sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τι μας έμεινε από την 3η αγωνιστική της Super League: Ο οδοστρωτήρας, ο μάγκας και ο κυρ Στέλιος!

Το sport-fm.gr συνεχίζει με τη νέα στήλη «Τι μας έμεινε», καταγράφοντας τα 7 πράγματα που κρατάμε από τα 7 ματς της 3ης αγωνιστικής της Super League!

Super League: Τι μας έμεινε από την 3η αγωνιστική

Η στήλη «Τι μας έμεινε» επιστρέφει και καταγράφει τα 7 πράγματα που κρατάμε από τα 7 ματς της 3ης αγωνιστικής της Super League!

Οδοστρωτήρας


Το έψαχνε, το βρήκε! Ο Τικίνιο άρχισε να… πυροβολεί, βρίσκοντας δίχτυα για πρώτη φορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού και μάλιστα δύο φορές απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης. Ξεμπούκωσε για τα καλά ο Βραζιλιάνος επιθετικός, ο οποίος έδειχνε αγχωμένος -όπως κάθε επιθετικός, που παραμένει «άσφαιρος»- όσο δεν έβρισκε το γκολ και φαίνεται πως παίρνει μπρος. Άλλωστε, η αξία του είναι αδιαμφισβήτητη. Απλά έπρεπε να την… υπενθυμίσει, όπως και τον λόγο για τον οποίο τον απέκτησε νωρίς νωρίς (ήδη από τα τέλη Μαΐου) ο Ολυμπιακός. Πέρα από τα πρώτα γκολ του Τικίνιο στην Ελλάδα, κρατάμε και άλλα δύο πραγματάκια από αυτό το παιχνίδι: Την αποθέωση του κόσμου στον Πέδρο Μαρτίνς και το γεγονός ότι αυτή η ήττα προκάλεσε την πρώτη αποχώρηση προπονητή -του Γιάννη Πετράκη- πριν την… παρέλαση!




Ο κέρβερος και ο έξαλλος


Ήταν να μην… συνέλθει ο Πασχαλάκης! Λίγα 24ωρα αφότου κατέβασε ρολά στην Τρίπολη, και ενώ προέρχεται από εξαιρετική εμφάνιση και στο Γιβραλτάρ, ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ ήταν εκπληκτικός και στο Αγρίνιο και ο βασικός, ίσως, λόγος για το νέο -έστω και με τα χίλια ζόρια- «διπλό» του Κυπελλούχου Ελλάδας στην επαρχία. Όσο ο Παναιτωλικός πίεζε, για να φέρει «τούμπα» το ματς, ο Έλληνας τερματοφύλακας ήταν εκεί, «παρών», βγάζοντας ό,τι πήγαινε μέσα! Σπουδαία εμφάνιση και επιβεβαιώνεται πως ο ΠΑΟΚ τον είχε τεράστια ανάγκη τον καλό -και κυρίως σταθερό- Πασχαλάκη. Στα αξιοσημείωτα και… αξέχαστα του ματς, φυσικά, ο έξαλλος με τη διαιτησία Αναστασίου, που σηκώθηκε και έφυγε για τα αποδυτήρια σε ένδειξη διαμαρτυρίας πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο!




Κερδίζουν τις εντυπώσεις, αλλά… δεν κερδίζουν!


Το ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης μπορεί να έληξε 0-0, αλλά το παιχνίδι δεν ήταν για… μηδέν! Αμφότερες οι ομάδες δείχνουν ότι δουλεύουν σωστά και μπορούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, αλλά κάτι πρέπει να κάνουν με την αποτελεσματικότητά τους, κυρίως οι Αρκάδες -μετά το 3-3 των Κρητικών με την ΑΕΚ δεν μπορεί να μιλήσει κανείς για θέμα παραγωγικότητας στην ομάδα του Νιόπλια. Ο Αστέρας μπορεί και με τον ΠΑΟΚ και στην Κρήτη να ήταν καλύτερος, αλλά το αποτέλεσμα μετράει και αυτό λέει: Μηδέν βαθμοί και μηδέν γκολ. Από την άλλη, ο ΟΦΗ έχει τρεις ισοπαλίες, μένοντας, μάλιστα, για 10ο διαδοχικό παιχνίδι μακριά από την ήττα! Επανέλαβε, δηλαδή, ό,τι είχε κάνει και το 1986 με συνδετικό κρίκο τον Νίκο Νιόπλια. Ο νυν τεχνικός της ηρακλειώτικης ομάδας έπαιξε τότε και στα 10 παιχνίδια από τον Απρίλιο έως τον Νοέμβριο του 1986.


Απλά… κυρ Στέλιος


Το παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Λαμία, σε αντίθεση με εκείνο της «Ένωσης» στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ, θα το ξεχάσουν γρήγορα οι «κιτρινόμαυροι» οπαδοί. Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, και ο ίδιος, κρατούν μόνο τους τρεις βαθμούς και πάνε παρακάτω. Η εικόνα, ωστόσο, που δεν ξεχάσει ποτέ κανείς, ανεξαρτήτως οπαδικών προτιμήσεων, είναι ο Στέλιος Σεραφείδης, λίγες ώρες αφότου πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, να παίρνει θέση δίπλα στον πάγκο της αγαπημένης του ΑΕΚ. Συγκλονιστικός!


Για αυτό κόστισε 3,5 εκατομμύρια ευρώ


Το καλοκαίρι έγινε χαμός στη Θεσσαλονίκη με την πολυδάπανη μεταγραφή του Αμπουμπακάρ Καμαρά από τη Φούλαμ και η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα δεν είχε… εντυπωσιάσει με την παρουσία του. Σε καμία περίπτωση, αν συνυπολογίσει κανείς την απόδοσή του κόντρα σε ΟΦΗ και Ιωνικό. Ωστόσο, η κίνησή του στο νικητήριο γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό, ήταν αντάξια των συστάσεων που τον συνοδεύουν, αφού άρχισε και τελείωσε ιδανικά τη φάση.


Τρίτο σερί «μηδέν», τρίτο σερί 90λεπτο… ο Τσιγκρίνσκι!


Το Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα ξεχάστηκε ήδη, όχι, όμως, για τους Ηπειρώτες και τον… Τσιγκρίνσκι! Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά διατήρησε το αήττητο μετά από τρεις αγωνιστικές και -το πιο εντυπωσιακό- το μηδέν στην άμυνα, έχοντας παίξει, μάλιστα, με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Όσο για τον Ουκρανό αμυντικό, αγωνίστηκε σε τρίτο σερί 90λεπτο, γεγονός άξιο αναφοράς αν αναλογιστεί κανείς ότι ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ από τους τραυματισμούς τον τελευταίο καιρό στην ΑΕΚ.


Πρώτος μάγκας


Θα μας τρελάνει όλους ο Βόλος! Δεν είναι απλά το «τρία στα τρία» και η μοναξιά της κορυφής μετά από τρεις αγωνιστικές. Είναι η μπάλα που παίζει η ομάδα της Θεσσαλίας. Ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, γρήγορο, transition για σεμινάριο, παίκτες συγκεντρωμένοι στον στόχο. Και για αυτή την εικόνα υπάρχει υπογραφή: Γκιγιέρμο Αμπασκάλ! Είναι πολύ νωρίς ακόμα, αλλά ο μόλις 32 ετών Ισπανός προπονητής -και συμμαθητής του Μέσι στο Λύκειο για την ιστορία- αποδεικνύεται πρώτος μάγκας!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x