sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Στο ίδιο γήπεδο πέρυσι τραγωδία, φέτος… ευτυχία: Τα σημεία από το Άρης-ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ επέστρεψε στην έδρα, όπου πέρυσι έχασε το ευρωπαϊκό «εισιτήριο» και παίρνοντας μία σπουδαία νίκη, είναι αγκαλιά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τα πέντε σημεία από το παιχνίδι.

Πέρασε από «Κλ. Βικελίδης» και βρίσκεται αγκαλιά με το πρωτάθλημα η ΑΕΚ!

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έμεινε πίσω στο σκορ κόντρα στον Άρη, αλλά βγάζοντας χαρακτήρα και έχοντας καθαρό μυαλό, τούμπαρε το παιχνίδι πριν το ημίχρονο και πήρε μία τεράστια νίκη στο Χαριλάου (1-2).

Έτσι, σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό, η «Ένωση» είναι μία… ανάσα από τον τίτλο!

Πλέον, απομένει η στέψη για τους «κιτρινόμαυρους», η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή (14/5) με έστω έναν βαθμό κόντρα στον Βόλο.

Τα πέντε σημεία από την εμφάνιση της ΑΕΚ στο «Κλ. Βικελίδης»:



Ο Φαν Βέερτ που μπήκε, σκόραρε και έδειξε την ποιότητα του

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ είχε μία πολύ σημαντική αλλαγή, καθώς από αυτή έλειπε ο Λιβάι Γκαρσία, με τον Τομ Φαν Βέερτ να τον αντικαθιστά. Ο Ολλανδός σέντερ φορ είχε να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα εδώ και 3.5 μήνες, στο παιχνίδι απέναντι στον Ιωνικό στη Νίκαια και σήμερα έδειξε την αδιαμφισβήτητη ποιότητα του, αποδεικνύοντας για ποιον λόγο ήταν ο κορυφαίος σκόρερ της περσινής σεζόν. Το... άδειασμα στον προσωπικό του αντίπαλο και το τελείωμα στο 23ο λεπτό, που δίνει το έναυσμα για ανατροπή στην ομάδα του, είναι η απόδειξη πως είναι ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής για την Ένωση.

Άρης-ΑΕΚ: Τα 5 σημεία από την αναμέτρηση

Ο Τσούμπερ που το ήθελε, το έψαχνε και το βρήκε

Ο Στίβεν Τσούμπερ πραγματοποίησε ακόμη μία φανταστική εμφάνιση με τα «κιτρινόμαυρα», έχοντας αποδείξει πως πλέον έχει αφήσει τον... παλιό κακό του εαυτό. Για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν πολύ δραστήριος και αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνου για τον Άρη, ενώ ήταν συνεχώς μέσα στις φάσεις, τελειώνοντας το παιχνίδι με επτά τελικές προσπάθειες. Στο 43’, βρήκε το πολυπόθητο γκολ, με το οποίο έδωσε το προβάδισμα για την ομάδα του, φέρνοντας την ένα βήμα μακριά από την κατάκτηση του τίτλου. Φυσικά, είναι και ο άνθρωπος που δίνει σε έναν μεγάλο βαθμό τον τίτλο στους «κιτρινόμαυρους», με τα πολύ καθοριστικά του γκολ στη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Άρης-ΑΕΚ: Τα 5 σημεία από την αναμέτρηση

Η ΑΕΚ που έκανε σωστή διαχείριση, αλλά είχε και κάποια κενά

Η «Ένωση» έκανε εξαιρετική διαχείριση στο παιχνίδι, έδειξε χαρακτήρα όταν έμεινε πίσω στο σκορ, ενώ όταν πήρε αυτή το προβάδισμα, ήξερε ακριβώς τι πρέπει να κάνει, προκειμένου να το διατηρήσει. Φυσικά, η ποιότητα αλλά και το μεγάλο βάθος που έχει στο ρόστερ της η ΑΕΚ, βοηθούν πάρα πολύ, όταν το πρωτάθλημα φτάνει σε τέτοιες οριακές καταστάσεις. Από την άλλη, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν και κάποια κενά, χωρίς να καταφέρουν να αποφύγουν ορισμένα λάθη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το... ανόητο πέναλτι που κάνει ο Πινέδα στον Ματέο Γκαρσία.

Άρης-ΑΕΚ: Τα 5 σημεία από την αναμέτρηση

Ο Άρης που το πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε

Μπορεί να ήταν και μαθηματικά αδιάφορος, μιας και μετά τη νίκη επί του Βόλου την προηγούμενη αγωνιστική εξασφάλισε και επίσημα την ευρωπαϊκή έξοδο, αλλά ο Άρης δεν έπαιξε σε καμία περίπτωση σαν τέτοιος. Είχε διάθεση να διεκδικήσει ακόμη και τους τρεις βαθμούς, καθώς και προηγήθηκε στο σκορ, αλλά και όταν έμεινε πίσω, πάλεψε με ό, τι δυνάμεις του είχαν απομείνει, προκειμένου να κάνει τη... ζημιά στην «Ένωση». Ωστόσο, έπεσε σε μία ομάδα που είχε στόχο τον τίτλο, κάτι που μέτρησε περισσότερο.

Άρης-ΑΕΚ: Τα 5 σημεία από την αναμέτρηση

Εκεί όπου πέρυσι έχασε την Ευρώπη, φέτος παίρνει πρωτάθλημα

Φυσικά, η... τεράστια αλλαγή στον οργανισμό ΑΕΚ μέσα σε ένα χρόνο είναι εμφανέστατη και από τον λόγο που πήγε πέρυσι και φέτος στο «Κλ. Βικελίδης». Τη σεζόν 2021/22 έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο για να εξασφαλίσει την τέταρτη θέση και έναν χρόνο μετά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, πέρυσι, όχι μόνο πήγε στη Θεσσαλονίκη για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά το έχασε κι όλας. Εκεί όπου ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0, αλλά στα τελευταία λεπτά δεν βρισκόταν στο... γήπεδο και γνώρισε την ήττα με 3-2.

Η «Ένωση» έμαθε από αυτό, προσέλαβε έναν προπονητή που κάνει εξαιρετική δουλειά, παίζοντας με έναν τρόπο παιχνιδιού που καμία ομάδα στην Ελλάδα δεν το είχε ξανακάνει, και σε συνδυασμό με τον σωστό μεταγραφικό σχεδιασμό και την είσοδο της στο «σπίτι» της, στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατάφερε μέσα μόλις έναν χρόνο, να αλλάξει άρδην την νοοτροπία της σε όλους τους τομείς, ούσα πλέον μία ανάσα από τον τίτλο, ενώ έχει προκριθεί και στον τελικό του Κυπέλλου.

Είναι βέβαιο, πως αν η ΑΕΚ κρατήσει τους βασικούς κορμούς της φετινής επιτυχίας, γιατί ό, τι και να γίνει την τελευταία αγωνιστική -ή ακόμη και αν δεν κατακτήσει κανέναν τίτλο η σεζόν είναι επιτυχημένη- τα επόμενα χρόνια θα είναι αυτή που θα πρωταγωνιστεί, κάτι που οι φίλοι της έχουν να ζήσουν για σχεδόν 30 χρόνια!

Άρης-ΑΕΚ: Τα 5 σημεία από την αναμέτρηση

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x