Eurobasket

Για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα με τη Δανία η Εθνική Εφήβων

H Eθνική Εφήβων δίνει απέναντι στη Δανία το τελευταίο ματς των ομίλων του Eurobasket U18, το οποίο θα κρίνει και την τελική της κατάταξη.

Την προσπάθειά της στο Eurobasket U18 συνεχίζει η Εθνική Εφήβων.

Η «γαλανόλευκη» αντιμετωπίζει τη Δανία (16:30, ΕΡΤ3), στο τρίτο και τελευταίο ματς της φάσης των ομίλων, ψάχνοντας θετικό απότελεσμα για να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Η Ελλάδα νίκησε το πρώτο ματς απέναντι στην Ιταλία με 88-83 κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση μετά τα πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο ήταν αρνητική στον αγώνα απέναντι στην Ισπανία, γνωρίζοντας ήττα με κάτω τα χέρια (83-59).

Θέμα πρόκρισης δεν τίθεται, αφού και οι τέσσερις ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στους «16» της διοργάνωσης. Η Εθνική ωστόσο χρειάζεται τη νίκη, ώστε να εξασφαλίσει μία καλή θέση στον όμιλο και, κατ' επέκταση, έναν πιο «βατό» αντίπαλο στο πρώτο νοκ-άουτ.

Το θετικό νέο για την Ελλάδα είναι πως η Δανία αποτελεί την πιο αδύναμη ομάδα του τετάρτου ομίλου. Οι Σκανδιναβοί ηττήθηκαν στην πρεμιέρα με διαφορά 24 πόντων από την Ισπανία (88-64), ενώ με ανάλογη ευκολία έχασαν και το δεύτερό τους ματς, απέναντι στην Ιταλία (93-77). Πρόκειται για ένα must-win παιχνίδι για την Εθνική, αν θέλει να αποφύγει ένα πολύ δύσκολο διασταύρωμα στην επόμενη φάση.

Θυμίζουμε πως ο όμιλος της «γαλανόλευκης» διασταυρώνεται στους «16» με τον τρίτο, που αποτελείται από Σερβία, Σλοβενία, Φινλανδία και Τσεχία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x