Stoiximan Super League

Αστέρι στο Περιστέρι και ιστορικό διπλό για τον Ιωνικό!

Πρώτο «διπλό» στη Super League μετά από 15 χρόνια για τον Ιωνικό, που νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο, με τους Άοσμαν και Τουράμ να έχουν γκολ και ασίστ! Απολογήθηκαν στους έξαλλους οπαδούς οι γηπεδούχοι.

Ιστορική «διπλό» για τον Ιωνικό! Οι νεοφώτιστοι -των πολλών απουσιών- αποχώρησαν με το υπέρ τους 2-0 από την έδρα του Ατρομήτου, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League 1.

Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη για την ομάδα της Νίκαιας σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας, μετά τις 26 Αυγούστου του 2006 (πάλι με 2-0, εκείνη τη φορά επί του Παναθηναϊκού)!

Πρωταγωνιστές για τον -συγκεντρωμένο σε άμυνα και επίθεση, τακτικά σωστό και με χαρακτήρα- Ιωνικό οι Τουράμ και Άοσμαν, αμφότεροι με γκολ και ασίστ. Ο Βραζιλιάνος φορ έκανε το 0-1 στο 23', πετυχαίνοντας το παρθενικό του τέρμα στη σεζόν, με τον Σύρο μεσοεπιθετικό να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 65', με μία ακόμα φετινή γκολάρα.

Να σημειωθεί ότι ο Άοσμαν έχει συμμετοχή και στα πέντε φετινά γκολ του Ιωνικού (τρία γκολ και δύο ασίστ), στα τρία εκ των οποίων έχει συνδυαστεί με τον Τουράμ (ένα γκολ και δύο ασίστ).

Από δύο δοκάρια είχαν οι γηπεδούχοι (18' Χατζηισαΐας, 70' Μπεντινέλι), οι οποίοι έμειναν στην τελευταία θέση με δύο βαθμούς και χωρίς νίκη, ένα για τους Νικαιώτες (26' Καμπράλ), που ανέβηκαν στην 7η θέση με οκτώ πόντους.

Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, οι παίκτες του Ατρομήτου πήγαν προς το μέρος των εξαγριωμένων οπαδών για να απολογηθούν. Η συγκομιδή των δύο μόλις βαθμών σε επτά αναμετρήσεις αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για την ομάδα του Περιστερίου.

Ατρόμητος-Ιωνικός: 0-2

Στο... μυαλό των κόουτς:

O Γιώργος Παράσχος παρέταξε τους γηπεδούχους με σύστημα 3-4-3 και τον Πίριτς στην εστία. Διατήρησε της τριάδα στην άμυνα, την οποία αποτελούσαν οι Παπαδόπουλος, Χατζηισαΐας και Γκαλβάο. Όλη τη δεξιά πλευρά έπαιζε ο Βασιλαντωνόπουλος, την αντίστοιχη αριστερά ο Καστεγιάνο, με τους Ντένιτς και Σάλομον να συνθέτουν το δίδυμο στα χαφ. Στην επίθεση οι Κλωναρίδης και Μπεντινέλι πλαισίωναν τον προωθημένο Κουλούρη.

Από την άλλη, ο Ιωνικός του Δημήτρη Σπανού παρουσιάστηκε στο γήπεδο με ένα 4-2-3-1 και τον Χουτεσιώτη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, ήταν οι Μύγας, Ρομαό, Βαφέας και Βαλεριάνος, με τον Τογκολέζο άσο να καλείται να καλύψει το κενό που άφησαν στα στόπερ οι πολλοί απώντες. Δίδυμο στα χαφ οι Γκοτσούλιας και Ντάλσιο και μπροστά τους ο Άοσμαν, με τον δεύτερο να προωθείται αρκετά συχνά και το σύστημα να μετατρέπεται σε 4-3-3 με τους Ντάλσιο και Άοσμαν ως εσωτερικούς μέσους. Στα δεξιά ήταν ο Ματσούκας, στα αριστερά ο Καμπράλ και στην κορυφή ο Τουράμ.

Για τον Ατρόμητο εκτός έμειναν οι τραυματίες Καρτάλης και Μουνίθ. Περισσότερα τα προβλήματα για τον Ιωνικό, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Τσιγκρίνσκι, Λένις, Κάνιας, Τσιριγώτη και Μαχαίρα, καθώς και τον τιμωρημένο Σάντσες. Πρώτη συμμετοχή στην αποστολή για τον Σπύρο Φουρλάνο, μετά τα τέλη Ιανουαρίου, όταν και είχε υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού.


Το ματς:


Οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά δραστήριοι στα πρώτα λεπτά, με κύριο εκφραστή των προσπαθειών τους τον Καμπράλ από τα αριστερά.

Ωστόσο, ο Ατρόμητος άρχισε γρήγορα να ανεβάζει ρυθμούς. Στο 4' του ακυρώθηκε -σωστά- το γκολ που σημείωσε, καθώς είχε προηγηθεί φάουλ του Σάλομον στον Χουτεσιώτη. Στο 18' δημιούργησε και την πρώτη σπουδαία ευκαιρία, με τον Χατζηισαΐα να πιάνει την κεφαλιά μεταξύ της μεγάλης περιοχής και του σημείου του πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι πίεζαν, όμως το γκολ ήρθε από την ομάδα της Νίκαιας στο 23': Ύστερα από έξυπνη εκτέλεση πλαγίου (από τον Ντάλσιο) και ολιγωρία της άμυνας του Ατρομήτου, ο Άοσμαν έκανε το γύρισμα, με τον Τουράμ να σκοράρει με κοντινή προβολή.

Ο Ιωνικός είχε το μομέντουμ και προσπάθησε να το εξαργυρώσει άμεσα. Ωστόσο, το μονοκόμματο διαγώνιο σουτ του Καμπράλ στο 26', ύστερα από τη σέντρα του Μύγα, σταμάτησε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού.

...............

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Γιώργος Παράσχος προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή. Στη θέση του Γκαλβάο πέρασε ο Σπιριντόνοβιτς, με τους γηπεδούχους να παίζουν πλέον με τετράδα στην άμυνα, τον Μπεντινέλι δίπλα στον Κουλούρη και τους Σπιριντόνοβιτς και Κλωναρίδη στα άκρα.

Ο Ατρόμητος συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία πιέζοντας για την ισοφάριση. Μάλιστα, είχε σπουδαίες στιγμές στο 48' και το 61', αμφότερες με κεφαλιές του προωθημένου Παπαδόπουλου. Στην πρώτη η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη δεύτερη έβαλε το «στοπ» ο Χουτεσιώτης.

Για να έρθει το 65', όταν ο Άοσμαν -ύστερα από σπάσιμο της μπάλας από τον Τουράμ- έπιασε γεμάτο φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής, γράφοντας με υπέροχο τρόπο το 0-2.

Η τελευταία μεγάλη στιγμή στο ματς για τους γηπεδούχους ήταν το δοκάρι του Μπεντινέλι στο 70' (διαγώνιο κοντινό σουτ), με τους νεοφώτιστους να προστατεύουν μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα το υπέρ τους αποτέλεσμα.

MVP: Τον τίτλο θα τον μοιραστούν από κοινού οι Άοσμαν και Τουράμ, αμφότεροι με γκολ και ασίστ. Ο δεύτερος βοήθησε για ακόμα ένα παιχνίδι και εκτός κουτιού, βρίσκοντας όμως και δίχτυα αυτή τη φορά. Σε ό, τι αφορά τον Σύρο μεσοεπιθετικό, δεν υπάρχει κάτι άλλο για να ειπωθεί: Ο MVP μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν για τον Ιωνικό (με τον Τσιγκρίνσκι ακριβώς από πίσω του).

Η σφυρίχτρα: Το γκολ που πετυχαίνει ο Ατρόμητος στο 4' ακυρώνεται σωστά για φάουλ του Σάλομον στον Χουτεσιώτη. Στο 64' ο Ντάλσιο είδε την κίτρινη κάρτα, με τον κ. Καραντώνη να θεωρεί ότι ο Πορτογάλος χαφ προσπάθησε να εκμαιεύσει το πέναλτι. Φαίνεται να υπάρχει ένα μικρό τράβηγμα στη φανέλα του, αλλά πέφτει σχετικά εύκολα και ο ίδιος.

Δείτε εδώ το φιλμ της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος (Παράσχος): Πίριτς - Παπαδόπουλος, Χατζηισαΐας, Γκαλβάο (46' Σπιριντόνοβιτς) - Βασιλαντωνόπουλος (74' Κιβρακίδης), Ντένιτς, Σάλομον, Καστεγιάνο - Κλωναρίδης (62' Πισάνο), Κουλούρης, Μπεντινέλι (74' Κωτσόπουλος).

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους έμειναν: Γιαννιώτης, Νάτσος, Μαυρομμάτης, Τζαβίδας, Στρούγγης.

Ιωνικός (Σπανός): Χουτεσιώτης - Μύγας, Ρομαό, Βαφέας, Βαλεριάνος - Γκοτσούλιας, Ντάλσιο - Ματσούκας (67' Μάναλης), Άοσμαν (67' Μπάσα), Καμπράλ (90' Λουάν) - Τουράμ (83' Κιάκος).

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους έμειναν: Αναγνωστόπουλος, Ντελγκάδο, Πογοσιάν, Κωνσταντινίδης, Φουρλάνος.

Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης
Α' Βοηθός: Αθανάσιος Κολοσιώνης
Β' Βοηθός: Δημήτριος Σαμοΐλης
4ος Διαιτητής: Παναγιώτης Κουκούλας
VAR: Άγγελος Ευαγγέλου
AVAR: Παντελής Σπυρόπουλος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x