sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τι μας έμεινε από την 25η αγωνιστική της Super League: Ο Τσιγκρίνσκι, ο τυφώνας και το… 13άρι!

Μία και… τέλος! Ολοκληρώθηκε και η 25η αγωνιστική της Super League και η στήλη «Τι μας έμεινε» του sport-fm.gr είναι εδώ ξανά και καταγράφει τα επτά πράγματα που θυμόμαστε από τα επτά παιχνίδια!

Μία αγωνιστική και… τρία εξ αναβολής έμειναν για το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, καθώς ολοκληρώθηκε και η 25η αγωνιστική της Super League!

Η στήλη «Τι μας έμεινε» του sport-fm.gr είναι εδώ ξανά και καταγράφει τα επτά πράγματα που θυμόμαστε από τα επτά παιχνίδια της αγωνιστικής!

Ανέβηκε στο… τρένο!


Μπάλα δεν έπαιξε, αλλά ποιος θα το θυμάται; Εδώ που βρισκόμαστε πια, μόνο το αποτέλεσμα μετράει και ο Άρης το πήρε στον «τελικό» της Τρίπολης κόντρα στον Αστέρα. Νίκη 2-0 για τους «κίτρινους», που δείχνουν με τον Μπούργος στον πάγκο τους ότι, τουλάχιστον, η ψυχολογία «έφτιαξε». Καθοριστικός -θα μας μείνει ότι ήταν- ο Αμπουμπακάρ Καμαρά, που δεν σκοράρει συχνά, αλλά ο Αφρικανός στη μόλις μία τελική προσπάθεια, που είχε στο ματς, κατάφερε να βρει δίχτυα με όμορφο τρόπο και ουσιαστικά να δώσει τη λύση. Σε κάθε περίπτωση, απέναντι στον Ατρόμητο ήταν σαρωτική η εμφάνιση του Άρη, στην Τρίπολη προβληματική και πάλι, αλλά το «τρίποντο» ήρθε και η ομάδα της Θεσσαλονίκης ανέβηκε πια στο «τρένο» των playoffs, που ήταν ο μίνιμουμ στόχος. Από εδώ και πέρα, το θέμα είναι η Ευρώπη. Θα γίνει πολύ μεγάλη «μάχη»…

Τα πάντα ισόπαλα


Ισοπαλία στα… πάντα όλα στο Αγρίνιο. Αμφότεροι, Παναιτωλικός και Βόλος, από ένα δοκάρι, 0-0 τελικά και ισοβαθμία στους 29 βαθμούς. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχαν και ευκαιρίες με Καρέλη και Ντουάρτε, όμως οι διαβασμένοι Θεσσαλοί είχαν τις λύσεις και «μπλόκαραν» τους Αγρινιώτες. Ματς, που ξεχάστηκε ήδη, με την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου να έχει χάσει ήδη το τρένο των playoffs και εκείνη του Κώστα Μπράτσου να προσδοκά -μεταξύ άλλων- σε ένα δικό της 2/2, δύο ήττες από τον 6ο Αστέρα και κάλυψη της διαφοράς τερμάτων (στο +3 ο Αστέρας, στο -6 ο Βόλος), προκειμένου να μπει εξάδα. Δύσκολο…


Για τον Τσιγκρίνσκι


Ο ΠΑΟΚ… μεθυσμένος και κουρασμένος από την ευρωπαϊκή πρόκριση, σκόνταψε πάνω στον εξαιρετικό Ιωνικό. Οι Νικαιώτες έφυγαν με έναν πολύτιμο βαθμό (1-1) από την Τούμπα, αλλά το σημαντικότερο είναι άλλο. Όλοι οι παίκτες, και ο κόσμος στο γήπεδο, έδειξαν εμπράκτως τη στήριξή τους προς τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, ο οποίος ήταν απροσπέλαστος και MVP της αναμέτρησης, παρότι το μυαλό του είναι στην πατρίδα του. Είχαμε, άλλωστε, μια πραγματικά εκπληκτική στιγμή στην Τούμπα, με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να χειροκροτούν τον Τσιγκρίνσκι, ο οποίος μετά το 1-1 του Τουράμ, σήκωσε βουρκωμένος την ουκρανική σημαία! Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ιωνικός μάλλον… ξεμπέρδεψε με τη σωτηρία, ενώ ο ΠΑΟΚ έδειξε πως «άδειασε» από την υπερπροσπάθεια και την πρόκριση επί της Μίντιλαντ. Ξεκάθαρα Ευρώπη συνεχίζει να «πληγώνει» τους «ασπρόμαυρους» στο ελληνικό πρωτάθλημα…

Με Γκάρι… 13άρι!


«Καθαρίζοντας» και τον ΟΦΗ (2-0), και σε συνδυασμό με την «γκέλα» του ΠΑΟΚ απέναντι στον Ιωνικό, ο Ολυμπιακός βάζει πια και το… δεύτερο χέρι πάνω στο 47ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, ξεφεύγοντας στο +13 από τον «δικέφαλο του Βορρά»! Μετά τον πικρό αποκλεισμό της Πέμπτης, μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν ορεξάτοι, ήταν πολύ ανώτεροι από τους Κρητικούς και αυτήν τη φορά έφτασαν σε ένα άνετο «τρίποντο», δείχνοντας ότι δεν έχουν σταματημό! Οι στόχοι των Πειραιωτών, πλέον, είναι ξεκάθαροι: Το νταμπλ φυσικά και να κατακτήσουν το πρωτάθλημα αήττητοι, «ισοφαρίζοντας» Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Τυφώνας και… Αραούχο!


Τι θα πρωτοθυμόμαστε είναι το ερώτημα από το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ! Καταρχήν ξεκινάμε από τα εξωαγωνιστικά. Είναι υπέροχη η στιγμή, όπου ο Αραούχο αποθεώνεται από τον κόσμο του «τριφυλλιού» στη Λεωφόρο. Υπέροχη πραγματικά και μόνο τέτοιες στιγμές θέλουμε, επιτέλους, να βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα. Πάμε τώρα στα αγωνιστικά. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει σμπαράλια την ΑΕΚ, στην καλύτερη εμφάνισή του, ίσως, στη σεζόν! Τρία γκολ σε 13 λεπτά, μια τρελή κούρσα του Παλάσιος, ένας Αϊτόρ να τρίβεις τα μάτια σου και γενικώς μια εμφάνιση-δήλωση ενόψει των playoffs. Οι «πράσινοι» έδειξαν ότι… ξύπνησαν, κάνοντας άλμα Ευρώπης. Αλλά κρατάμε και κάτι ακόμα: Τις δηλώσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος, μετά από τέτοιο θρίαμβο, βγαίνει και απολογείται στον κόσμο, λέγοντας: «Το να είναι ο Παναθηναϊκός αυτήν τη στιγμή σε αυτήν τη θέση δεν είναι κάτι ευχάριστο. Έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε μέχρι το τέλος και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είναι η χρονιά, που μπορούμε να υπερηφανευόμαστε για τα αποτελέσματά μας. Είμαστε συνειδητοποιημένοι για το πού βρισκόμαστε και μπορούμε να διορθώσουμε τα πράγματα». Απλά… μαγκιά του!


Μπλέξιμο και ελπίδα


Το παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τη Λαμία είχε «πρέπει» και για τους δύο, αλλά μόνο για τον έναν έγινε πράξη. Ο ΠΑΣ πήρε τη νίκη και περιμένει τώρα τα… σπουδαία την Τετάρτη, όχι σε κάποιο γήπεδο, αλλά στην Εφέσεων της ΕΠΟ. Αν πάρει πίσω τους πέντε βαθμούς, αλλάζουν όλα σε ό,τι έχει να κάνει με τα playoffs. Από την άλλη, για τη Λαμία η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Έκτη σερί ήττα για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, που, πλέον, μπλέκει για τα καλά, με τον Ατρόμητο, που έχει και ματς λιγότερο, να την προσπερνάει στη βαθμολογία. Πάμε για μεγάλη «μάχη» και στα playouts!

Αέρας!


Τρεις «τελικούς» είχαμε, ουσιαστικά, στην 25η αγωνιστική: Τα παιχνίδια Αστέρας Τρίπολης-Άρης, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (για το «τριφύλλι» ήταν τελικός) και Απόλλων Σμύρνης-Ατρόμητος. Στον τελευταίο, λοιπόν, χρονικά, ο Ατρόμητος ήταν, που πήρε… αέρα! Ανάσα πραγματική! Τεράστιο «διπλό», σε ένα ματς όπου οι γηπεδούχοι είχαν -σωστά- τέσσερα ακυρωμένα από το VAR γκολ, και ο Κουλούρης έχει βάλει ένα από τα ωραιότερα της σεζόν, για να «κλειδώσει» τη νίκη στο φινάλε. Για πρώτη φορά μετά από πάάάάάρα πολύ καιρό, ο Ατρόμητος ξεκόλλησε από την προτελευταία θέση, είναι πια στο +2 από τη Λαμία και αν νικήσει τον Βόλο την Πέμπτη στο Περιστέρι μπαίνει στα playouts με… εξιτήριο από την εντατική!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x