sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Κάποιες… Αραντίνα και Μπαρμπάστρο θέλουν πρόκριση στο Copa del Rey απέναντι σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα!

Σαββατοκύριακο Κυπέλλου στην Ισπανία και οι δύο παντελώς άγνωστες Αραντίνα και Μπαρμπάστρο της τέταρτης κατηγορίας επιδιώκουν την πρόκριση απέναντι στα «μεγαθήρια».

Ό,τι πιο αδιάφορο και συνάμα διασκεδαστικό μπορεί να παρακολουθήσει κανείς είναι οι κληρώσεις των ζευγαριών στις εκάστοτε διοργανώσεις Κυπέλλου.

Εκεί όπου «αναμειγνύονται» ομάδες από κάθε εθνική κατηγορία επαγγελματική και ερασιτεχνική.

Εάν η κληρωτίδα έχει «κέφια» θα βγάλει ντέρμπι, εάν πάλι δεν έχει, φέρνει αδιάφορα για τους «μεγάλους» παιχνίδια. Μία «αγγαρεία» στο πολύ πιεσμένο πρόγραμμα.

Κάπως έτσι θα είδαν τη «διασταύρωση» με Αραντίνα και Μπαρμπάστρο (κι όμως υπάρχουν αυτές οι ομάδες) Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα. Ούτε που θα τις είχαν ακούσει.



Η ουσία βέβαια δεν είναι σε αυτές, αλλά στις άλλες, τις μικρότερες. Αυτές που πιθανώς δεν θα καταφέρουν ποτέ να βρεθούν στα «σαλόνια», να μην νιώσουν ποτέ την αίγλη της πρώτης κατηγορίας, στην προκειμένη περίπτωση της La Liga. Από το θεσμό του Copa del Rey, οι παίκτες της Αραντίνα από την περιφερειακή ενότητα της Καστίγια και αυτοί της Μπαρμπάστρο, από την ομώνυμη πόλη στην επαρχία της Ουέσκα, «κέρδισαν» μία μοναδική ευκαιρία. Να αντιμετωπίσουν τις δύο πιο ιστορικές ομάδες της χώρας, που σε σύγκριση με το μέγεθός τους ξεπερνά κατά πολύ τη διαφορά «Δαυίδ και Γολιάθ».

Όσο δεδομένος και αν θεωρείται ο αποκλεισμός, το «ταξίδι» στο θεσμό του Κυπέλλου θα κλείσει θεωρητικά απέναντι σε Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα, αυτές για τις οποίες παρακαλούσαν να τύχουν! Ναι, οι κάμερες στα αποδυτήρια των δύο ομάδων της τέταρτης κατηγορίας κατέγραψαν τους ξέφρενους πανηγυρισμούς παικτών, προπονητών και του υπόλοιπου staff για το «ζευγάρωμα» με «μερέγχες και «μπλαουγκράνα» αντίστοιχα.



«Δεν το πίστευα ποτέ! Νομίζω ότι κέρδισα το λαχείο! Το να αντιμετωπίσουμε τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένα βραβείο για εμάς, κάτι που θα αφηγούμαστε για πάντα!», δήλωσε τρισευτυχισμένος ο Χόρχε Γκονθάλεθ, ποδοσφαιριστής της Αραντίνα. Σε αυτούς «κρύβεται» η ομορφιά του ποδοσφαίρου και κανείς δεν μπορεί να τους κακολογήσει για ένα πιθανό βαρύ αποτέλεσμα. Στην τελική, με τη μπάλα δεν μπορείς να θεωρείς τίποτα σίγουρο και γιατί οι άνθρωποι αυτοί να μην πανηγυρίσουν και στο γήπεδο μία ιστορική και ανεπανάληπτη πρόκριση;

Η Αραντίνα στον «πάτο» και η Μπαρμπάστρο στη μέση της τέταρτης κατηγορίας


Αμφότερες ήταν οι πιο αδύναμες της κλήρωσης και «έπεσαν» για… καλή τους τύχη αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις, στα φαβορί του Κυπέλλου.

Η μεν Αραντίνα «παλεύει» και όπως φαίνεται δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό στην πέμπτη κατηγορία της Ισπανίας! Είναι τελευταία με 10 βαθμούς στον πρώτο όμιλο, επτά λιγότερους από τη θέση των μπαράζ παραμονής. Αποτελούμενη κυρίως από γηγενείς ποδοσφαιριστές με μέσο όρο ηλικίας τα 26.6 έτη.



Στο πρωτάθλημα μετράει μόλις δύο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, σε αντίθεση με το θεσμό των εκπλήξεων όπου έχει το δύο στα δύο με νίκες επί της Μούρθια της τρίτης κατηγορίας και της Κάντιθ από την La Liga! Κάπως έτσι έφτασε μέχρι τους «32» και οι φίλοι της σχημάτισαν φυσιολογικά ουρές για να προμηθευτούν ένα εισιτήριο για τον ιστορικό αυτό αγώνα το βράδυ του Σαββάτου.

Άπαντες στο σύλλογο που ιδρύθηκε το 1920 και εδρεύει στην πόλη Αράντα ντε Ντουέρο, προετοιμάζονται πυρετωδώς για να υποδεχθούν τη «Βασίλισσα». Εργάζονται νυχθημερόν και πρόσφατα «ανέβασαν» τη χωρητικότητα του «ελ Μοντεθίγιο» από 6.000 στους 10.000 θεατές με πρόσθετες κερκίδες!



Η δε Μπαρμπάστρο, που θα υποδεχθεί τη Μπαρτσελόνα το βράδυ της Κυριακής στο «Εστάντιο Μουνισιπάλ ντε Ντεπόρτες» των 5.000 θέσεων, είναι σε καλύτερη μοίρα. Στην ένατη θέση του δεύτερου ομίλου της Segunda Federacion (τέταρτη κατηγορία) απέχει δέκα βαθμούς από την πρώτη πεντάδα και επτά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Με μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στα 25.6 έτη, απέκλεισε με 1-0 την Πονφεραντίνα στον πρώτο γύρο και την Αλμερία της La Liga με το ίδιο σκορ στον δεύτερο! Στα 89 χρόνια από την ίδρυσή της δεν έχει ανέβει ποτέ ψηλότερα από την τρίτη κατηγορία, στην οποία μετράει 44 σεζόν συνολικά.



Αραντίνα και Μπαρμπάστρο δεν περιμένουν να αποκλείσουν Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα για να γράψουν ιστορία. Το έκαναν ήδη και μόνο που θα τις φιλοξενήσουν, μόνο που θα πατήσουν στο γήπεδό τους «αστέρια» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και θα έχουν την ευκαιρία να τεθούν αντιμέτωποί τους.

Επιμέλεια: Θανάσης Κρητικός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x