Stoiximan Super League

Ατρόμητος της... ανατροπής, τούμπαρε (και) τον ΠΑΣ με Κιάρτανσον και πάτησε 6άδα!

Ο Κιάρτανσον σκόραρε δις σε 11' (75' και 86'), απαντώντας στο γκολ του ΠΑΣ (63' Παντελάκης) κι ο Ατρόμητος έφτασε στην 3η του νίκη -με ισάριθμες ανατροπές- στη Λίγκα. Πάτησαν 6άδα οι Περιστεριώτες.

Ανατρεπτικός Ατρόμητος! Η ομάδα του Περιστερίου έφτασε στην τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα -κι αυτή με ανατροπή- επικρατώντας αυτή τη φορά εντός έδρας επί του ΠΑΣ Γιάννινα (2-1), στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής της Super League 1.

Πρωταγωνιστής για τους (καλύτερους στη μεγαλύτερη διάρκεια) γηπεδούχους ο Κιάρτσανσον, ο οποίος πέτυχε και τα δύο τέρματα τους (στο 75' και στο 86', φτάνοντας τα τρία φέτος), με τους Τζαβίδα -λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς- και Κεσχρίντα να... σερβίρουν. Πάτησε 6άδα (11β.) ο Ατρόμητος, με τον ΠΑΣ -που προηγήθηκε στο 63' με τον Παντελάκη- να μένει 12ος με τέσσερις πόντους, όσους έχει και ο ΟΦΗ.

Με δεκάλεπτη καθυστέρηση άρχισε η αναμέτρηση ελέω προβλήματος στο διαδίκτυο.

Στο... μυαλό των κόουτς:

Με το καθιερωμένο 4-3-3 κατέβασε τον Ατρόμητο ο Κρις Κόλμαν. Ο Γιαννιώτης ήταν στην εστία, με την τετράδα της άμυνας να συνθέτουν, από δεξιά προς τα αριστερά, οι Κεσχρίντα, Χατζησαΐας, Μαυρομμάτης και Ντε Μποκ. Τριάδα στα χαφ οι Γκονζάλεθ, Κούεν και Φριντζόνσον, με τους Κλωναρίδη και Ρομπάιγ να πλαισιώνουν, από δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, τον προωθημένο Κιάρτανσον.

Ίδιο σύστημα και από τον Θανάση Στάικο για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στο τέρμα ο Σούλης, δεξί μπακ ο Σόρια, αριστερό ο Ποζνάνσκι, με δίδυμο στο κέντρο της άμυνας τους Παντελάκη και Εραμούσπε. Καθαρόαιμος αμυντικός χαφ ήταν ο Καραχάλιος, ο οποίος είχε μπροστά του τους Τζίμα και Μπιλμπάο. Στο δεξί φτερό της επίθεσης ήταν ο Ροσέρο, στο αριστερό ο Κιάκος, ενώ ο Σταματελόπουλος άρχισε στην κορυφή (για να γίνει αναγκαστική αλλαγή στο 12', με τον Μπαλάν να περνά στη θέση του).

Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα: 2-1

Το ματς:

Ο Ατρόμητος ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ήτα πιο δραστήριος και προσπαθούσε να βρει διαδρόμους, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται πίσω από την μπάλα.

Στο πρώτο δεκάλεπτο απείλησε με κάποια γεμίσματα, με την πρώτη του καλή φάση να έρχεται στο 11' με το φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής από τον Ρομπάιγ. Ο Γάλλος εξτρέμ ήταν και ο κύριος εκφραστής των περισσότερων προσπαθειών των γηπεδούχων.

Στο 12' ο Θανάσης Στάικος αναγκάστηκε να προέβη στην πρώτη του κίνηση από τον πάγκο, μιας και ο Σταματελόπουλος αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού, με τον Μπαλάν να περνά στη θέση του. Στο 14' η απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Γκονζάλεθ κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Η ομάδα των Ιωαννίνων δημιούργησε την πρώτη της στιγμή στο 18', όταν το σουτ του Τζίμα από το ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής έφυγε αρκετά πάνω από την οριζόντια δοκό.

Ο Ατρόμητος συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό (ο οποίος δεν ήταν καλός), χωρίς όμως να έχει τη μεγάλη φάση. Οι προσπάθειες του Ρομπάιγ, στο 24' από δύσκολη γωνία και στο 27' εκτός περιοχής, δεν βρήκαν στόχο.

Σταδιακά, από το πρώτο ημίωρο κι έπειτα, ο ΠΑΣ άρχισε να κερδίζει μέτρα προσπαθώντας και να απειλήσει. Μάλιστα, ήταν εκείνος που δημιούργησε και τη σημαντικότερη φάση στο πρώτο ημίχρονο, στο 42', όταν ο Κιάκος πέρασε υπέροχη κάθετη στον Ροσέρο, ο οποίος εκτέλεσε από δύσκολη θέση εντός περιοχής, με τον Γιαννιώτη να αποκρούει.

Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα: 2-1

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος οι δύο προπονητές. Στο 49' ο Ατρόμητος έφτασε στην πρώτη του τελική εντός στόχου. Ο Ρομπάιγ βρέθηκε σε θέση βολής στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, έκανε το πλασέ, με τον Σούλη να μπλοκάρει.

Το παιχνίδι είχε καλύτερο ρυθμό σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, κάτι στο συνέβαλε ο σαφώς πιο δραστήριος (σε σχέση με το πρώτο μισάωρο) ΠΑΣ. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να είναι εκείνοι που άνοιξαν το σκορ! Στο 62' ο Άγγελος Αγγελάκης καταλόγισε φάουλ περιμετρικά της περιοχής του Ατρομήτου, ύστερα από μαρκάρισμα του Ντε Μποκ στον Ροσέρο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σόρια, ο οποίος βρήκε τον Παντελάκη στην «καρδιά» της περιοχής, με τον 27χρονο κεντρικό αμυντικό να σηκώνεται πιο ψηλά απ' όλους σκοράροντας με σκαστή κεφαλιά.

Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα: 2-1

Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι απάντησαν. Για να γίνει αυτό, ο Κόλμαν είχε περάσει τον Τζαβίδα στο ματς (στο 74' αντί του Κλωναρίδη), με τον νεαρό φορ να βγάζει ασίστ στα «καπάκια». Στο 75', λοιπόν, ο Μουνίθ άλλαξε καταπληκτικά το παιχνίδι, βγάζοντας στο πρώτο δοκάρι στον Τζαβίδα, εκείνος έβαλε το πόδι του, με την μπάλα να φτάνει στο δεύτερο, απ' όπου ο Κιάρτανσον την έστειλε στα δίχτυα με κοντινή κεφαλιά.

Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα: 2-1

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΣ συνέχισε με τρία στόπερ (Παντελάκης, Εραμούσπε και Μπαγκαλιάνης) απέναντι στα δύο φορ (Κιάρτσανσον και Τζαβίδας) και το... μομέντουμ του Ατρομήτου. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να αποφύγει την ολική ανατροπή, που ήρθε στο 86': Υπέροχη κυκλοφορία από τους Περιστεριώτες, άνοιξαν την αντίπαλη άμυνα, με τον Κεσχρίντα να βρίσκει με εξαιρετικό παράλληλο γύρισμα τον Κιάρτανσον, ο οποίος σκόραρε από κοντά. Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά, με τους Περιστεριώτες να παίρνουν το πολύτιμο «τρίποντο».

Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα: 2-1

MVP: Με δύο γκολ, δεν γίνεται να μην πάει η διάκριση στον Κιάρτανσον. Ο ορισμός της σεντερφορίσιας εμφάνισης! Λίγες οι στιγμές που κατάφερε να εκτελέσει με προϋποθέσεις, έχοντας όμως τρομερό ποσοστό ευστοχίας. Ειδικά μέσα στο κουτί, όπου έπαιρνε τις θέσεις που έπρεπε. Πολύ καλό παιχνίδι και από τον Σόρια, ο οποίος ήταν αρκετά δραστήριος από δεξιά έχοντας και την ασίστ για τον ΠΑΣ με την εκτέλεση φάουλ. Ασίστ με το που μπήκε για τον νεαρό Τζαβίδα.

Η σφυρίχτρα: Ελέγχεται η φάση του 0-1. Για την ακρίβεια εκείνη από την οποία προήλθε, το φάουλ δηλαδή που δόθηκε στο μαρκάρισμα του Ντε Μποκ στον Ροσέρο. Ο αριστερός μπάκ του Ατρομήτου πρώτα βρίσκει μπάλα, αλλά μετά πέφτει με δύναμη πάνω στον εξτρέμ του ΠΑΣ. Δύσκολη φάση. Το φάουλ πάντως είναι από αυτά που δίνονται. Θεωρήθηκε ως επικίνδυνο παίξιμο.

Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα: 2-1

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης - Κεσχρίντα, Χατζηισαϊας, Μαυρομάτης, Ντε Μποκ - Γκονζάλεθ, Φριντζόνσον (61' Μουνίθ), Κουέν (60' Έρλινγκμαρκ) - Κλωναρίδης (73' Τζαβίδας), Κιάρτανσον (90'+2' Τζοβάρας), Ρομπάιγ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Σούλης - Σόρια (88' Μορέιρα), Εραμούσπε, Παντελάκης, Ποζνάνσκι - Καραχάλιος, Τζίμας, Μπιλμπάο - Ροσέρο, Σταματελόπουλος (12' λ.τρ. Μπάλαν), Κιάκος (81' Μπαγκαλιάνης).

Διαιτητική ομάδα: Αγγελάκης (Στεφανής, Κορώνας, 4ος Τσιμεντερίδης, VAR: Γκορτσίλας, Νικολαΐδης).

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x