sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Superman Τζολάκης και η κατάρα του Κυπέλλου: Τα 5 σημεία από το θρίλερ του «Κλ. Βικελίδης»

Το sport-fm.gr κρατά πέντε σημεία από το δραματικό 1-0 του Ολυμπιακού επί του Άρη στο «Κλ. Βικελίδης», που έστειλε τους Πειραιώτες στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μπορεί να βρέθηκε στα... σκοινιά απέναντι στον μαχητικό Άρη, όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε όχι απλά να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας αλλά και να το πράξει αποδρώντας από το «Κλ. Βικελίδης» με τη νίκη!

Ο απίστευτος Κωνσταντίνος Τζολάκης κατέβασε ρολά, σταματώντας σε οκτώ περιπτώσεις τους παίκτες του Άρη, που είδαν τον Γκρέι να γίνεται ακόμη μία φορά μοιραίος – με τους «κίτρινους» να μένουν για μία ακόμη χρονιά εκτός Κυπέλλου.

Ιδού λοιπόν τα πέντε σημεία-κλειδιά που κράτησε το sport-fm.gr από το ματς-θρίλερ του «Κλ. Βικελίδης»...

Ο Τζολάκης ντύθηκε... Superman: Μπορεί ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης να έχει το προσωνύμιο του γνωστού υπερήρωα, όμως στο «Κλ. Βικελίδης» ο νεαρός τερματοφύλακας φόρεσε φόρεσε επάξια την στολή! Ο Τζολάκης ήταν κυριολεκτικά ανίκητος κάτω από τα δοκάρια, σταματώντας συνολικά οκτώ φορές τους παίκτες του Άρη. Αποκρούσεις σε τετ α τετ, σε μακρινά σουτ και φυσικά στο πέναλτι του Γκρέι στο 84’, στην κορυφαία εμφάνιση του 20χρονου γκολκίπερ με την ερυθρόλευκη φανέλα.



Ο μοιραίος Γκρέι: Ήρθε το προηγούμενο καλοκαίρι για να λύσει το επιθετικό πρόβλημα του Άρη αλλά παρά το εξαιρετικό ξεκίνημα, ο Τζαμαϊκανός επιθετικός κινείται έκτοτε σε ρηχά νερά και μάλιστα ήταν για μία ακόμη φορά μοιραίος για την ομάδα του. Οι «κίτρινοι» πίεζαν και κέρδισαν πέναλτι και αποβολή στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Γκρέι να έχει την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ βάζοντας... φωτιά στο «Κλ. Βικελίδης». Ωστόσο, ο έμπειρος φορ νικήθηκε από τον Τζολάκη, έχοντας και νωρίτερα χαμένες ευκαιρίες, ενώ δεν γίνεται να μην πάει το μυαλό και στο πέναλτι που είχε χάσει στο ντέρμπι του Α’ γύρου με τον ΠΑΟΚ!



Η ψυχραιμία του Ελ Αραμπί: Ο Μαροκινός επιθετικός δεν είναι αυτός που ήταν στο παρελθόν, κάτι που μαρτυρούν τόσο ο φετινός χρόνος συμμετοχής του, αλλά και τα νούμερά του (επτά γκολ σε 31 ματς). Ωστόσο ο Ελ Αραμπί βρέθηκε για μία ακόμη φορά εκεί που έπρεπε, όταν έπρεπε, για να κλειδώσει την πρόκριση του Ολυμπιακού. Όλα τα λεφτά φυσικά η απίθανη μπαλιά του Σαμασέκου, με τον Μαροκινό να την αξιοποιεί επιδεικνύοντας εκ νέου την τρομερή του ψυχραιμία. Σχεδόν σταμάτησε ο Βορειοαφρικανός σέντερ φορ απέναντι στον Κουέστα, πριν πιάσει το τέλειο, συρτό σουτ, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.



Η «κίτρινη» κατάρα στο Κύπελλο: Ο συγκεκριμένος θεσμός αποτελεί βασικό στόχο του Άρη κάθε χρόνο από τότε που επέστρεψε στα σαλόνια το 2018, ωστόσο κάθε χρόνο κάτι στραβώνει – συχνά με επώδυνο τρόπο, όπως σήμερα. Το 2020, οι «κίτρινοι» είχαν φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, με τον Λιβάγια να στέλνει το ματς στην παράταση στο... 90+6’ και εν συνεχεία να πετάει εκτός τελικού την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην παράταση. Το 2021, όλα χάθηκαν στους «8» μετά το απίθανο γκολ του Μπουχαλάκη στην... πλάτη του Κουέστα, ενώ το 2022 ο Άρης θα έμενε εκτός εκ νέου στα προημιτελικά ενάντια στη Λαμία, δεχόμενος γκολ στο 118’ και έχοντας δύο χαμένα πέναλτι! Κάθε χρόνο, οι Θεσσαλονικείς βρίσκουν κάποιον νέο, χιτσκοκικό τρόπο να αποκλειστούν...



Ο Σαμασέκου μπήκε στα παπούτσια του Χουάνγκ: Με τον Νοτιοκορεάτη μέσο να έχει καταπονηθεί από τα συνεχόμενα 90λεπτα, ο Αφρικανός μέσος ανέλαβε τον ρόλο του παρτενέρ Εμβιλά και ήταν εξαιρετικός. Εκ των λίγων διασωθέντων του Ολυμπιακού, μετά φυσικά από τον απίθανο Τζολάκη, ο ποδοσφαιριστής από το Μάλι έβγαλε γουλ ενέργεια, ενώ φυσικά πιστώνεται και την πανέμορφη ασίστ στο γκολ που τελείωσε το ματς. Μπήκε στα... παπούτσια του Χουάνγκ ο Σαμασέκου και χαροποίησε τον Μίτσελ, που βλέπει μία ακόμη λύση για τη μεσαία του γραμμή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x