sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αυτός είναι ο Αλεξάντερ Κάλενς: «Ηγέτης, άνετος με την μπάλα και… ζωγράφος - Πού υστερεί»

Ο Ντιέγκο Μονταλβάν, εκ των κορυφαίων δημοσιογράφων στο Περού, σκιαγραφεί μέσα από το sportfm.gr το προφίλ του Αλεξάντερ Κάλενς. Όλα τα στοιχεία του ως παίκτης, θετικά και αρνητικά στο… πιάτο σας.

Η ΑΕΚ προχώρησε προ ημερών σε μια κίνηση που είχε ανάγκη και έψαχνε από καιρό. Ανακοίνωσε τον Αλεξάντερ Κάλενς, τον αριστεροπόδαρο στόπερ που έψαχνε ο Ματίας Αλμέιδα και το επιτελείο των «κιτρινόμαυρων» για να καλύψει το κενό του Γιώργου Τζαβέλλα που αποχώρησε στο φινάλε της περασμένης σεζόν.

Μια κίνηση που μένει να φανεί μέσα στο γήπεδο αν θα είναι ένα upgrade στον αγωνιστικό χώρο, αφού αποκτήθηκε ως δανεικός με οψιόν αγοράς από την Τζιρόνα με σκοπό να αποτελέσει εν δυνάμει έναν εκ των δύο κεντρικών αμυντικών της Ένωσης. Βέβαια, θα έχει δύσκολο έργο αφού πρέπει να πετάξει εκτός ενδεκάδας έναν εκ των Μουκουντί ή Βίντα, ενώ έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ένας ποδοσφαιριστής, πάντως, για τον οποίο δεδομένα γνωρίζουμε λιγοστά πράγματα και για να μάθουμε περισσότερα θα έπρεπε να συμβουλευτούμε έναν άνθρωπο που τον έχει παρακολουθήσει αρκετά και από… κοντά!

Ο Ντιέγκο Μονταλβάν, ένας εκ των κορυφαίων δημοσιογράφων στο Περού ο οποίος εργάζεται στα «TelemundoSports», «ESPNDeportes» και «ESPNFC», σκιαγραφεί στο sportfm.gr και στον Γιώργο Τσανάκα το προφίλ του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της Ένωσης.

Αλεξάντερ Κάλενς: Το προφίλ του νέου στόπερ της ΑΕΚ

Τον χαρακτηρίζει ως «ηγέτη», αλλά και έναν ποδοσφαιριστή που «του αρέσει να συμμετέχει στο build-up και να φτιάχνει παιχνίδι από πίσω», ενώ αποκαλύπτει ότι στον ελεύθερό του χρόνο, γουστάρει να ζωγραφίζει και να τον περνάει με ηρεμία. Φυσικά, του ζητήσαμε μια ολοκληρωμένη άποψη, θέλοντας να μας αναφέρει και τα μειονεκτήματά του. Ο συνάδελφος από το Περού υποστήριξε πως δεν είναι ο πιο γρήγορος ποδοσφαιριστής, ενώ η απόδοσή του αρκετές φορές από τον παρτενέρ του στα στόπερ.

«O Αλεξάντερ Κάλενς είναι ένας αριστεροπόδαρος αμυντικός, ο οποίος έχει πολύ καλές επαφές με την μπάλα και διακρίνεται για το παιχνίδι του με τα πόδια. Έχει την ικανότητα να φτιάχνει παιχνίδι από πίσω.

Του αρέσει να συμμετέχει στο build-up και να βγάζει μπροστά την μπάλα, να χτίζει το παιχνίδι από την άμυνα. Έχει πολύ καλό έλεγχο και αισθάνεται καλά με την μπάλα στα πόδια του. Πρόκειται για έναν κεντρικό αμυντικό, ο οποίος παραμένει συγκεντρωμένος κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ δεν αφήνει τη θέση του»
, είπε αρχικά ο Ντιέγκο Μονταλβάν.



Στη συνέχεια στάθηκε για λίγο στο παρατσούκλι «Iron Man», όσο έπαιζε στη NYCFC: «Όσο έπαιζε στη New York City FC έγινε ο… Iron Man της ομάδας. Πήρε αυτό το παρατσούκλι διότι σπάνια έχανε αγώνες με την ομάδα του στην εξαετία που αγωνίστηκε σε αυτή. Φυσικά, η μεγαλύτερή του στιγμή ήταν όταν σκόραρε το νικητήριο πέναλτι που έδωσε το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της NYCFC, εκείνον τον τίτλο του MLS Cup 2021 με αντίπαλο τους Portland Timbers».

Η κουβέντα πήγε αμέσως μετά στην παρουσία του με την εθνική του ομάδα, με τον Ντιέγκο Μονταλβάν να αναφέρεται στην πορεία του με αυτή: «Αναφορικά με τη συμμετοχή του στην εθνική ομάδα του Περού, ο Κάλενς έπρεπε να περιμένει να έρθει η σειρά του. Για μεγάλος μέρος στην εποχή του Ρικάρντο Γκαρέτσα ήταν η 4η ή η 5η επιλογή στο κέντρο της άμυνας.

Από το 2021 και μετά τα πράγματα έγιναν καλύτερα για αυτόν. Το Copa America της χρονιάς εκείνης ήταν μια τρομερή στιγμή για τον ίδιο και την εθνική του ομάδα, με τον Κάλενς να παίζει βασικός σε αυτό το τουρνουά. Η σκληρή δουλειά και η επιμονή του απέδωσαν καρπούς, αφού με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να γίνει βασικός για το Περού. Από τότε έχασε ελάχιστα ματς, όπως και τα πρόσφατα παιχνίδια λόγω τραυματισμού».


Αλεξάντερ Κάλενς: Το προφίλ του νέου στόπερ της ΑΕΚ

Προφανώς, θελήσαμε να μας μιλήσει και για τα μειονεκτήματά του ή γενικότερα για τα στοιχεία που πρέπει να βελτιώσει μέσα στο γήπεδο: «Δεν είναι και ο πιο γρήγορος παίκτης για να πούμε την αλήθεια. Σίγουρα, όμως, είναι καλός στο να διαβάζει το παιχνίδι σωστά, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα στο να μην εκτίθεται σε αντεπιθέσεις του αντιπάλου.

Τα μειονεκτήματά του, για μένα, προέρχονται περισσότερο από τις συνεργασίες παρά από τη δική του δράση. Με έναν καλό παρτενέρ, ο οποίος θα καταλαβαίνει το παιχνίδι του και θα έχουν καλή χημεία, τότε θα είναι σταθερός. Πολλές φορές, επίσης, ακολουθεί υπερβολικά τον ποδοσφαιριστή που του έχει ανατεθεί να μαρκάρει, κάτι που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να αφήσει ένα κενό στην άμυνα. Αλλά εδώ, μπαίνει στο παιχνίδι και η συνεργασία με τον παρτενέρ που λέγαμε νωρίτερα».


Φυσικά, η γνώμη ενός ρεπόρτερ που παρακολουθεί στενά τον Αλεξάντερ Κάλενς σε όλη την καριέρα του σχετικά με το γεγονός πως δεν κατάφερε να έχει τον απαιτούμενο χρόνο συμμετοχής στη Τζιρόνα, μετράει ακόμη περισσότερο: «Στην Τζιρόνα ήταν άτυχος, αφού είχε τραυματισμούς στην αρχή και έτσι δεν μπόρεσε ποτέ να προσαρμοστεί πλήρως στην ομάδα. Γι’ αυτό και γρήγορα έπεσε στην ιεραρχία στην άμυνα. Είναι αστείο αυτό, γιατί στη New York City FC δεν τραυματίστηκε ουσιαστικά ποτέ και έπαιξε τόσο πολύ. Είχε γίνει γνωστός για αυτό, για το ότι δεν τραυματιζόταν, αλλά υποθέτω ότι κάποια στιγμή συμβαίνει και αυτό στο ποδόσφαιρο».



Τέλος, του ζητήσαμε να μας πει δυο κουβέντες για τον χαρακτήρα του: «Μέσα στον αγωνιστικό χώρο του αρέσει να μιλάει αρκετά, έχει ηγετικά χαρακτηριστικά. Εκτός γηπέδου, είναι ένας ωραίος τύπος, που του αρέσει να βοηθάει τους υπόλοιπους ανθρώπους. Του αρέσει να ζωγραφίζει στον ελεύθερό του χρόνο, να απολαμβάνει με ηρεμία τον χρόνο που έχει διαθέσιμο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x