sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αστέρας Τρίπολης: Ευκαιρία να ρεφάρει σε ματς εξάποντα!

Ο Αστέρας Τρίπολης δεν έχει κάνει καλό πρώτο γύρο, αλλά έχει την ευκαιρία να… γυρίσει την κατάσταση στον δεύτερο του πρωταθλήματος.

«Στον δεύτερο γύρο έχουμε πολλά παιχνίδια για να πάρουμε στην έδρα μας. Νιώθω ότι η ομάδα πάει καλύτερα, θα συνεχίσουμε σε καλό δρόμο για να μην χάσουμε βαθμούς στην έδρα μας και θα πάμε καλά», ήταν τα λόγια του Χουάν Μουνάφο, εκ των αρχηγών του Αστέρα Τρίπολης, μετά την περασμένη εκτός έδρας ήττα με 1-0 από τον Άρη.

Οι Αρκάδες δεν έχουν κάνει καλό πρώτο γύρο στο πρωτάθλημα, αυτό είναι δεδομένο. Παρόλα αυτά, η διαφορά από την πρώτη εξάδα δεν είναι μεγάλη, ούτε απαγορευτική και με ένα… ντεμαράζ στον δεύτερο γύρο, ο Μίλαν Ράσταβατς και οι ποδοσφαιριστές του μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση και να πετύχουν τον στόχο τους.



*Η πρώτη «δοκιμασία» με ΑΕΚ και οι επόμενες

Ο Αστέρας πήγαινε στο ματς με τον Άρη για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, κάτι που δεν έγινε. Αν για παράδειγμα έπαιρνε τη νίκη, τώρα θα βρισκόταν στην εξάδα. Παρόλα αυτά, ο δρόμος είναι μακρύς και με τα αν δεν γίνεται δουλειά. Μπροστά τους οι Αρκάδες έχουν έναν ολόκληρο γύρο και την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου με αντίπαλο την ΑΕΚ. Ένα παιχνίδι που ο Αστέρας θα μετρήσει τις δυνάμεις του, θέλει να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και ψυχολογία ενόψει της συνέχεια.



Ακολουθούν μετά από λίγες εβδομάδες τα ζόρικα εκτός έδρας ματς με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Αναμφίβολα, αυτά είναι παιχνίδια που υπάρχει λιγότερο άγχος και κάθε βαθμός θα είναι κέρδος, αλλά και ματς που μπορείς να αντιληφθείς τη δυναμική του συλλόγου. Στόχος της ομάδας εξαρχής ήταν η είσοδος στα playoffs, κάτι το οποίο σημαίνει πως στον δεύτερο γύρο θα πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους, να πάρουν θετικά αποτελέσματα, από κάθε αντίπαλο, και να ανέβουν βαθμολογικά.


*Τα εξάποντα εντός έδρας ματς ως τα τέλη του Γενάρη

(τα βατά εντός έδρας ματς με Παναιτωλικό, Απόλλωνα και τα κρίσιμα με ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα, Βόλο που έχουν στόχο επίσης την εξάδα)

Μετά το ματς με την ΑΕΚ, οι Αρκάδες έχουν ένα καλό πρόγραμμα μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου όπου έχουν πέντε εντός έδρας αγώνες! Δύο από αυτά τα ματς μπορούν να θεωρηθούν βατά, όπως αυτό την Τρίτη (14/12) με τον Παναιτωλικό και λίγο αργότερα τον Απόλλωνα Σμύρνης. Παράλληλα, έχει στην Τρίπολη να υποδεχτεί και τους ΟΦΗ, Βόλο, ΠΑΣ Γιάννινα, ομάδες οι οποίες έχουν τον ίδιο στόχο με τον Αστέρα και θα πρέπει να τα πάρει ώστε να υπερτερεί εναντίον τους σε πιθανές ισοβαθμίες.




*Η βελτίωση στο σκοράρισμα και ο παίκτης που θα δώσει τη λύση

Ο Ιανουάριος θα είναι σημαντικός μήνας για την ομάδα, καθώς τότε θα πρέπει να κινηθούν για έναν παίκτη ο οποίος θα δώσει σημαντική βοήθεια στον σύλλογο και θα σκοράρει εύκολα. Αυτός ο παίκτης θα πρέπει να είναι κάποιος που θα έχει το εύκολο γκολ και με το σκοράρισμά του θα δίνει βαθμολογικές ανάσες. Πέραν, όμως, του επιθετικού, οι Αρκάδες θα πρέπει να βελτιωθούν περισσότερο συνολικά σαν ομάδα στο σκοράρισμα, αφού παρότι δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις, δεν βρίσκουν εύκολα γκολ σε πολλές περιπτώσεις.

*Οι παίκτες-κλειδιά που πρέπει να ενεργοποιηθούν

Ο Αλί Μπαμπά, ο Κανελλόπουλος, ο Σίτο και ο Κρέσπι είναι οι παίκτες οι οποίοι θα πρέπει να ενεργοποιηθούν περισσότερο και να δείξουν περισσότερα μέσα στο γήπεδο. Ο πρώτος είχε τραυματισμούς και δεν είχε προσφέρει ως τώρα, αλλά στο «Κλ. Βικελίδης» έδειξε στοιχεία που έλειπαν από τον Αστέρα. Ο δεύτερος έχει μοιρασμένο χρόνο συμμετοχής, ενώ είναι σημαντικός για την ομάδα αφού έχει διάφορα στοιχεία που άλλοι ποδοσφαιριστές δεν τα έχουν. Οι δύο τελευταίοι, είναι κομβικοί σε σκοράρισμα και δημιουργία, αλλά φέτος δεν έχουν την απαραίτητη σταθερότητα.



Είναι παίκτες που έχουν αποδείξει τις ικανότητές τους και το ταλέντο τους, ωστόσο πρέπει μέσα από τα παιχνίδια τους να δώσουν έξτρα λύσεις στον Αστέρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x