sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αστέρας Τρίπολης: Τα ερωτηματικά και τα δεδομένα για το ρόστερ της νέας σεζόν

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει αρχίσει ήδη τον σχεδιασμό του για τη νέα σεζόν, με το sportfm.gr να αναλύει όλα τα δεδομένα για το ρόστερ των Αρκάδων.

Τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει ο Αστέρας Τρίπολης παρότι η φετινή χρονιά δεν έχει ολοκληρωθεί και το sportfm.gr έβαλε κάτω όλα τα δεδομένα, τα ανέλυσε και σας τα παρουσιάζει. Ποιοι παίκτες αρέσουν, με ποιους υπάρχει προβληματισμός και ποιοι είναι η σταθερή αξία των Αρκάδων;

Παίκτες που τελειώνουν τα συμβόλαιά τους: Μπαράλες, Ιγκλέσιας, Κρέσπι, Κανελλόπουλος.

Ας ξεκινήσουμε με τους ποδοσφαιριστές των οποίων το συμβόλαιο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι.

Ο Χερόνιμο Μπαράλες είναι από τους πιο κομβικούς παίκτες των Αρκάδων. Φόρεσε πρώτη φορά την φανέλα του Αστέρα Τρίπολης το 2013, στην συνέχεια πουλήθηκε στην Σίβασπορ με 1,5 εκατ. ευρώ και ακολούθησαν οι Ουρακάν, Τζοχόρ (Μαλαισία) και Λαμία, ενώ από το 2019 αγωνίζεται ξανά στους Αρκάδες. Συνολικά μετράει 161 συμμετοχές, 56 γκολ και 8 ασίστ. Ο 35χρονος Αργεντινός είναι μια σταθερή αξία στην ομάδα, ειδικός στις στατικές φάσεις, όπου μπαίνει μπροστά και με το κεφάλι πετυχαίνει γκολ.

Αστέρας Τρίπολης: Τα ερωτηματικά και τα δεδομένα

Είναι σε μια ηλικία όπου κατά πάσα πιθανότητα θα κλείσει την καριέρα του στον Αστέρα, δεν έχει κάνει γνωστό πότε, αλλά δεν έχει αναφέρει μέχρι στιγμής το ενδεχόμενο να το σκέφτεται. Οπότε το πιο πιθανό σενάριο είναι να τον δούμε και την ερχόμενη σεζόν στην Αρκαδία, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως μοιάζει θέμα χρόνου να επεκταθεί το συμβόλαιό του και να συνεχίσει να φορά τα κιτρινομπλέ και τη νέα σεζόν.

Ο αρχηγός του Αστέρα Τρίπολης, Ματίας Ιγκλέσιας αγωνίζεται με την φανέλα των Αρκάδων από το 2015, με το συμβόλαιό του να ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2022. Μετράει 191 εμφανίσεις, 17 γκολ και 5 ασίστ.

Αστέρας Τρίπολης: Τα ερωτηματικά και τα δεδομένα

Ο 36χρονος Αργεντινός είναι μια σταθερή αξία στον σύλλογο. Έχει το περιβραχιόνιο του αρχηγού και το τιμάει με κάθε τρόπο. Ακόμη και την σεζόν που μας πέρασε που δεν αγωνιζόταν πάρα πολύ, όταν έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο έδινε άλλον αέρα και ενέργεια. Προφανώς μαζί με τον Χουάν Μουνάφο, είναι δύο παίκτες οι οποίοι θα βοηθήσουν αρκετά και όσους έρχονται στην ομάδα, αλλά και τους μικρότερους σε ηλικία παίκτες.

Ο Ιγκλέσιας έχει αποφασίσει να ολοκληρώσει την καριέρα του στον Αστέρα, χωρίς βέβαια να το σκέφτεται αυτή την ώρα. Οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσουμε να τον βλέπουμε τουλάχιστον και του χρόνου.

O Κρέσπι αγωνίζεται στον Αστέρα από το 2019 και το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι. Μέχρι τώρα και ειδικότερα την φετινή σεζόν έχει δείξει ότι διαθέτει ποιότητα, έχει τρεξίματα και είναι πολύ καλός στο δημιουργικό κομμάτι.

Αστέρας Τρίπολης: Τα ερωτηματικά και τα δεδομένα

Συνολικά με την φανέλα των Αρκάδων μετράει 83 συμμετοχές, έχει σκοράρει 10 γκολ και έχει μοιράσει 3 ασίστ. Ο 25χρονος Ισπανός έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος και θα ήταν ιδανικό σενάριο να συνεχίσει στην ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς. Παίκτης που μπορεί να έρθει από τον πάγκο και να αλλάξει ένα ματς, μπορεί να προσφέρει λύσεις και οι πιθανότητες γέρνουν υπέρ του να παραμείνει χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει ακόμα.

Ο Γιώργος Κανελλόπουλος είναι ένα μεγάλο ταλέντο. Προέρχεται από τις ακαδημίες του Αστέρα και πήρε την ευκαιρία του στην πρώτη ομάδα από το 2017, μετρώντας μέχρι στιγμής 25 εμφανίσεις.

Αστέρας Τρίπολης: Τα ερωτηματικά και τα δεδομένα

Παρέα με τον Χουάν Μουνάφο στην μεσοεπιθετική γραμμή τον έχουμε δει να… κάνουν θαύματα. Προφανώς ο Αστέρας πρέπει να τον «δέσει» γιατί παρόλο το νεαρό της ηλικίας του, έχει βγάλει ποιότητα και φαίνεται ότι θα απασχολήσει ακόμη περισσότερο στο μέλλον. Ήδη υπάρχουν ματιές από διάφορους συλλόγους προς τον νεαρό χαφ.


Οι «δύσκολοι»: Σανταφέ, Μπενίτο

Δυο παίκτες έχουν απασχολήσει σοβαρά τον Αστέρα Τρίπολης. Πρόκειται για τον Ντάνιελ Σανταφέ και τον Ασιέρ Μπενίτο, οι οποίοι φόρεσαν πρώτη φορά την φανέλα των Αρκάδων το προηγούμενο καλοκαίρι.

Ο πρώτος έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024, ενώ δεν σημείωσε αρκετές συμμετοχές ειδικότερα στο δεύτερο γύρο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, λόγω και ενός προβλήματος τραυματισμού που είχε στο γόνατο.


Ο Σανταφέ αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή και μετράει μέχρι τώρα 10 συμμετοχές. Αμφίβολο είναι το μέλλον του στον αρκαδικό σύλλογο, καθώς δεν έχει πείσει και πάρα πολύ. Οπότε υπάρχουν πιθανά σενάρια να δοθεί δανεικός σε κάποια ομάδα του εξωτερικού.

Αστέρας Τρίπολης: Τα ερωτηματικά και τα δεδομένα

Πάμε και στον Ασιέρ Μπενίτο, ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024. Με την φανέλα του Αστέρα μετράει 19 συμμετοχές μέχρι στιγμής, καθώς τον είδαμε συνήθως όταν δεν αγωνιζόταν είτε ο Χερόνιμο Μπαράλες, είτε ο Κέβιν Σονί.

Αστέρας Τρίπολης: Τα ερωτηματικά και τα δεδομένα

Ο 27χρονος Ισπανός δεν θεωρείται κακός παίκτης, ωστόσο είναι καθαρός επιθετικός και αντιμετωπίζει πρόβλημα στο σκοράρισμα. Έχει τρεξίματα, είναι δημιουργικός με την μπάλα, αλλά δεν στέλνει εύκολα την μπάλα στα δίχτυα. Φέτος δεν σημείωσε κανένα γκολ και όπως είναι φυσιολογικό στη θέση που παίζει, αυτό θεωρείται πρόβλημα. Ο Αστέρας χρειάζεται ενίσχυση σε αυτό το κομμάτι για τη νέα σεζόν και ίσως τον δούμε και τον Μπενίτο δανεικό σε κάποια ομάδα του εξωτερικού ή ακόμη και να μένει ελεύθερος, επιστρέφοντας στην Ισπανία.


Με… ερωτηματικό: Καστάνιο, Γκαρθία

Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι παίκτες, οι οποίοι δεν είναι κακοί, αλλά δεν βρίσκονται πάντα σε καλό φεγγάρι. Ένας από αυτούς είναι ο Πέπε Καστάνιο, ο οποίος αγωνίζεται στον Αστέρα από το 2020 στην θέση του κεντρικού αμυντικού.

Μέχρι τώρα ο 23χρονος Ισπανός μετράει 45 εμφανίσεις. Είναι πολύ γρήγορος ποδοσφαιριστής, προλαβαίνει εύκολα τον αντίπαλο, κυκλοφορεί την μπάλα, αλλά ορισμένες φορές, δεν κάνει και τα καλύτερα του παιχνίδια. Ωστόσο είναι ιδανικός για να υπάρχει σαν επιλογή, κάτι που έκανε πολλές φορές μέσα στην σεζόν ο Μίλαν Ράσταβατς, δηλαδή βασιζόταν στο βάθος του πάγκου του και τις περισσότερες φορές δικαιωνόταν.

Αστέρας Τρίπολης: Τα ερωτηματικά και τα δεδομένα

Από το 2020 αγωνίζεται και ο Ρούμπεν Γκαρθία ως δεξιός μπακ, με το συμβόλαιό του να ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι. Μετράει 29 συμμετοχές, ενώ μέχρι στιγμής ισχύουν τα ίδια με τον Καστάνιο. Καλός ποδοσφαιριστής με τρεξίματα, αλλά είναι παίκτης που κάνει αρκετά λάθη, τα οποία μπορούν να εκθέσουν την ομάδα σε ένα κρίσιμο ειδικά παιχνίδι. Για δεύτερη επιλογή είναι «ΟΚ» αλλά ως εκεί.


Αρέσουν: Σονί, Τσιφτσής, Κρέσπι, Χριστόπουλος, Κανελλόπουλος

Ο Κέβιν Σονί αποκτήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι και έχει αποτελέσει έναν βασικό παίκτη. Δημιουργικός, τρέχει, ντριμπλάρει, παρέα με τον Μπαράλες έχουν συνθέσει ένα εξαιρετικό δίδυμο στην επίθεση, ενώ έχει αριστερό πόδι που… σκοτώνει. Όπως είναι λογικό, μετά κιόλας και από την συμμετοχή του με την εθνική Καμερούν όπου κέρδισε τη συμμετοχή του στο ερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, κυρίως στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα.

Αστέρας Τρίπολης: Τα ερωτηματικά και τα δεδομένα

Ζάλτσμπουργκ, Βαλένθια, Σεντ Ετιέν και Σταντάρ Λιέγης ήταν μερικές οι οποίες τον τσέκαραν, αλλά υπάρχουν φήμες και για ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό. Καθόλου παράξενο, αφού ο 23χρονος Καμερουνέζος έχει αποδείξει μέσα σε λίγους μήνες πόσο ποιοτικός παίκτης είναι.

Ο Αντώνης Τσιφτσής μόλις στα 22 του χρόνια αποτελεί έναν από τους ποιοτικότερους τερματοφύλακες αυτή την στιγμή στο ελληνικό πρωτάθλημα. Προερχόμενος από τις ακαδημίες του Αστέρα, ο Ράσταβατς από την περσινή σεζόν του έδωσε φανέλα βασικού σε αρκετά παιχνίδια, ενώ φέτος μετράει 14 συμμετοχές, κρατώντας 4 φορές ανέπαφη την εστία του. Όπως είναι λογικό θα τον έχουν τσεκάρει κι άλλες ομάδες, με την ΑΕΚ να ήταν εκείνη που έδειξε περισσότερη θέρμη.

Αστέρας Τρίπολης: Τα ερωτηματικά και τα δεδομένα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα τσεκάρει τον Κρέσπι για τη νέα σεζόν, με την ομάδα του Ηρακλή Μεταξά να θέλει να ενισχύσει την επιθετική της γραμμή. Ο Κρέσπι έχει αφήσει καλές εντυπώσεις μέχρι στιγμής, οπότε περιμένουμε εξελίξεις για το πώς θα κινηθούν οι δυο ομάδες. Να δούμε αν θα ανανεώσει ή αν θα κινηθεί ο ΠΑΣ ή κάποια άλλη ομάδα.

Χριστόπουλος και Κανελλόπουλος είναι δυο παιδιά προερχόμενα από τις ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης. Ο Γιάννης Χριστόπουλος το έχουμε αναφέρει ξανά ότι είναι ένας αμυντικός ο οποίος είναι μόλις 21 και έχει την ποιότητα ενός 30αρη ποδοσφαιριστή. Όπως και ο Γιώργος Κανελλόπουλος. Οπότε είναι πολύ πιθανόν αρκετές ομάδες να τους έχουν στο μάτι.

Αστέρας Τρίπολης: Τα ερωτηματικά και τα δεδομένα


Οι σίγουροι

Υπάρχουν ορισμένοι ποδοσφαιριστές που δεδομένα θα βρίσκονται στον Αστέρα τη νέα σεζόν, αποτελώντας τον κορμό της ομάδας. Ο Παπαδόπουλος στο τέρμα, οι Καρμόνα, Άλβαρες στα μπακ (με back-up τους Γκαρθία, Τασουλή), ο Πίτσου στα στόπερ αλλά και ο Χριστόπουλος στην ίδια θέση εφόσον δεν έρθει κάποια πρόταση για τον νεαρό κεντρικό αμυντικό. Βαλιέντε, Μουνάφο στον άξονα, αλλά και οι Κανελλόπουλος, Ιγκλέσιας εφόσον ανανεώσουν. Για τα εξτρέμ υπάρχουν με συμβόλαιο οι Ριέρα, Σίτο, που θα παραμείνουν, αλλά και ο Τιλίκα, επίσης.

Αστέρας Τρίπολης: Τα ερωτηματικά και τα δεδομένα

Αστέρας Τρίπολης: Τα ερωτηματικά και τα δεδομένα

Αστέρας Τρίπολης: Τα ερωτηματικά και τα δεδομένα

Την ίδια ώρα, υπάρχει και η περίπτωση του Αλί Μπαμπά. Ο 22χρονος αγωνίζεται ως περιφερειακός επιθετικός αλλά και ως εξτρέμ, δόθηκε δανεικός στην Ξάνθη για να πάρει παιχνίδια και επιστρέφει στην Τρίπολη για να καθιερωθεί. Περιμένει καρτερικά την ευκαιρία του για να αποδείξει πως είναι καλός ποδοσφαιριστής, προσδίδοντας βάθος στο ρόστερ και εναλλακτικές επιλογές.

Αστέρας Τρίπολης: Τα ερωτηματικά και τα δεδομένα


Μεταγραφές, ανάλογα με τις αποχωρήσεις

Δεδομένα, ο Αστέρας θα ενισχυθεί την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Όπως συνηθίζει, δεν θα προχωρήσει σε πολλές κινήσεις, αλλά παρομοίως με πέρυσι δηλαδή κάνοντας από 4 ως 6 μεταγραφές. Φυσικά, αυτό θα εξαρτηθεί και από τις αποχωρήσεις και τις πιθανές πωλήσεις (Τσιφτσής, Κανελλόπουλος, Χριστόπουλος, Σονί).


Αστέρας Τρίπολης: Τα ερωτηματικά και τα δεδομένα

Δεδομένη θεωρείται η ενίσχυση με έναν ποδοσφαιριστή στα χαφ, αλλά και έναν στα εξτρέμ, ενώ φαίνεται πως θα αποκτηθεί και σέντερ φορ. Από εκεί και πέρα θα φανεί αν θα προκύψουν κι άλλες ανάγκες, είτε στην άμυνα, είτε να δοθεί μεγαλύτερο βάθος στον άξονα και στα εξτρέμ.

Ήδη ο Νίκος Γαλανακόπουλος, τεχνικός διευθυντής του Αστέρα, έχει βρεθεί εδώ και αρκετό καιρό στην Ισπανία, τσεκάροντας ποδοσφαιριστές από την… αγαπημένη του αγορά, ενώ στα υπόψη είναι και ο Φακούντο Μπερτόγλιο που θα αποχωρήσει από τον Άρη και μοιάζει πολύ πιθανό να επιστρέψει στους Αρκάδες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x