sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Άλβαρο Μοράτα απαντά με τα γκολ του στους αμφισβητίες!

Ο Άλβαρο Μοράτα προσπάθησε να σταματήσει την «επέλαση» της Ζιρόνα προς τον τίτλο με χατ τρικ, αυτό δεν συνέβη, ωστόσο τα γκολ του Ισπανού αποδεικνύουν την ποιότητά του.

Σε μία περίεργη σεζόν για την Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Άλβαρο Μοράτα διανύει τις καλύτερες μέρες του ως ποδοσφαιριστής. Του λόγου το αληθές στην ήττα με 4-3 από τη Ζιρόνα. Ο ίδιος επιχείρησε να «γλιτώσει» την ομάδα του σκοράροντας τρία τέρματα για να ισοφαρίσει σε 3-3, πριν οι Καταλανοί πάρουν εν τέλει τη νίκη στις καθυστερήσεις.



Δεν είναι μόνο οι αριθμοί, αλλά η γενικότερη εικόνα του φέτος που επιβεβαιώνουν και αποδεικνύουν την τεράστια ποιότητα που διαθέτει. Ειδικά με την ατομική ενέργεια και το τελείωμα στο δεύτερο γκολ «απαντά» σε όσους κατά καιρούς τον έχουν αμφισβητήσει. Ναι, πέρασε από Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους και Τσέλσι χωρίς να ικανοποιήσει τις προσδοκίες, ωστόσο στην τρίτη του θητεία με τους «ροχιμπλάνκος» βγάζει τον εαυτό που έκριβε πάντα.

Η συνεργασία με την Αντουάν Γκριζμάν έχει βοηθήσει αμφότερους, αφού είναι οι δύο πρώτοι σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα. Ο μεν Ισπανός έφτασε τα 12, ο δε Γάλλος είναι στα 10. Μάλιστα, έγιναν το πρώτο δίδυμο από τις πέντε μεγάλες λίγκες με διψήφιο αριθμό τερμάτων.



Με τους ιδανικούς συμπαίκτες και «καθαρό» μυαλό, ο Άλβαρο Μοράτα συμμετέχει στο παιχνίδι, κατεβαίνει χαμηλά για να ζητήσει μπάλα και να υποστηρίξει την ανάπτυξη. Αξιοποιεί άψογα τη δυνατότητά του να επιτίθεται κατά μέτωπο και να τα βάζει με περισσότερους από δύο αμυντικούς ταυτόχρονα.

Έτσι στα μέσα της σεζόν, σε πρωτάθλημα και Champions League μετράει 17 τέρματα και δύο ασίστ. Με τα τρία που πέτυχε στο «Μοντιλίβι» έγραψε το τρίτο χατ – τρικ στην καριέρα του. Τα άλλα δύο ήταν απέναντι στη Λεγανές τον Απρίλη του 2017 με τη φανέλα της Ρεάλ και τον Σεπτέμβρη του ίδιου έτους απέναντι στην Στόουκ με τα μπλε της Τσέλσι.



Η Ατλέτικο είναι δέκα βαθμούς πίσω από τη συμπολίτισσα Ρεάλ και την απίθανη Ζιρόνα, όμως με αυτόν τον Μοράτα μπορεί να ελπίζει στο κάτι παραπάνω εντός και εκτός συνόρων.

Επιμέλεια: Θανάσης Κρητικός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x