικά, την τελευταία φορά, που γράφτηκε στις εφημερίδες και τα σάιτ «0-2 αντί 0-5 ή 0-6» και αφορούσε την ομάδα του. Και όμως, δεν υπάρχει καμία υπερβολή σε αυτόν τον τίτλο. Η «Ένωση» έχει πραγματοποιήσει μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της τα τελευταία -πολλά- χρόνια, παίζοντας μπαλάρα, και κάλλιστα θα μπορούσε να… σκορπίσει τον τραγικό Άρη (0-2) στο «Κλεάνθης Βικελίδης»! Τα σχόλια των ρεπόρτερ του bwinΣΠΟΡ FM 94,6, μάλλον τα λένε όλα: Για total football μίλησε ο Γιώργος Τσακίρης, για ένα από τα καλύτερα ματς της ΑΕΚ, που έχει δει ποτέ στη ζωή του, έκανε λόγο ο Κώστας Κετσετζόγλου! Ήταν απολαυστικός και πειστικός ο «δικέφαλος» στη Θεσσαλονίκη, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι φέτος μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα! Σε επίπεδο παικτών, άπαντες έχουν κάνει εξαιρετική εμφάνιση, αλλά ο Σιμάνσκι ήταν απλά… εξωγήινος! Συγκλονιστική παρουσία από τον Πολωνό χαφ.

Super League: Τι κρατάμε από τα ματς της 7ης αγωνιστικής!

Ανατρεπτικός


Τρίτη νίκη, τρίτη ανατροπή για τον ψυχωμένο Ατρόμητο του Κρις Κόλμαν! Οι Περιστεριώτες είδαν τον ΠΑΣ Γιάννινα να προηγείται στο 63', αλλά δεν πτοήθηκαν και με τον Κιάρτσανσον, ο οποίος πέτυχε και τα δύο τέρματά τους (στο 75' και στο 86', φτάνοντας τα τρία φέτος), επικράτησαν 2-1 και πάτησαν εξάδα! Είναι ξεκάθαρο πια φέτος ότι ο Ατρόμητος έχει αφήσει πολύ πίσω του την περσινή, τραγική χρονιά, δείχνοντας ότι μπορεί να επιστρέψει φέτος στα… ψηλά! Στον αντίποδα, προβληματισμός αν μη τι άλλο για τους Ηπειρώτες, που έχασαν ξανά, έχουν μείνει πολύ πίσω στη βαθμολογία και καλούνται να βρουν λύσεις άμεσα!

Super League: Τι κρατάμε από τα ματς της 7ης αγωνιστικής!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x