Βαγγέλης Νεραντζιάς

Αυτό θέλουν να βλέπουν οι Παναθηναϊκοί…

Ο Παναθηναϊκός που έδειξε και πάλι ομάδα απέναντι στον Πλατανιά και αυτοί που δικαιούνται να αγωνίζονται. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Μια νίκη που ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαία πήρε ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Πλατανιά. Οι πράσινοι έδειξαν αποφασιστικότητα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και το παιχνίδι θα είχε τελειώσει πολύ νωρίτερα, αν το τριφύλλι είχε έναν καθαρόαιμο φορ. Αυτό δεν αποτελεί αιχμή για τον νεαρό Πίσπα, ο οποίος θέλει φυσιολογικά τον χρόνο του, αλλά απεικόνιση της πραγματικότητας και του προβλήματος, καθώς ούτε ο Μόλινς είναι ο φορ που θα ματώσει τα δίχτυα, ανεξάρτητα αν δεν αγωνίστηκε χθες.

Στην αναμέτρηση με τους Χανιώτες ωστόσο, προέκυψαν μια σειρά από θετικά συμπεράσματα. Ο Παναθηναϊκός είχε κέφι, ρυθμό στο παιχνίδι του, έψαχνε μονίμως το γκολ και κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα. Την ίδια ώρα δεν αισθάνθηκε καμία πίεση στα μετόπισθεν. Θα πει κανείς ότι αντιμετώπισε τη χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος… αλλά η απάντηση είναι ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του φετινού Παναθηναϊκού δεν είναι οι αντίπαλοι, αλλά ο ίδιος του ο εαυτός και οι έξω-αγωνιστικές παθογένειες.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είδε τις περισσότερες επιλογές του να βγαίνουν, παρά τον τραυματισμό και την αναγκαστική αλλαγή του Λουντ που άλλαξαν εν μέρει τα πλάνα του. Ο Κουρμπέλης στάθηκε μια χαρά στο κέντρο της άμυνας με τον Κολοβέτσιο, ο Τζανδάρης πραγματοποίησε μια μεστή εμφάνιση με αρκετά τρεξίματα στην μεσαία γραμμή, ενώ ο Βιγιαφάνιες έδειξε και πάλι ότι ο ρόλος του ηγέτη του ανήκει σε αυτόν τον Παναθηναϊκό.

Συνολικά ο Παναθηναϊκός έπαιξε απέναντι στον Πλατανιά ως ομάδα, με αρχές και θέληση, κάτι που του είχε λείψει το περασμένο διάστημα. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει και από τις 17 φάσεις για γκολ που δημιούργησε το τριφύλλι. Ο κόσμος της ομάδας αυτό θέλει επί της ουσίας, ξέρει ότι ο φετινός Παναθηναϊκός είναι ειδικών συνθηκών, αλλά περιμένει από αυτούς που παίζουν να τα δίνουν όλα και ότι βγει. Η λύση είναι μία και την έχει επαναλάβει πολλές φορές ο Μαρίνος Ουζουνίδης, να παίζουν αυτοί που επιθυμούν να βοηθήσουν την ομάδα και τη καριέρα τους και όχι αυτοί που έχουν αλλού το μυαλό τους.

Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός καλείται να χτίσει πάνω σε αυτή τη νίκη, να εκμεταλλευτεί το βατό πρόγραμμα του Ιανουαρίου και να μαζέψει βαθμούς και ψυχολογία, ώστε να τον απασχολούν μόνο διοικητικοί πονοκέφαλοι και όχι αγωνιστικοί και βαθμολογικοί.

Από εκεί και έπειτα δύο λόγια για το θέμα του Μολέδο. Είναι ξεκάθαρο ότι κανείς φίλος του Παναθηναϊκού δεν θέλει να πωλούνται παίκτες σε εγχώριους αντιπάλους, όμως καλό θα είναι να συνυπολογίσουμε την κατάσταση της ομάδας στη παρούσα φάση. Αν δούμε το θέμα ουσιαστικά και μακριά από τις εντυπώσεις, στο τριφύλλι θα βόλευε η παραχώρηση του παίκτη στον ΠΑΟΚ. Γιατί θα έπαιρνε χρήματα(700-800 χιλιάδες) και δύο παίκτες(σ.σ. πληρωμένους ως το καλοκαίρι) που θα έδιναν σημαντικές λύσεις στον προπονητή.

Αν τα πράγματα στους πράσινους ήταν φυσιολογικά σε διοικητικό επίπεδο, τότε θα κάναμε άλλου τύπου κουβέντα. Όμως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η πρόταση του δικεφάλου είναι πολύ καλύτερη από το «τίποτα» της Ιντερνασιονάλ που είναι και το πιθανότερο σενάριο να υλοποιηθεί και απλά θα απαλλάξει τον Παναθηναϊκό από κάποιες οφειλές 300 χιλιάδων ευρώ προς τον Μολέδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x