sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Άρης: Ο Μορόν δείχνει ικανός να σπάσει την… καταραμένη 10άρα και στοιχειωμένο ρεκόρ 42 ετών!

Ο Μορόν έφτασε κιόλας τα 6 γκολ και είναι -μαζί με τον Ζίβκοβιτς- στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ, δείχνοντας ικανός να σπάσει την… καταραμένη 10άρα και στοιχειωμένο ρεκόρ 42 ετών για τον Άρη!

Ένα από τα μεγαλύτερα «θέματα» στον Άρη τα τελευταία χρόνια και κυρίως στη διάρκεια της θητείας του Θόδωρου Καρυπίδη, είναι εκείνο του επιθετικού. Οι «κίτρινοι» κάθε χρόνο ψάχνουν έναν γκολτζή, αλλά δεν τον βρίσκουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία πέντε χρόνια κανένας επιθετικός του Άρη δεν εξελίχθηκε σε… killer, αφού ουδείς πέτυχε διψήφιο αριθμό γκολ.

Τη σεζόν 2018-19 ο Γιουνές σημείωσε 9 γκολ, με τους «κίτρινους», όμως, να έχουν τον εξτρέμ Ματέο Γκαρσία με 10. Ο Ντιγκινί (δεύτερος πίσω από τον Γιουνές) είχε «γράψει» 8.

Την επόμενη χρονιά ο Ιντέγε, που είχε επιστρέψει στην Ελλάδα από την Κίνα -και κόστισε μια περιουσία στην ομάδα της Θεσσαλονίκης- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα 8 φορές, με το 10άρι -ενίοτε και εξτρέμ- Μπρούνο Γκάμα να έχει 12!

Τη σεζόν 2020-21 δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε πώς πήγε το πείραμα με τον Κώστα Μήτρογλου -ο οποίος, για την ιστορία, σημείωσε 2 γκολ σε 9 παιχνίδια. Πρώτος σκόρερ για την Άρη τερμάτισε ο Μάνος με 7 γκολ.

Το 2021-22 ο Αμπουμπακάρ Καμαρά τελείωσε το πρωτάθλημα με 8 γκολ και πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό, ενώ πέρυσι ο Γκρέι σταμάτησε στα 6, με τον -εξτρέμ- Πάλμα να έχει 7.

Κανένας επιθετικός, δηλαδή, του Άρη τις προηγούμενες πέντε σεζόν δεν έφτασε, έστω, τα 10 τέρματα! Αναμφίβολα μεγάλη πληγή, που δεν λέει να κλείσει. Μέχρι φέτος; Θα δούμε στο φινάλε, όταν γίνει το ταμείο! Για την ώρα, πάντως, ο Λορέντσο Ζεζούς Μορόν δείχνει ικανός να σπάσει την κατάρα και -γιατί όχι- ένα στοιχειωμένο ρεκόρ 42 ετών!

Ο 30χρονος Ισπανός επιθετικός, που το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος από την Μπέτις και αποτέλεσε τον «εκλεκτό» του Άρη για την κορυφή της επίθεσης, επέστρεψε στα γκολ το Σάββατο κόντρα στον Βόλο, σκοράροντας από τη βούλα για το 1-0 των «κίτρινων» στο Πανθεσσαλικό. Και μάλλον ανακούφισε τους ανθρώπους της ομάδας της Θεσσαλονίκης, καθώς είχε να βρει δίχτυα 270 λεπτά!

Με το τέρμα του αυτό, λοιπόν, ο Μορόν έφτασε κιόλας τα 6 και είναι μαζί με τον Ζίβκοβιτς του συμπολίτη ΠΑΟΚ στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ. Αν μη τι άλλο η εικόνα του σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν δείχνει ότι μπορεί να είναι εκείνος, που θα σπάσει την κατάρα των 10 γκολ! Εξάλλου, οι επιθετικοί του Άρη με διψήφιο αριθμό γκολ τα -όχι και τόσο- τελευταία χρόνια είναι οι Κάμπορα, Κόκε, Νίρεν Ντεμπά και Λιολίδης!

Τώρα, είναι ικανός ο Μορόν, πέρα από την κατάρα της… 10άρας, να σπάσει και το στοιχειωμένο ρεκόρ 42 ετών, που προαναφέραμε; Και ποιο είναι αυτό; Να βγάλει ο Άρης πρώτο σκόρερ στο πρωτάθλημα! Τελευταία φορά, που συνέβη κάτι τέτοιο, ήταν τη σεζόν 1980-81, όταν ο μεγάλος Ντίνος Κούης -που δεν ήταν επιθετικός είχε τερματίσει στην πρώτη θέση του πίνακα με 21! Για την ακρίβεια, στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου μόνο εκείνη τη σεζόν είχε ο Άρης στις τάξεις του το πρώτο «κανόνι» της κατηγορίας. Οι θρυλικοί Νίκος Κίτσος (δύο φορές), Νίκος Αγγελάκης, Βασίλης Γρηγοριάδης και φυσικά ο Κλεάνθης Βικελίδης είχαν βγει πρώτοι σκόρερ, αλλά πολλά χρόνια πριν το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα γίνει επαγγελματικό. Για να δούμε μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Μορόν.

Τα γκολ του μέχρι στιγμής:

Στη νίκη 2-1 επί του Βόλου



Στο 1-1 με την Κηφισιά

Στη νίκη 3-0 επί του Παναιτωλικού (δύο γκολ)

Στη νίκη 3-2 επί του Αστέρα Τρίπολης

Στην ήττα 3-2 από τον ΟΦΗ:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x