sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Αστέρας αναπτύσσει τις ακαδημίες του για να βγάλει ξανά… Μπακασέτα, Κουρμπέλη και Κυριακόπουλο!

Ο Αστέρας Τρίπολης ποντάρει στις ακαδημίες του και βγάζει διαρκώς ποδοσφαιριστές που πρωταγωνιστούν. Η καλή δουλειά που γίνεται σε αυτές, αποδεικνύεται και από τα πρόσφατα αποτελέσματά του.

Τα αποτελέσματα των ακαδημιών του Αστέρα Τρίπολης και αυτή την εβδομάδα δείχνουν το πόσο ποντάρουν σε αυτές οι Αρκάδες, με σκοπό να τροφοδοτήσει το ποδόσφαιρο με Έλληνες παίκτες.

Συγκεκριμένα, την αγωνιστική που μας πέρασε, η Κ15 συνέτριψε τον Απόλλωνα Σμύρνης με 4-0 εντός έδρας, η Κ17 νίκησε με ανατροπή στην έδρα του Ατρόμητου με 2-1 και η Κ19 επικράτησε των Περιστεριωτών στην Τρίπολη με 2-0. Κάπως έτσι η Κ15 βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας, η Κ17 στην 5η και η Κ19 επίσης στην 5η.

Ο Αστέρας συνεχίζει τη συνήθειά του, να βγάζει δηλαδή παιδιά των ακαδημιών και στην συνέχεια να τα χρησιμοποιεί στην πρώτη ομάδα και μετέπειτα να τα πουλάει. Το είχε ξεκινήσει, στα τελευταία χρόνια, ο Μίλαν Ράσταβατς που έβαζε στα παιχνίδια του τους Χριστόπουλο, Αντζουλά, Κανελλόπουλο, Τσιφτσή, Αλί Μπαμπά, Αλάγκμπε, αλλά ανέβασε και τους Ψεύτη, Δουβίκα που εδώ και ένα διάστημα αγωνίζονται στο εξωτερικό και το συνεχίζει τώρα ο Άκης Μάντζιος. Ο Έλληνας τεχνικός βλέπουμε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα, χρησιμοποίησε συνεχώς νέα παιδιά από τις ακαδημίες, όπως ο Ζουγλής, ο Κωστέας, ο Προύντζος, ο Αλάγκμπε.

Αστέρας Τρίπολης: Αναπτύσει τις ακαδημίες του

Αυτό είναι πολύ καλό τόσο για τα παιδιά, όσο για τις ακαδημίες αλλά και για την πρώτη ομάδα. Κι αυτό διότι τα νέα παιδιά που παίζουν αυτή την στιγμή παίρνουν παιχνίδια στα πόδια τους, εμπειρία σιγά-σιγά και προοδεύουν αγώνα με τον αγώνα. Γίνονται παίκτες που δείχνουν το ταλέντο τους και αν συνεχίσουν με το ίδιο τέμπο και καλύτερα, μπορούν να αναδειχθούν σε παικταράδες στο μέλλον. Κάτι που θα έχει οφέλη για τους Αρκάδες σε οικονομικό επίπεδο αλλά και σε πρεστίζ.

Είναι καλό για τις ακαδημίες γιατί βγαίνει στο φως η δουλειά που γίνεται από τους ανθρώπους της ομάδας τόσα χρόνια και αξίζουν να βγουν στο φως γιατί έχουν περάσει από τα χέρια τους παίκτες οι οποίοι πλέον κάνουν μεγάλη καριέρα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Τέλος, κάνει καλό στην πρώτη ομάδα γιατί δέχεται τη βοήθεια από αυτά τα παιδιά, ειδικά σε μια χρονιά όπως η φετινή που δεν είναι η καλύτερη για τον Αστέρα. Παιδιά όπως ο Αλάγκμπε, ο Ζουγλής και οι υπόλοιποι κάθε φορά που μπαίνουν στο ματς, δίνουν νέα πνοή και ενέργεια, βοηθώντας με τον δικό τους τρόπο συνολικά τους Αρκάδες.

Αστέρας Τρίπολης: Αναπτύσει τις ακαδημίες του

Νίκος Γιαννακόπουλος, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Γιάννης Κώτσιρας, Χρίστος Τασουλής, Κώστας Φορτούνης, Τάσος Μπακασέτας, Δημήτρης Κουρμπέλης, Ίγκορ Σίλβα, Αντώνης Τσιφτσής, Γιάννης Χριστόπουλος, Γιώργος Αντζουλάς, Γιώργος Κυριακόπουλος, Νίκος Μιχελής, Φώτης Ψεύτης, Άλι Μπάμπα, Τόμπι Αλάγκμπε, Παναγιώτης Τζίμας, Αλέξανδρος Καρδάρης, είναι μερικά από τους ποδοσφαιριστές που έχουν βγει από την ακαδημία του Αστέρα Τρίπολης και έχουν διαπρέψει στην συνέχεια.

Αστέρας Τρίπολης: Αναπτύσει τις ακαδημίες του

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον διευθυντή των ακαδημιών τον κ. Χρήστο Νικολάου, ο οποίος έχει αναλάβει αυτό το έργο και το φέρνει εις πέρας τόσα χρόνια με απόλυτη επιτυχία. Οι κινήσεις αυτές φέρουν την υπογραφή των, κκ. Μπάκου και Καϋμενάκη, ενώ το εν λόγω επιχείρημα στηρίζουν εμπράκτως και οι κκ. Γιώργος και Δημήτρης Μποροβήλος οι οποίοι είναι από την πόλη και γνωρίζουν ότι με αυτές τις κινήσεις μπορούν να βοηθήσουν την Αρκαδία αλλά και να ποντάρουν σε αυτή και στα παιδιά της για να αναπτυχθεί ο σύλλογος.

Η διοίκηση με τις πράξεις κάνει πιο εύκολη τη δουλειά για τους εργαζόμενους στις ακαδημίες και διευκολύνουν τα παιδιά που μπορεί να φεύγουν τα περισσότερα από το σπίτι τους, αλλά τελικά βρίσκουν ένα νέο… σπίτι.

Αστέρας Τρίπολης: Αναπτύσει τις ακαδημίες του

Μεγαλώνοντας με αξίες, αφού πρώτα πρέπει να είναι καλοί μαθητές και στη συνέχεια καλοί αθλητές. Ο Αστέρας εκτός από καλούς ποδοσφαιριστές, τροφοδοτεί το ποδόσφαιρο και με σωστούς ανθρώπους. Παράγει παίκτες που «γεμίζουν» τις επαγγελματικές κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ άλλοι κάνουν καριέρα στο εξωτερικό. Η δουλειά που γίνεται είναι υψηλού επιπέδου και σύντομα αναμένεται να φανεί ξανά στο χορτάρι. Η επόμενη σεζόν θα δείξει την πρόοδο των ακαδημιών των Αρκάδων, όπως και οι επόμενες που αναμένονται με ενδιαφέρον…

Αστέρας Τρίπολης: Αναπτύσει τις ακαδημίες του

Αστέρας Τρίπολης: Αναπτύσει τις ακαδημίες του

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x