sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αραούχο-Καμαρά: Οι εκατέρωθεν «εφιάλτες» στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Η ώρα για τη σέντρα στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός πλησιάζει και το sport-fm.gr καταγράφει τα πεπραγμένα των δύο εν ενεργεία παικτών που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στα εν λόγω ντέρμπι.

Οι «ήρωες» των ντέρμπι. Εκείνοι που, θέλοντας και μη, τείνουν να εξελιχθούν σε απόλυτοι πρωταγωνιστές τους. Η ώρα για τη σέντρα στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός (21/11, 19:30) κοντοζυγώνει και η σκέψη πηγαίνει -και- στα πρόσωπα που μπορούν να κρίνουν το μεγάλο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής της Super League 1.

Εάν θέλουμε να ακολουθήσουμε την… πεπατημένη, δύο είναι εκείνοι από τα υπάρχοντα ρόστερ, οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι μπορούν να το πάρουν επ' ώμου: Σέρχιο Αραούχο και Μαντί Καμαρά!

Το sport-fm.gr καταγράφει τα πεπραγμένα των δύο ποδοσφαιριστών στα εν λόγω ντέρμπι, αρχίζοντας από τον φιλοξενούμενο και πιο παραγωγικό, Μαντί Καμαρά:

Καμαρά: Βλέπει κιτρινόμαυρα και… αφηνιάζει!



Αραούχο-Καμαρά: Οι εκατέρωθεν «εφιάλτες» στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Για την ακρίβεια, βλέπει ΑΕΚ και μετατρέπεται σε… σέντερ φορ. Εάν κάποιος -χωρίς να τον γνωρίζει- ρίξει μια ματιά στα στατιστικά που έχει ο Μαντί Καμαρά κόντρα στην «Ένωση», δεν θα ήταν παράδοξο να νομίζει ότι πρόκειται για επιθετικό.

Για όσους τον ξέρουν ήδη, κατανοούν ότι απλώς πρόκειται για ακόμα ένα στοιχείο στη μακρά λίστα πλεονεκτημάτων του Αφρικανού άσου, η οποία θα μπορούσε να έχει ως τίτλο «ο ορισμός του σύγχρονου χαφ».

Συνολικά 15 τέρματα έχει με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Καμαρά (στις 93 συμμετοχές του σε κανονική διάρκεια και Playoffs). Τα πέντε εξ αυτών κόντρα στην ΑΕΚ, έχοντας μάλιστα και μία ασίστ για το Κύπελλο! Δεν χρειάζεται και ερώτημα για το εάν πρόκειται για την «αγαπημένη» του αντίπαλο. Εξάλλου, στις έντεκα φορές που την έχει αντιμετωπίσει, δεν έχει γνωρίσει ποτέ την ήττα, με τους Πειραιώτες να έχουν οκτώ νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Μάλιστα, τα τρία εξ αυτών γκολ τα σημείωσε με μακρινές σουτάρες. Όπως έπραξε, δηλαδή, τον Φλεβάρη του 2019 όταν ισοφάρισε σε 1-1 στο παιχνίδι του «Γ. Καραϊσκάκης», δίνοντας ώθηση στην ομάδα του για την εντυπωσιακή της επικράτηση (4-1). Ύστερα από λίγους μήνες, με παρόμοιο τρόπο (φαλτσαριστό σουτ στην απέναντι γωνία) και στο ίδιο γήπεδο διαμόρφωσε το τελικό 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού.



Τα επόμενα τρία τέρματα τα σημείωσε σε αγώνες των Playoffs. Τα δύο στη σεζόν 2019/2020 και το πιο πρόσφατο στην ιστορική επικράτηση (1-5) των «ερυθρολεύκων» στο ΟΑΚΑ τον Απρίλιο του 2021, ανοίγοντας μάλιστα και πάλι το σκορ. Βέβαια, ίσως πιο σημαντική και από τα πέντε αυτά γκολ ήταν η ασίστ που έβγαλε στον -χιλιοταλαιπωρημένο- τελικό Κυπέλλου του 2020. Σε μια φάση, όπου ξεδίπλωσε όλα του τα αγωνιστικά χαρίσματα: Κλέψιμο στον χώρο του κέντρου, άμεσο παιχνίδι κι εν συνέχεια υπέροχη κάθετη προς τον Ραντζέλοβιτς, για να πετύχει ο τελευταίος το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.





Αραούχο: Τα γκολ που τον καθιέρωσαν ως τον αγαπημένο της «κιτρινόμαυρης» εξέδρας



Αραούχο-Καμαρά: Οι εκατέρωθεν «εφιάλτες» στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Πολλοί είναι οι χαρισματικοί γκολτζήδες που έχουν φορέσει κατά καιρούς τη φανέλα της ΑΕΚ. Ωστόσο, εάν υπάρχει ένα και μόνο στοιχείο -πέρα από εκείνο της ποιότητας- που να ζητούν οι φίλοι της «Ένωσης» από τον εκάστοτε σέντερ φορ της ομάδας τους, προκειμένου να τον βάλουν στην καρδιά τους, δεν είναι άλλο από το να βρίσκει δίχτυα στα ντέρμπι. Και ο Σέρχιο Αραούχο στις τρεις προηγούμενες θητείες του με τα κιτρινόμαυρα το κατάφερνε και με το παραπάνω.

Η αλήθεια είναι ότι, εν αντιθέσει με τον Καμαρά, ο «Τσίνο» δεν έχει ως αγαπημένο του -ελληνικό- αντίπαλο τους «ερυθρόλευκους». Ή για την ακρίβεια, δεν έχει μόνο αυτούς. Συγκεκριμένα, στα ντέρμπι με την ομάδα του Πειραιά έχει σημειώσει τρία τέρματα και μία ασίστ. Ακριβώς ίδια συγκομιδή διατηρεί και απέναντι στον Παναθηναϊκό και στον Πανιώνιο. Όμως, εκείνον που βλέπει και… σεληνιάζεται είναι ο Λεβαδειακός (4 γκολ / 3 ασίστ).

Συνολικά, εννέα φορές έχει κοντραριστεί με τον Ολυμπιακό ο 29χρονος φορ, με την παράδοση να είναι υπέρ της ομάδας του: Πέντε νίκες για την ΑΕΚ, τρεις για τους Πειραιώτες και ένα ματς ισόπαλο. Και φυσικά στα περισσότερα απ' αυτά τα, θετικά για το κλαμπ του, αποτελέσματα είχε καταλυτική συμβολή.

Αρχή με γκολ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ημιτελικά Κυπέλλου της σεζόν 2016/17, με τον Πέτρο Μάνταλο να του βγάζει την ασίστ και εκείνον να ανοίγει το σκορ για την «Ένωση», η οποία αποχώρησε νικήτρια (1-2) και σφράγισε την πρόκριση στον τελικό στο ματς του ΟΑΚΑ.



Πιο παραγωγική του σεζόν σε ό, τι αφορά τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, εκείνη του 2017/18, στο τέλος της οποίας η ΑΕΚ πανηγύρισε το πρωτάθλημα, φτάνοντας μέχρι και τον τελικό του Κυπέλλου. Μία ασίστ και ένα γκολ για τον Αραούχο. Η πρώτη στην επική εντός έδρας ανατροπή (από 0-2 σε 3-2) του «δικεφάλου» στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Με το τέρμα που πέτυχε λίγους μήνες αργότερα στο ίδιο γήπεδο, αυτή τη φορά για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, να αποτελεί ένα από τα ωραιότερα που έχει σημειώσει στην εν Ελλάδι παρουσία του.





Μάλιστα, κόντρα στους «ερυθρόλευκους» πέτυχε και το τελευταίο του γκολ στην προηγούμενη θητεία του στην ΑΕΚ, στα Playoffs της σεζόν 2019-20 (εντός έδρας ήττα 2-1 για την «Ένωση»).



Καταλυτικοί και οι δύο λοιπόν. Βέβαια, η συνεισφορά τους δεν περιορίζεται μόνο στις παραπάνω στατιστικές κατηγορίες. Εξού και το άγχος των προπονητών τους, βλέποντάς τους να είναι αρχικά αμφίβολοι για το ντέρμπι. Ωστόσο, εντέλει αμφότεροι δηλώνουν «παρών» και μένει να φανεί εάν θα επιβεβαιώσουν την εξαιρετική παράδοση που διατηρούν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x