Eurobasket

Ευρωμπάσκετ: Οι μεγάλοι απόντες

Το Ευρωμπάσκετ πλησιάζει και θα έχουμε καραβάνια από σπουδαίους αθλητές να χαρούμε και να απολαύσουμε. Βέβαια όπως και σε κάθε διοργάνωση, μερικοί είδαν την άσχημη μεριά του αθλητισμού και θα απέχουν.

Μέρες απέχουμε από το Ευρωμπάσκετ, το οποίο θα μας καλλωπίσει από αθλητές-αστέρες που θα μας πάρουν το... μυαλό με τις στιγμές διαύγειας τους. Παρόλα αυτά, όσο και αν ανυπομονούμε, η ατυχία μας χτύπησε τη πόρτα και θα στερηθούμε μερικούς παικταράδες και ταυτόχρονα λίγο μαγεία.

Ευρωμπάσκετ: Οι μεγάλοι απόντες

Μίλος Τεόντοσιτς

Προερχόμενος από μία εξαιρετική χρονιά με την Βίρτους Μπολόνια και την ανάδειξη του ως ο MVP του τελικού στο Champions Basket League, ο αγέραστος Μίλος Τεόντοσιτς αναμενόταν να ντυθεί πάλι με τα γνωστά χρώματα της εθνικής Σερβίας. Έτσι, σαν βόμβα ήχησε στα αυτιά μας η είδηση ότι ο Σβέτισλαβ Πέσιτς αποφάσισε να αφήσει εκτός τον άλλοτε αθλητή του Ολυμπιακού. Αν ήταν καθαρά αγωνιστική απόφαση ή επίδειξη δυναμικής ή και ακόμα για θέματα συμπεριφοράς, ενδεχομένως να μείνει για πάντα στα χρονοντούλαπα της ιστορίας.

Ευρωμπάσκετ: Οι μεγάλοι απόντες

Mπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς

Υπήρχε σοβαρός κίνδυνος και οι φημολογίες πως ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς θα έχανε το Ευρωμπάσκετ πήγαιναν και ερχόντουσαν. Ο παίκτης των Ατλάντα Χοκς αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού στο δεξί γόνατο και αναγκάστηκε προ λίγου καιρού να περάσει τη πόρτα του χειρουργείου. Εκτιμήθηκε πως ο χρόνος πλήρης ανάρρωσης θα ξεπερνούσε τους δυόμιση μήνες και αυτομάτως τέθηκες εκτός. Πάντως, αρχικά δημοσιεύματα πριν την επισημοποίηση της απουσίας του, έκαναν λόγο πως θα πίεζε τον εαυτό παρά τους πόνους και θα ενίσχυε την Σερβία στη διοργάνωση. Τελικώς, το κάποτε… σνάιπερ της Φενέρμπαχτσε προτίμησε την λογική επιλογή.

Ευρωμπάσκετ: Οι μεγάλοι απόντες

Μάρκο Μπελινέλι

Ακούραστος και αγέραστος ο Μάρκο Μπελινέλι, όταν πρόκειται να εκπροσωπήσει την Ιταλία σε μεγάλη διοργάνωση. Μία δεκαετία και βάλε, με εμπειρία στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, επέστρεψε στην πατρίδα του πριν δύο χρόνια και την Βίρτους Μπολόνια, ώστε να ολοκληρώσει τον κύκλο του. Εντύπωση για πολλούς ήταν η μη επιλογή στην προεπιλογή της χώρας του Ευρωμπάσκετ, καθώς ο σπουδαίος γκαρντ-φόργουορντ κουβαλάει αναγκαία ποιότητα και εμπειρία στους ώμους του. Βέβαια, από την άλλη πλευρά, το πλήρωμα του χρόνου είναι ακριβοδίκαιο και ισότιμο, κάποια στιγμή έρχεται η σειρά όλων και ο Μπελινέλι δεν αποτέλεσε την εξαίρεση σε έναν κανόνα που ισχύει από την αρχή του σύμπαντος.

Ευρωμπάσκετ: Οι μεγάλοι απόντες

Αλεξέι Σβεντ

Η περίπτωση του Αλεξέι Σβεντ και της απουσίας του από το Ευρωμπάσκετ έγκειται σε καθαρά… εξωαγωνιστικούς λόγους και η εξήγησή της δεν κρύβει τίποτα ουσιαστικό με τη «πορτοκαλή θεά» από πίσω της. Η εισβολή της Ρωσίας στα εδάφη της Ουκρανίας διέπραξε μπαράζ αντιδράσεων σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, με αποτέλεσμα ως μία από τις πολλές συνέπειες ήταν ο αποκλεισμός τον πρωταθλητών του 2007 από τη διοργάνωση χωρίς πολλά-πολλά. Παρότι το τουρνουά διαθέτει πληθώρα από αστέρια, όσο και αν μερικές φορές κριτικάρουμε τις επιλογές του γκαρντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας εντός του παρκέ, πρόκειται για ηχηρή απουσία.

Ευρωμπάσκετ: Οι μεγάλοι απόντες

Νάντο Ντε Κολό

Μακριά από το Ευρωμπάσκετ αυτή τη φορά θα βρίσκεται ο Νάντο Ντε Κολό, με τον κόμπο γκαρντ της Βιλερμπάν, να δηλώνει… αδειούχος έπειτα από πολύ καιρό. Ο πρώην παίκτης της Φενέρμπαχτσε βαδίζει αισίως στα 35 του χρόνια και προκειμένου να διατηρήσει το σώμα του σε ικανοποιητικά επίπεδα και να γεμίσει τις μπαταρίες του, θα παρακολουθήσει την αγαπημένη του Γαλλία από τη τηλεόραση. Παρόλα αυτά, έδωσε υπόσχεση και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του, θα τον ζήσουμε με τα χρώματα των «τρικολόρ» σύντομα σε μεγάλα ραντεβού.

Ευρωμπάσκετ: Οι μεγάλοι απόντες

Σέρχιο Γιουλ

Μάλλον οι ελληνικές κατάρες έπιασαν τόπο. Στην προσπάθεια της να παραμείνει σε υψηλές πτήσεις την περίοδο που σταδιακά η παλιά φουρνιά παραδίδει τα σκήπτρα στην επόμενη, η Ισπανία βλέπει να χάνει πολύτιμες μονάδες. Ένας από τους τελευταίους που συνδέει αμφότερες είναι ο Σέρχιο Γιούλ, ο οποίος λίγες μέρες πριν το Ευρωμπάσκετ ανακοινώθηκε πως θα μείνει εκτός λόγω ενός μυικού προβλήματος που τον ταλαιπωρεί καιρό. Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται σε μία ηλικία που θέλει ιδιαίτερη προσοχή στους τραυματισμούς και ενδεχομένως, αν ήταν μικρότερος να ρίσκαρε να αγωνιστεί. Μόνο εκείνος γνωρίζει πόσο θέλει να φορέσει τη φανέλα της Ισπανίας!

Τορνίκε Σενγκέλια

Ευρωμπάσκετ: Οι μεγάλοι απόντες

Γυάλινος. Πραγματικά γυάλινος. Άτυχος όσο δεν γίνεται, όμως αν το πιάσουμε ψυχρά, ο Τορνίκε Σενγκέλια είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς και η Εθνική Γεωργίας θα πληρώσει το τίμημα και θα αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ χωρίς τη κολώνα της, τον καλύτερο παίκτη της και ηγέτη της. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου ήδη τον Σενγκέλια να πέφτει άτσαλα στην αναμέτρηση με την Ολλανδία (24/8) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τις εξετάσεις να δείχνουν για κάταγμα στον δεξί ώμο και αναμένεται να μείνει εκτός για τουλάχιστον 2-3 μήνες. Κρίμα για εκείνον πρωτίστως και για εμάς!

Τιμπόρ Πλάις

Ενός κακού μύρια έπονται, λέγανε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και στην περίπτωση της εθνικής Γερμανίας, η απουσία του Τιμπόρ Πλάις λόγω ενός μυικού προβλήματος, ήταν ένα είδος προοικονομίας. Με τον βαθμό ετοιμότητας του Ντάνιελ Τάις να μην είναι ξεκάθαρος, με τα μικρο-προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ντένις Σρέντερ, η απώλεια του δις πρωταθλητή Ευρώπης με την Αναντολού Εφές κρίνεται ως σημαντική στη ρακέτα. Πέρσι αποτέλεσε κομβικός για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν κατά τη διάρκεια της σεζόν, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις στα πιο κομβικά σημεία.

Ευρωμπάσκετ: Οι μεγάλοι απόντες

Ρίκι Ρούμπιο

Όλα στραβά και ανάποδα για την Ισπανία, η οποία βλέπει σαν παλιό φιλμ την επιχρυσωμένη παλαιά φουρνιά αθλητών να αποσύρεται σταδιακά και να αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στα αποδυτήρια. Εκεί που η «φούρια ρόχα» αναζητεί ένα χέρι σωτηρίας, μία προσωπικότητα να την κρατήσει στον ουρανό, η απώλεια του Ρίκι Ρούμπιο - η οποία είναι γνωστή εδώ και καιρό - της κόβει τα φτερά, εξαιτίας ενός σοβαρότατου τραυματισμού στον πρόσθιο χιαστό στο αριστερό γόνατο. Ο γνωστός στα μέρη μας από την παρουσία του στην Μπαρτσελόνα όντας αμούστακο παιδί, αναγνωρίζεται ως ο καλύτερος παίκτες ενός συνόλου που αγκομαχεί να διατηρηθεί στα μεγαλεία.

Ευρωμπάσκετ: Οι μεγάλοι απόντες

Νίκολα Μπατούμ

Άλλος ένας σημαντικός σύνδεσμος που ενώνει τις παλιότερες επιτυχίες με τις σύγχρονες, δεν θα δώσει το «παρών» στο Ευρωμπάσκετ για την Γαλλία. Ο λόγος για τον Νίκολα Μπατούμ, ο οποίος απολύτως δικαιολογημένα επέλεξε να περάσει τις λίγες μέρες ξεκούρασης ενός αθλητή με την νεογέννητη κορούλα του, αντί να τρέχει σε κάτι… Βερολίνα και να μπιστάει την μπάλα του μπάσκετ παράλληλα με τα αφημένα μετάλλια. Ο φόργουορντ των Λος Άντζελες Κλίπερς έβαλε τα πράγματα σε μία σειρά στο μυαλό του και έθεσε για λίγο σε προτεραιότητα την όμορφη οικογένειά του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x