sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Από ενδέκατος… δεύτερος ο Παναθηναϊκός με Μπόλονι

Επί των ημερών του Λάζλο Μπόλονι ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται πολύ περισσότερο αποτελεσματικός. Τι λένε οι αριθμοί.

Σύμφωνοι, σε πολλούς δεν αρέσει η αρκετά αμυντικογενής τακτική του. Θεωρούν το ποδόσφαιρό του αναχρονιστικό, παθητικό, ίσως και… φοβικό, ενώ έχουν να του προσάψουν τις εκρήξεις στον πάγκο και τεταμένες σχέσεις με κάποιους παίκτες. Όμως ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει πως επί των ημερών του Λάζλο Μπόλονι ο Παναθηναϊκός έχει παρουσιάσει αισθητή βελτίωση τουλάχιστον στην αποτελεσματικότητά του. Δεν το λέμε απλώς εμείς, αλλά το δείχνουν οι αριθμοί και το sport-fm.gr τους παρουσιάζει…

Όταν ο Ρουμάνος προπονητής κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Ντάνι Πογιάτος, οι «πράσινοι» ήταν στην ενδέκατη θέση της Super League, με μόλις 4 βαθμούς (όσους και ο Απόλλων Σμύρνης) σε ισάριθμους αγώνες, μπροστά μόνο από Παναιτωλικό (2) και Λαμία (0). Επίσης βρίσκονταν στο -6 από τον πρωτοπόρο τότε Άρη, στο -4 από τους δεύτερους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αλλά και στο -3 από την ΑΕΚ. Παράλληλα, είχαν τη χειρότερη επίθεση με δύο γκολ (όσα είχαν επίσης Αστέρας, Απόλλων Σμύρνης και Παναιτωλικός).

Επί των ημερών του Μπόλονι, στα 22 παιχνίδια δηλαδή που έχουν δώσει με εκείνον στον πάγκο στο πρωτάθλημα έκτοτε, ο Παναθηναϊκός έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή με 41 βαθμούς, όσους ΑΕΚ και Άρης, περισσότερους από τον ΠΑΟΚ (39) και τον Αστέρα (37) και λιγότερους μόνο από τον Ολυμπιακό (59). Μπορούν να καυχιούνται πως έχουν την τρίτη καλύτερη άμυνα στο διάστημα αυτό με 16 γκολ παθητικό, με μόνο τον Ολυμπιακό με 11 και τον Άρη με 13 να υπερτερούν και αρκετά καλύτερη από ΠΑΟΚ (25), ΑΕΚ (27) και Αστέρα (21). Παρότι, δε, έχει κατηγορηθεί για παθητικό ποδόσφαιρο, οι «πράσινοι» έχουν την τέταρτη καλύτερη επίθεση με 28 τέρματα, πίσω μόνο από Ολυμπιακό (57), ΠΑΟΚ (44) και ΑΕΚ (35), αλλά και πάνω από Άρη (27) και Αστέρα (25).

Διαβάστε επίσης:
Παναθηναϊκή αντίδραση με… μαέστρους Βιγιαφάνιες και Χατζηγιοβάνη
Χάνει την πρεμιέρα των πλέι οφ ο Καρλίτος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x