sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Παυλίδης έχει σκοράρει 42 γκολ σε μιάμιση σεζόν και μετρά… μόνο δύο ήττες!

Τα γκολ του Παυλίδη δίνουν βαθμό ή βαθμούς κάτι που αποδεικνύεται από τη βαθμολογική συγκομιδή που έχει η ομάδα του τις τελευταίες δύο σεζόν μετά από 42 δικά του τέρματα.

Ο Βαγγέλης Παυλίδης ήταν εκ των πρωταγωνιστών της Άλκμααρ στη μεγάλη νίκη μέσα στο «Ολίμπικο» με ανατροπή (1-2) επί της Λάτσιο.

Ο Έλληνας φορ διαπρέπει τη φετινή σεζόν και πραγματοποιεί μία από τις καλύτερες χρονιές του. Έχει 17 γκολ και 9 ασίστ σε 25 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ πέρυσι είχε προσθέσει άλλα 25 τέρματα με 7 ασίστ σε 51 αγώνες! Σε λιγότερο από δύο χρόνια, σε… μιάμιση σεζόν δηλαδή, ο 24χρονος στράικερ έχει καταφέρει να συνδυάσει τα γκολ που πετυχαίνει με βαθμούς για την Άλκμααρ. Διότι σε 42 γκολ συνολικά που έχει σκοράρει, η ολλανδική ομάδα έχει ηττηθεί μόλις δύο φορές!

Τη σεζόν 2021/22, λοιπόν, ο Παυλίδης πέτυχε 4 τέρματα στο Europa Conference League με συγκομιδή δύο ισοπαλίες (με Ράντερς και Μπόντο Γκλιμτ) και μία νίκη (με Κλουζ). Στο Κύπελλο Ολλανδίας σκόραρε 3 γκολ σε ισάριθμα ματς, δίνοντας τρεις νίκες στην ομάδα του (κόντρα σε Χέρακλες, Τβέντε, Βααλβάικ). Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος δε, ο Έλληνας φορ πρόσθεσε άλλα 16 «τεμάχια», με την ομάδα του να έχει 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα (από την Τσβόλε). Στα playoffs για την έξοδο στο Conference μέσω της Eredivisie, βρήκε δίχτυα άλλες δύο φορές με την Άλκμααρ να μετρά μία νίκη και μία ήττα (από την Χέρενφεϊν).






Και πάμε στο… σήμερα ή να πούμε καλύτερα στο φέτος. Με τα πράγματα να είναι ακόμη πιο καλά για τον Βαγγέλη Παυλίδη και την ομάδα του! Έχει βρει δίχτυα 17 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ η Άλκμααρ ΔΕΝ έχει ήττα σε αυτά τα ματς που ο 25χρονος… παστέλωσε! Διότι ο ολλανδικός σύλλογος στα παιχνίδια που ο Παυλίδης έχει σκοράρει, μετράει 13 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Στα προκριματικά του Conference League σκόραρε τέσσερα τέρματα, μετρώντας τρεις νίκες (κόντρα σε Τούζλα, Νταντί Γιουνάιτεντ και Ζιλ Βισέντε). Στη φάση των ομίλων έπαιξε λόγω ενός τραυματισμού μόνο στο τελευταίο ματς με την Ντνίπρο, βρίσκοντας δίχτυα στο 2-1 επί των Ουκρανών, για να έρθει το γκολ απέναντι στη Λάτσιο όπου η ομάδα του επικράτησε με το ίσιο σκορ στο «Ολίμπικο».






Πάμε τώρα και στις εγχώριες διοργανώσεις! Στο Κύπελλο βρήκε δίχτυα στο εμφατικό 4-1 της ομάδας του κόντρα στην Εξέλσιορ που της έδωσε και το εισιτήριο για την επόμενη φάση, ενώ στο πρωτάθλημα έχει σκοράρει 11 τέρματα. Μοναδικές απώλειες βαθμών κόντρα στη Φίτεσε (1-1), αλλά και στο αδιανόητο ματς με την Ουτρέχτη που πέτυχε χατ-τρικ και η ελληνική… μονομαχία με τον Δουβίκα έληξε με σκορ 5-5.

Όλα αυτά είναι ένα μεγάλο δείγμα για το πόσο σημαντικός και επιδραστικός είναι ο Βαγγέλης Παυλίδης για την Άλκμααρ. Όταν βρίσκει δίχτυα -και η αλήθεια είναι πως το κάνει με μεγάλη συνέπεια- η ομάδα του κερδίζει διαρκώς. Ή τουλάχιστον δεν χάνει. Διότι μετράει μόλις δύο ήττες σε αυτά τα 42 τέρματα που έχει πετύχει στον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Έχει 27 νίκες, 7 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες! Συγκλονιστικό στατιστικό!

Το κοντέρ θα γράψει και άλλα ως το φινάλε της σεζόν και ίσως ετοιμάζεται για μια μεγάλη μεταγραφή το ερχόμενο καλοκαίρι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x