Euroleague

Λάρκιν από τα παλιά και εύκολα τον Ερυθρό Αστέρα η Εφές

Επιστροφή στις νίκες για την Εφές, 86-72 τον Ερυθρό Αστέρα στην Κωνσταντινούπολη, με τον Σέιν Λάρκιν να επιστρέφει στις πολύ καλές εμφανίσεις.

Ένα ακόμα βήμα για την πρόκρισή της στα πλέι οφ έκανε Αναντολού Εφές, επικρατώντας με σκορ 86-72 του Ερυθρού Αστέρα στην «Σινάν Ερντέμ Αρένα» για την 22η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Κορυφαίος για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν που έφτασε σε ρεκόρ 12-10 ήταν ο Σέιν Λάρκιν με 23 πόντους, ενώ σημαντικές βοήθειες έδωσαν και οι Σιμόν-Μερμάν. Ντεμπούτο με την τουρκική ομάδα στην Ευρωλίγκα έκανε ο Τζανάν Μούσα, ο οποίος αγωνίστηκε για 4 λεπτά.

Ντόμπριτς και Νταβιντόβατς με 12 πόντους, ήταν οι πρώτοι σκόρερ του Ερυθρού Αστέρα, που υποχώρησε σε ρεκόρ 7-15.

Το ματς:

Πολύ δυναμική ήταν η εκκίνηση της Εφές στο παιχνίδι, καθώς μόλις τέσσερα λεπτά μετά το τζάμπολ, προηγήθηκε 14-3, με πρωταγωνιστές στο σκοράρισμα τους Σιμόν και Σανλί. Στην συνέχεια, έδωσαν βοήθειες και οι Μίτσιτς και Μπομπουά, ενώ με τον Μερμάν να κάνει εξαιρετική δουλειά στα ριμπάουντ, η διαφορά πήγε στο +16 (29-13) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Η τουρκική ομάδα ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο χωρίς λάθος και 11/18 σουτ, ενώ είχε ήδη 13 πόντους από επιθετικά ριμπάουντ!

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μοναδικό αξιόπιστο επιθετικό στήριγμα τον Λόιντ, και εκμεταλλευόμενοι την καλή τους άμυνα στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου έκαναν 8-0 σερί και μείωσαν σε 29-21 στο 12’. Ο Αμερικανός γκαρντ όμως τραυματίστηκε σε εκείνο το σημείο και αποχώρησε. Η επιθετική αφύπνιση του Λάρκιν, βοήθησε τους γηπεδούχους να αυξήσουν την διαφορά στην μεγαλύτερη μέχρι εκείνο το σημείο τιμή της, 46-25 (+21), τέσσερα λεπτά πριν την ανάπαυλα, με την Εφές να έχει 10/17 τρίποντα σε αυτήν. Αυτή η απόσταση διατηρήθηκε μέχρι και το ημίχρονο (56-35), καθώς Μίτσιτς και Λάρκιν σκόραραν κατά ριπάς.

Στο ίδιο μοτίβο άρχισε το παιχνίδι και στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Μπομπουά πήρε την σκυτάλη στο σκοράρισμα για το 66-44 στο 25’. Όσο και αν προσπαθούσαν Χολ και Ντόμπριτς με καλάθια από πλευράς σέρβων, η Εφές είχε τρομερή πολυφωνία στην επίθεση και τρομερή ευστοχία σε δίποντα και τρίποντα, για το 75-52, δέκα λεπτά πριν το φινάλε. Όλα όσα ακολούθησαν στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν τυπική διαδικασία, με την Εφές να χαλαρώνει, τον Αστέρα να μειώνει αρκετά την διαφορά και τους τούρκους να «κλειδώνουν» με το τελικό 86-72 την νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 29-13, 56-35, 75-52, 86-72.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x