sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ανταλλάζεις; - Ποιους παίκτες του ΠΑΟΚ θα ήθελε η ΑΕΚ και το αντίστροφο

Ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι στην Τούμπα, το sport-fm.gr μπαίνει στον πειρασμό να μαντέψει ποιους παίκτες θα… λιγουρευόταν ο ένας από τον άλλον.

Πρόκειται κατά βάση για φανταστικό σενάριο.

Γενικώς στο ποδόσφαιρο (και ακόμα περισσότερο στην Ελλάδα) μοιάζει ανέφικτη η ανταλλαγή παικτών ανάμεσα σε ανταγωνίστριες ομάδες.

Μπορεί να μην το δούμε ποτέ λοιπόν στην πράξη, αλλά μπορούμε τουλάχιστον να το συζητήσουμε.

Να μαντέψουμε ποιους παίκτες θα «γλυκοκοίταζε» κάθε ένας από τους αντίπαλους του κυριακάτικου ντέρμπι από την απέναντι πλευρά.

Ποιους θα επέλεγαν τελοσπάντων (βάσει των αναγκών τους) οι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αν τους έλεγαν ότι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να δώσουν παίκτες ο ένας στον άλλον.

Ο ΠΑΟΚ θα ήθελε



Νταμιάν Σιμάνσκι

Ίσως το μεγαλύτερο αγωνιστικό κενό του ΠΑΟΚ είναι στη μεσαία γραμμή. Παρόλο που διαθέτει αναμφισβήτητη ποιότητα με Σβαμπ, Μουργκ και Ελ Καντουρί, του λείπουν εμφανώς η ένταση και τα τρεξίματα. Ακριβώς τα στοιχεία που αποτελούν τα δυνατά σημεία του Πολωνού χαφ της ΑΕΚ. Σε μια θέση που μέχρι πρότινος υπήρχε -και αναγκαστικά χρησιμοποιούταν σε αρκετά παιχνίδια- ο Εσίτι, ο Σιμάνσκι (ειδικά αυτός που έβγαλε μάτια στην επανεμφάνισή του στο Κύπελλο) θα έπαιρνε για πλάκα τη φανέλα στο σπίτι του.



Λιβάι Γκαρσία

Η αλήθεια είναι πως αγωνίζεται σε μια θέση που ο ΠΑΟΚ έχει επίσης «δυνατά χαρτιά». Τόσο ο Ζίφκοβιτς, όσο και ο Τζόλης -όχι απλώς είναι βασικότατοι, αλλά αποτελούν και παίκτες-βαρόμετρα για τον «δικέφαλο του Βορρά». Είναι τέτοια όμως η κλάση του εξτρέμ της ΑΕΚ και τόσο σπάνια τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά (ταχύτητα, διασκελισμός, ικανότητα στο «ένας με έναν» και ικανοποιητική εκτελεστική ικανότητα) που αν μη τι άλλο θα τον έκαναν βασικό σε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα.



Καρίμ Ανσαριφάρντ

Οι πρώτες εμφανίσεις του Κρμέντσικ έχουν δημιουργήσει αισιοδοξία ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να βρήκε τον επιθετικό που τόσο πολύ χρειαζόταν: Τον παίκτη που θ’ άντεχε περισσότερο απ’ όσο ο Σφιντέρσκι στους «τράκους» με τ’ αντίπαλα στόπερ και θα διέθετε και τεχνική, πέραν του εύκολου γκολ. Ε, ποιος αμφιβάλλει ότι μ’ αυτά τα δεδομένα μια λύση που θα ταίριαζε ταμάμ θα ήταν ο Ανσαριφάρντ; Εξάλλου ο «δικέφαλος του Βορρά» διαπίστωσε και ο ίδιος πόσο «φαρμάκι» είναι ο Ιρανός, όταν στον πρώτο γύρο έκανε γκολ τη μόνη ευκαιρία της «Ένωσης».



Η ΑΕΚ θα ήθελε



Σβέριρ Ίνγκασον

Η πιο κραυγαλέα αδυναμία της ΑΕΚ (που τόσο της κόστισε ειδικά στον α’ γύρο) είναι στα στόπερ. Μπορεί η επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ, οι εξαιρετικές πρώτες εμφανίσεις του Λάτσι και η γενικότερη βελτίωση στην αμυντική λειτουργία να το «μασκάρεψαν», αλλά παραμένει το βασικότερο πρόβλημα της ομάδας. Με τον Βαρέλα λοιπόν αγνώριστο εδώ και καιρό και δεδομένη την αποτελεσματικότητα, τη σκληρότητα και την ικανότητα του φορμαρισμένου Ισλανδού στο ψηλό παιχνίδι, η «Ένωση» θα τον έπαιρνε με κλειστά μάτια από τον ΠΑΟΚ.



Αντελίνο Βιεϊρίνια

Δεν είναι ακριβώς αγαπητός στον κόσμο της ΑΕΚ. Το άκουσμα και μόνο του ονόματός του προκαλεί ανάμεικτα (και όχι ευχάριστα) συναισθήματα. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ωστόσο, κανείς δεν μπορεί ν’ αμφισβητήσει την κλάση του Πορτογάλου. Σίγουρα λοιπόν τα χρόνια έχουν περάσει και μετά την επιστροφή από τον σοβαρό τραυματισμό του δείχνει εμφανώς επηρεασμένος. Με τα δεξιά μπακ όμως που έχει η «Ένωση» (και δεδομένου ότι ο Βιεϊρίνια χρησιμοποιείται ξανά σε αυτή τη θέση πλέον) θα… ξεκινούσε απ’ αυτόν η ενδεκάδα.



Χρήστος Τζόλης

Υπάρχει το ίδιο «θέμα» που θα υπήρχε θεωρητικά με τον Λιβάι Γκαρσία στον ΠΑΟΚ: Αγωνίζεται σε μια θέση όπου η ΑΕΚ (με τον ίδιο τον άσο από το Τρίνινταντ και αρκετές επιλογές πλέον) μοιάζει έπειτα από πολλά χρόνια καλυμμένη. Παρά τις πολλές λύσεις ωστόσο και την αναμφισβήτητη ποιότητα της «Ένωσης» από τη μέση και μπροστά, ποιον φίλο της θα ρωτούσες αν θα ήθελε έναν παίκτη με το ταλέντο, το θράσος και (κυρίως) την προοπτική του Χρήστου Τζόλη και θα σου έλεγε ότι δεν θα τον ήθελε με τη φανέλα της ομάδας του;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x