Unpopular Opinions

Unpopular Opinions: Καλοκαίρι, η χειρότερη εποχή του χρόνου

Ανακουφισμένος που φτάσαμε στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Γιάννης Πολιάς βγάζει το απωθημένο του για το καλοκαίρι.

Ούτε "Wake me up when September ends", ούτε «34 Αυγούστου», ούτε summer vibes και throwback φωτογραφίες από διακοπές σε random νησιά του Αιγαίου. Ο Γιάννης Πολιάς δεν θλίβεται που έφτασε στο τέλος του το καλοκαίρι, αντιθέτως, πανηγυρίζει που θα βγάλει τις ζακέτες και τα φούτερ από την ντουλάπα και αδημονεί για χουχούλιασμα με ζεστά ροφήματα και τα ρέστα...

First things first. Ο γράφων απεχθάνεται τη ζέστη. Είναι πολύ χειρότερη και πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμη σε σχέση με το κρύο. Μεγάλη η τύχη να δουλεύεις σε εσωτερικό –άρα κλιματιζόμενο- χώρο, όμως δεν γίνεται να είσαι μονίμως κλεισμένος στο γραφείο ή στο σπίτι.

Αν πρέπει να μετακινηθείς με τα ΜΜΜ κονόμησες, ενώ και με το αμάξι, έτσι και κάνεις το λάθος να παρκάρεις κάπου δίχως σκιά, θα χρειαστείς κάνα 5λεπτο μέχρι να μπορέσεις να ακουμπήσεις το τιμόνι.

Unpopular Opinions: Καλοκαίρι, η χειρότερη εποχή του χρόνου

Τον χειμώνα ντύνεσαι σαν κρεμμύδι και κάπως την παλεύεις. Ακόμα και σπίτι να 'σαι, χωρίς θέρμανση για κάποιον λόγο, θα σκεπαστείς με εφτά κουβέρτες και θα την βγάλεις. Αν το καλοκαίρι μείνεις δίχως κλιματισμό, ετοιμάσου να ζήσεις την επίγεια κόλαση.

Κάνεις τέσσερα μπάνια τη μέρα και μέχρι να βάλεις το μπουρνούζι έχεις ιδρώσει πάλι. Για να μην αναφέρουμε τους μουσαφίρηδες από κουνούπια μέχρι... Τερέζες που είθισται να μας επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι. Τον χειμώνα, ρε σεις, άντε να μπει καμία μύγα...

Επί κορωνοϊού δε, με μάσκες, η κατάσταση έχει γίνει ακόμη πιο αφόρητη. Χώρια που χρόνο με τον χρόνο, από τα 40άρια φτάνουμε στα 45άρια και ποιος ξέρει πού θα φτάσει.

Κεφάλαιο διακοπές. Ναι, προφανώς ζούμε σε μία από τις ομορφότερες, όσον αφορά θάλασσες και παραλίες, χώρες παγκοσμίως και είναι ωραία να ξεφύγεις για λίγες μέρες.

Unpopular Opinions: Καλοκαίρι, η χειρότερη εποχή του χρόνου

Ο ψυχαναγκασμός όμως –γιατί ψυχαναγκασμός έχει καταντήσει- του «είναι καλοκαίρι -> πρέπει να κάνουμε 67 μπάνια -> πρέπει να πάμε Κυκλάδες (ή όπου, τέλος πάντων) -> πρέπει να βγάλουμε 794 φωτογραφίες στο καράβι, στην παραλία, στην πισίνα, στα σοκάκια» κάπου κούρασε.

Μπορείς να πας υπέροχες διακοπές είτε εντός, είτε εκτός συνόρων, όλον τον χρόνο. Το να ξοδέψεις όλη σχεδόν την άδειά σου από τη δουλειά μέσα σε δύο μήνες για να στιβαχτείς μαζί με χιλιάδες άλλους που είχαν την ίδια –καθόλου πρωτότυπη- ιδέα μαζί σου δεν φαντάζει πλέον και τόσο ειδυλλιακό.

Συνοψίζοντας, μαθαίνουμε σαν πιτσιρίκια να θεοποιούμε το καλοκαίρι καθώς ισούται με τρεις μήνες καθισιό. Από τα 20κάτι και μετά, καλοκαίρι=ίδιο με τον υπόλοιπο χρόνο, συν αφόρητη ζέστη, συν λίγες μέρες διακοπές – τις οποίες όμως μπορείς να τις κάνεις οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου, σε οποιαδήποτε εξοχή, σε οποιοδήποτε βουνό, σε οποιαδήποτε πόλη.

And now... brace yourselves, winter is coming *evil laugh*.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x