sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Super League: Τι ψάχνει ακόμη το Big-5 στις μεταγραφές!

Εν αναμονή της πρεμιέρας τους στο πρωτάθλημα, το sportfm.gr... ακτινογραφεί τα ρόστερ των Big-5 και τα όσα κομμάτια φαίνεται πως λείπουν ακόμη από το παζλ!

Super League: Τι ψάχνει ακόμη το Big-5!

Η Super League έκανε πρεμιέρα με τη ματσάρα του Βόλου κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και πλέον προετοιμαζόμαστε για το κυρίως μενού, ελπίζοντας πως η φετινή σεζόν θα είναι ακόμη πιο ανταγωνιστική και πως το ενδιαφέρον θα παραμείνει αμείωτο ως το φινάλε. Τόσο στα υψηλά, όσο και στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας. Στο πάνω μέρος του ταμπλό, πιθανότατα θα συναντήσουμε και φέτος το λεγόμενο Big-5.

Εκ πρώτης ματιάς, τα συμπεράσματα μπορούν να θεωρηθούν... μπερδεμένα και η γεύση που έχουν αφήσει ως τώρα οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης "ανάμεικτη". Η κάνουλα με τους μικρομεσαίους άραγε έχει κλείσει ή ανοίξει; Και με σχεδόν ένα μήνα να απομένει για το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου, μήπως υπάρχει αρκετός ακόμη χρόνος για να υπάρξει επιπλέον ενίσχυση και προσθήκη ποιότητας στα ρόστερ;

Για να δούμε παρακάτω τι ψάχνει το big-5, κοιτάζοντας αναλογικά τι λείπει στο κάθε ρόστερ...

Ολυμπιακός: Το στόπερ και το... δεκάρι




Ο πρωταθλητής Ελλάδας, εκκινεί εκ νέου ως το φαβορί αλλά η εικόνα του ως τώρα δεν είναι η καλύτερη δυνατή, κάνοντας τους αντιπάλους του να τρίβουν τα χέρια τους. Η ποιότητα που έχει ο Ολυμπιακός είναι δεδομένη, ωστόσο κάτι δείχνει να πηγαίνει στραβά τους τελευταίους μήνες στους Πειραιώτες. Το ρόστερ γεμάτο σε όλες τις γραμμές, ωστόσο κάτι λείπει. Με τα σενάρια για Μανωλά, Σωκράτη να δίνουν και να παίρνουν, ο Ολυμπιακός κοιτάζει και για στόπερ. Ίσως θα μπορούσε να αποκτήσει έναν που θα πρόσθετε μεγαλύτερη ασφάλεια στα μετόπισθεν. Την ίδια ώρα, ένα δεκάρι δείχνει να λείπει από την ομάδα ωστόσο ίσως και να μην χρειάζεται τελικά, αφού ο Κάρλος Κορμπεράν δεν χρησιμοποιεί συχνά έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή στο 3-4-3 ή στο 4-3-3 που αρέσκεται η ομάδα του να παίζει.

Η άφιξη του Κόνραρντ ντε λα Φουέντε γεμίζει τα φτερά, αλλά ο εξτρέμ που να έχει το γκολ λείπει από τους ερυθρόλευκους και μένει να φανεί αν μία ακόμη προσθήκη θα μπορούσε να γίνει και στα... φτερά. Το ρόστερ των Πειραιωτών είναι τεράστιο, χρειάζεται ξεσκαρτάρισμα αλλά, αναμφίβολα, και μερικές ακόμη κινήσεις!

Παναθηναϊκός: Ο χαφ και το βάθος στο ρόστερ




Έχοντας δυναμώσει σημαντικά στις περισσότερες από τις γραμμές του, ο Παναθηναϊκός βάζει ψηλά τον πήχη και ετοιμάζεται για μια χρονιά με επιτυχίες εντός των συνόρων. Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε ο αποκλεισμός από τη Σλάβια Πράγας δείχνει να έχει… πεισμώσει τους «πράσινους», με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τη διοίκηση να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να στελεχωθεί το ρόστερ με ποδοσφαιριστές ποιότητας. Με τον Γκάνεα να πλαισιώνει τον Χουάνκαρ στα αριστερά, τον Λοντίγκιν παρέα με τον Μπρινιόλι στο τέρμα, τον Μάγκνουσον ως αντί-Βέλεθ, τον Τσέριν στα χαφ, τον Βέρμπιτς στα εξτρέμ και τον Σπόραρ στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός έχει ανεβάσει το επίπεδό του.

Η διαφαινόμενη μεταγραφή του Μπερνάρντ αναμένεται να ανεβάσει ακόμη περισσότερο επίπεδο τους «πράσινους», που πλέον αναζητούν έναν ακόμη χαφ και στη συνέχεια θα μπουν οι έξτρα πινελιές που θα δώσουν βάθος στο ρόστερ. Ίσως ένας στόπερ και ένας χαφ ακόμη, να κλείσουν το παζλ και να συνθέσουν ένα εξαιρετικό ρόστερ, ικανό να πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα.

ΑΕΚ: Ο φουλ-μπακ και το ερωτηματικό στα στόπερ




Με διαφορετική νοοτροπία και φιλοσοφία, η ΑΕΚ χτιζεται υπό τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα με σκοπό να τερματίσει όσο ψηλότερα μπορεί. Δεν είχε την πίεση της Ευρώπης, κάτι που της έδωσε χρόνο να βρει τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές για να ενισχύσει το ρόστερ της. Με σημαντικές κινήσεις, οι οποίες όλα δείχνουν πως θα την βελτιώσουν αλλά και με ορισμένα κενά ακόμη στο ρόστερ. Διότι η Ένωση αυτή τη στιγμή δείχνει να μην έχει μεγάλο βάθος, ενώ υπάρχουν και δύο ερωτηματικά.

Το πρώτο είναι το ποιος θα καλύψει το δεξί άκρο στο 3-5-2 του Αλμέιδα. Ποιος θα είναι ο φουλ-μπακ; Ο Ρότα, ο Γκατσίνοβιτς, ο Άμραμπατ ή… μια μεταγραφή; Διότι κανείς εξ αυτών δεν δείχνει να είναι ο κατάλληλος για την εν λόγω θέση, ούτε και να έχει το όλο πακέτο.

Την ίδια ώρα, το μεγάλο ερωτηματικό είναι αν θα καταφέρει ο Αργεντινός τεχνικός να φτιάξει επιτέλους την πολύπαθη άμυνα της Ένωσης. Οι μεταγραφές αυτό δείχνουν, αλλά θα πρέπει να αποδειχτεί και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Βίντα και Μουκουντί μπορούν να την ανεβάσουν επίπεδο, μένει να φανεί και ποιος ακόμη θα αγωνιστεί δίπλα τους, όπως και το πώς θα σχηματιστεί η τριάδα στην άμυνα μέχρι οι δύο προαναφερθέντες να είναι στο 100% για να αγωνιστούν ως βασικοί.

ΠΑΟΚ: Λείπει η εμπειρία μεσοαμυντικά




Σε μια πολύ μεγάλη ανανέωση στο ρόστερ του προχώρησε ο ΠΑΟΚ. Οι αλλαγές τεράστιες, με ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν επί χρόνια στην ομάδα να αποχωρούν και να έρχονται αρκετοί νεαροί σε ηλικία. Παίκτες όπως οι Βαρέλα, Κρέσπο, Πασχαλάκης αποχώρησαν, αλλά και οι Μιχάι, Τσόλακ, Άκπομ μεταξύ άλλων και ίσως υπάρξουν ακόμη μερικές αποχωρήσεις. Οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν είναι ως επί το πλείστον νεαροί, με τον μεγαλύτερο (σσ. Νάρεϊ) να φτάνει τα 28 χρόνια!

Αυτό που δείχνει να λείπει από τον ΠΑΟΚ είναι η έξτρα εμπειρία μεσοαμυντικά, ιδιαίτερα μιλώντας για το επίπεδο του πρωταθλητισμού. Ιδιαίτερα στο δεξί άκρο της άμυνας, στα στόπερ αλλά και στα χαφ (κυρίως στο 6 και λιγότερο στο 8), ο «δικέφαλος του βορρά» έχει ποδοσφαιριστές με μικρότερη πείρα και μένει να φανεί πως θα διαχειριστούν τις διάφορες καταστάσεις που θα προκύπτουν από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ένας έμπειρος χαφ, ένας δεξιός μπακ ακόμη μάλλον χρειάζονται για τον ΠΑΟΚ ώστε να βοηθήσουν και τα νεότερα παιδιά και με την προσωπικότητά τους.

Άρης: Από μία... πινελιά σε κάθε γραμμή




O Άρης ήταν εντυπωσιακός στις μεταγραφικές του κινήσεις, ωστόσο αυτές δεν συνοδεύτηκαν από μία ευρωπαϊκή επιτυχία αφού δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Παίκτες όπως οι Ζερβινιό, Γκρέι και Μάνου Γκαρθία ήρθαν για να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα από την μέση και μπροστά, ωστόσο η ομάδα του Χερμάν Μπούργος θέλει ακόμη ορισμένες κινήσεις για να τελειοποιήσει το ρόστερ της.

Ένας στόπερ που θα προσθέσει ανταγωνισμό σε Μπράμπετς, Φαμπιάνο πρέπει να αποκτηθεί, ενώ ένα οκταροδεκάρι ακόμη χρειάζεται. Πίσω από τον Γκρέι την ίδια ώρα δεν υπάρχει άλλος αξιόπιστος φορ, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να βρεθεί και ένας ακόμη ποδοσφαιριστής για την κορυφή της επίθεσης, δίνοντας βάθος και έξτρα λύσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x