Βαγγέλης Νεραντζιάς

Άλλαξε χρώμα το πλεονέκτημα

www.sportfm.gr

Ανατροπή σκηνικού έφερε η 1η αγωνιστική των πλέι οφ, μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού στην Τούμπα με την οποία προσπέρασε τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία αυτού του μίνι πρωταθλήματος και απέκτησε τον πρώτο λόγο. Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ στο Ολυμπιακό στάδιο επικράτησε με δυσκολία της Λάρισας και έμεινε στη διεκδίκηση της 1ης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Έτσι, το ντέρμπι της Τετάρτης ανάμεσα στο «τριφύλλι» και την Ένωση αποκτά χαρακτήρα τελικού, μια και σε μια τέτοια διαδικασία έξι αγώνων τα λάθη δεν συγχωρούνται.

Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο Πάμπλο Γκαρσία «κατάφερε» να κλέψει την παράσταση…Ο άνθρωπος είναι απλά ακατάλληλος και το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ είναι να τον στείλει από εκεί που ήρθε. Πρόκειται για κακό χαρακτήρα, που αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή και σε μεγάλο βαθμό η χθεσινή ήττα οφείλεται σε αυτόν. Στο αγωνιστικό σκέλος το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και κρίθηκε στην κλάση και την έμπνευση του «Κάρα», ο οποίος πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» δικαίως ζητά τη 2η κίτρινη στον Σιμάο, αλλά όπως έδειξε και η τηλεόραση, ο Κάκος δεν είχε καλό οπτικό πεδίο. Γενικά, καμία από τις δύο ομάδες δεν ενθουσίασε με την απόδοση της, αλλά ποιος περίμενε κάτι τέτοιο;

Στο ΟΑΚΑ, ο Νίκος Νταμπίζας αποδείχθηκε μοιραίος για την ομάδα του και υπέπεσε σε ένα πέναλτι που θα μπορούσε να αποφύγει. Η ΑΕΚ πιστώνεται το γεγονός ότι επέστρεψε δύο φορές και ανέτρεψε το σκορ, έτσι παρά την μέτρια εμφάνιση πήρε τους βαθμούς και πηγαίνει να τα παίξει όλα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Όσο για τη Λάρισα, επιβεβαίωσε τα χαρακτηριστικά της κανονικής διάρκειας. Ομάδα με ταλέντο που έχει ποιοτικούς παίκτες από τη μέση και μπροστά, σκοράρει εύκολα, αλλά έχει «τρύπια» άμυνα και το καλοκαίρι πρέπει να κάνει κάτι για αυτό.

Την ερχόμενη Τετάρτη ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την ΑΕΚ και η Λάρισα υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο «Αλκαζάρ». Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο νικητής του ντέρμπι θα αποκτήσει τον πρώτο λόγο και ιδιαίτερα οι πράσινοι που έχουν ήδη το +1 από την Ένωση και έχουν περάσει από την Τούμπα. Όσο για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, η νίκη στη Θεσσαλία αποτελεί μονόδρομο, τόσο για τους πόντους, όσο και για να πιστέψουν οι παίκτες σε ανατροπή του σκηνικού.

Υ.Σ. Παίρνοντας το ρίσκο που μου αναλογεί, θα πρέπει να αναφέρω ότι «πήρε» το αφτί μου κάτι σχετικά με τον Σεϊταρίδη και τον Παναθηναϊκό και μιλάμε για άμεσες εξελίξεις. Για όσους δεν γνωρίζουν, οι σχέσεις του Γιούρκα με την Ατλέτικο είναι στα άκρα και η παραχώρηση του είναι θέμα χρόνου. Για να δούμε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x