sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αστέρας Τρίπολης: Ο Καρμόνα, η δυστοκία και η… ρελάνς!

Ο Αστέρας Τρίπολης παραμένει χωρίς νίκη στις δύο πρώτες αγωνιστικές, οι οποίες μας έχουν κάνει ήδη να βγάλουμε ορισμένα, έστω και πρώιμα, συμπεράσματα για τους Αρκάδες.

Το πρώτο του τρίποντο αναζητά ο Αστέρας Τρίπολης, αφού μετά το πέρας των πρώτων δύο αγωνιστικών δεν έχει νίκη (στα ματς με Παναιτωλικό και ΠΑΟΚ). Οι Αρκάδες έχουν βγάλει θετικά και αρνητικά στο ξεκίνημα της σεζόν και τα πρώτα συμπεράσματα, έστω και αν είναι αρκετά πρώιμα, μπορούν να βγουν.

Διότι φαίνεται εξ αρχής η ποιότητα του Καρμόνα που ήρθε να καλύψει το κενό του Κώτσιρα στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ προβληματίζει το μηδέν στην επίθεση σε δύο αγωνιστικές. Πάμε να δούμε παρακάτω τις πρώτες… σημειώσεις από το ξεκίνημα της ομάδας του Μίλαν Ράσταβατς στο πρωτάθλημα.

Πέταξε ένα ημίχρονο, ανέβηκε κατακόρυφα στο δεύτερο



Οι δύο πρώτες αγωνιστικές ήταν… καρμπόν για τον Αστέρα Τρίπολης. Τόσο στην πρεμιέρα με τον Παναιτωλικό, όσο και στην δεύτερη με τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, οι Αρκάδες είχαν από ένα κακό πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο μέρος, βγάζοντας πολλά θετικά στοιχεία.

Αστέρας Τρίπολης: Ο Καρμόνα, η δυστοκία και η… ρελάνς!

Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον ΠΑΟΚ, ειδικά στο δεύτερο μέρος, όπου πίεζε, δημιουργούσε φάσεις και πάλεψε για να βρει το γκολ, το οποίο τελικά δεν ήρθε. Ο Μπαράλες έφτασε πολύ κοντά στο 86ο λεπτό με κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ ήταν εκεί για να του πει «όχι». Οι παίκτες του Αστέρα ακολουθούν ένα συγκεκριμένο πλάνο του προπονητή τους και πρέπει να συνεχίσουν τις ανάλογες εμφανίσεις. Θα πρέπει, όμως, να αρχίσουν και να βρίσκουν ρυθμό και στο πρώτο μέρος, αρχής γενομένης του αγώνα με τον ΟΦΗ στην Κρήτη.

Στα άκρως θετικά, πάντως, επίσης ότι δεν δέχεται εύκολα φάσεις και τελικές, δείχνοντας πολύ καλό αμυντικό πρόσωπο. Μάλιστα, έχουν ήδη δέσει οι Καστάνιο, Πίτσου, με τον δεύτερο να δείχνουν πως είναι καλός και με την μπάλα στα πόδια.

Ο Νταβίντ Καρμόνα


Αστέρας Τρίπολης: Ο Καρμόνα, η δυστοκία και η… ρελάνς!

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Αρκάδων μέχρι τώρα έχει δείξει πολύ καλά δείγματα. Εξαιρετικές εμφανίσεις στις δύο πρώτες αγωνιστικές, είναι πολύ καλός στο αμυντικό κομμάτι και βοηθάει σημαντικά στην επίθεση. Δεν έχει βρει κάποια ασίστ ή γκολ στο ξεκίνημα, ωστόσο δείχνει πως θα έχει κομβικό ρόλο στην ομάδα τη φετινή σεζόν. Ωστόσο, μέσα σε δυο ματς έχει αποδείξει πως έχει πολύ καλές προοπτικές για την ομάδα και μπορεί να είναι νωρίς να το λέμε αυτό, αλλά άξιζε η απόκτησή του. Δεν θα μας φανεί καθόλου περίεργο να κάνει τον κόσμο του Αστέρα να… ξεχάσει τον Κώτσιρα αν συνεχίσει έτσι.

Ο Μίλαν Ράσταβατς


Αστέρας Τρίπολης: Ο Καρμόνα, η δυστοκία και η… ρελάνς!

Αν μη τι άλλο μπορούμε να πούμε ότι έχει φτιάξει μια καλοδουλεμένη ομάδα στα δύο χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο. Η ομάδα είναι δεμένη, διαβάζει τους αντιπάλους και ξέρει να προσαρμοστεί στον κάθε αντίπαλο. Ο Σέρβος τεχνικός είναι ήρεμη δύναμη, δεν «κάνει θόρυβο», αντίθετα ξέρει να δουλεύει και κοιτάει να πραγματοποιήσει τους στόχους που έχει θέσει, αρχικά τα playoffs, όπως έχει αναφέρει και ο ίδιος. Ο Ράσταβατς είναι ένα από τα «όπλα» που έχει ο Αστέρας και ένας από τους καλούς προπονητές της Super League, το οποίο αποδεικνύει και μας επισημαίνει διαρκώς.

Το χειροκρότημα των φιλάθλων



Σε μια πολύ ωραία κίνηση προχώρησαν οι φίλοι της ομάδας μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και παρότι ο Αστέρας ηττήθηκε, εκείνοι έσπευσαν να χειροκροτήσουν τόσο τους παίκτες, όσο και τον προπονητή. Ήταν μια κίνηση που δείχνει ότι παρόλο που δεν είδαν το επιθυμητό αποτέλεσμα για την ομάδα τους, αναγνώρισαν την προσπάθεια που έχει γίνει από τον σύλλογο.

Η επιθετική δυστοκία και οι αλλαγές



Σε δυο παιχνίδια ο Αστέρας Τρίπολης δεν έχει σκοράρει κάποιο γκολ και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να αφυπνίσει την ομάδα, να καταλάβει τι λάθη κάνει και να αρχίσει να πάρει τα πάνω της και να μπορέσει να πάρει τους χαμένους βαθμούς πίσω, ειδικότερα από το ματς με τον Παναιτωλικό. Τα γκολ φέρνουν νίκες, με τον Αστέρα να μην έχει τίποτα από τα δύο ως τώρα.

Αστέρας Τρίπολης: Ο Καρμόνα, η δυστοκία και η… ρελάνς!

Ένα άλλο σημείο το οποίο ίσως δεν βοηθάει τόσο πολύ είναι ότι ο Μίλαν Ράσταβατς καθυστερεί να κάνει τις αλλαγές των παικτών, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο ο τεχνικός να βρει τις κατάλληλες επιλογές στο επιθετικό κομμάτι, ειδικά τώρα που απουσιάζουν λόγω τραυματισμού ο Αλί Μπαμπά και ο Τιλίκα.

Πρέπει να ρεφάρει



Αν μη τι άλλο, το γεγονός πως ο Αστέρας Τρίπολης έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς νίκη είναι κάτι αξιοσημείωτο. Προφανώς, είχε δύσκολα ματς. Τόσο το Αγρίνιο είναι μια δύσκολη έδρα, πόσω μάλλον όταν παίζεις στη συνέχεια με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Οι Αρκάδες καλούνται αρχής γενομένης του αγώνα με τον ΟΦΗ στην Κρήτη να αρχίσει να παίρνει περισσότερους βαθμούς και νίκες, ρεφάροντας τα αποτελέσματα των δύο πρώτων αγωνιστικών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x