Euroleague

Φοβερή Μπάγερν «βομβάρδισε» τη Βαλένθια!

Η Μπάγερν Μονάχου στην καλύτερή της επιθετική εμφάνιση σκόραρε 16 τρίποντα και νίκησε στη Γερμανία τη Βαλένθια με σκορ 97-92, επιστρέφοντας στις νίκες στην Ευρωλίγκα μετά από δύο συνεχόμενες ήττες.

Άνοιξαν οι... ουρανοί στο Μόναχο! Η Μπάγερν με 16 τρίποντα «βομβάρδισε» τη Βαλένθια, νίκησε με σκορ 97-92 και επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, φτάνοντας στο 5-9 στην Ευρωλίγκα και ρίχνοντας τους Ισπανούς στο 6-8.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος του, επέκτειναν το προβάδισμά τους προς το τέλος, και τελικά έφτασαν στη νίκη πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό απότελεσμα.

Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Κόρι Γουόλντεν, που σκόραρε 18 πόντους, με τον Μπόνγκα να έχει 14 και τον Χάντερ 13.

Το ματς
Oι δύο ομάδες μπήκαν με πολύ καλό ρυθμό στο παιχνίδι, με την Μπάγερν να έχει σε εξαιρετικό βράδυ τους Μπόνγκα και Ζίπσερ, ενώ η Βαλένθια τους Ντούμπλιεβιτς και Χάρπερ. Στο μεγαλύτερο μέρος της πρώτης περιόδου, το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια, μέχρι ο Μπόμπαν Ντούμπλιεβιτς να πετύχει 11 πόντους συνεχόμενους για τους Ισπανούς, βάζοντας τη Βαλένθια μπροστά με 6 (20-26), πριν το τελικό 23-26 της πρώτης περιόδου.

Η Μπάγερν μπήκε πιο συγκεντρωμένη στο δεύτερο δεκάλεπτο, τρέχοντας ένα γρήγορο 12-3 που την έφερε σε θέση οδηγού με σκορ 35-29. Οι Γερμανοί με άμυνα για σεμινάριο περιόρισαν τη Βαλένθια σε αυτό το διάστημα, φτάνοντας με τον Μπόνγκα μέχρι και στο +8 (41-33), πριν η ομάδα του Άλεξ Μουμπρού βγάλει αντίδραση με Ριβέρο και Αλεξάντερ, μειώνοντας στο τελικό 43-39 του ημιχρόνου.



Το ματς πήρε μια άγρια ομορφιά στην τρίτη περίοδο. H Mπάγερν με τρίποντο του Βάιλερ-Μπαμπ πήγε στο +7 (46-39), όμως η Βαλένθια αντέδρασε και με 8-0 σερί δια χειρός Γουέμπ και Χάρπερ πέρασε μπροστά (46-47). Σε όλη τη διάρκεια του δεκαλέπτου οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι με τις επιθέσεις σε πρώτο λόγο και τις άμυνες σε... διακοσμητικό ρόλο, με τους γηπεδούχους να ξεσπούν στα τελευταία λεπτά και να ξεφεύγουν με 7 (69-62), πριν το τελικό 69-65 του τρίτου δεκαλέπτου.

H Mπάγερν εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ που είχε αποκτήσει και με τρίποντο του Βάιλερ-Μπαμπ έφτασε στο +9 (78-69). Οι Γερμανοί έχοντας πλέον τρομερή αυτοπεποίθηση διατήρησαν το προβάδισμα τους σε όλη τη διάρκεια της τέταρτης περιόδου, συνεχίζοντας να βρίσκουν συνεχώς λύσεις από τη γραμμή των 6.75. O Κόρι Γουόλντεν που ξύπνησε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα έβαλε την ομάδα του Τρινκιέρι μπροστά με 10 (94-84). Η Βαλένθια έκανε μια τελική αντεπίθεση και μείωσε στους 4 (96-92), όμως τελικά ηττήθηκε με σκορ 97-92

Τα δεκάλεπτα: 23-26, 43-39, 69-65, 97-92

Αναλυτικά στατιστικά του αγώνα εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x