Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Χαμένη (ακόμα μία) ευκαιρία!

Πόνεσε περισσότερο από κάθε άλλη ήττα τον Παναθηναϊκό αυτή κόντρα στην Αναντολού Εφές, ωστόσο δεν ήταν η πρώτη φορά που χάνει μέσα από τα χέρια του ένα δικό του ματς.

Προφανώς ο Παναθηναϊκός δεν έχει κάποιο βαθμολογικό στόχο από τη φετινή Euroleague, αλλά στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Αναντολού Εφές έγινε αυτό για το οποίο δεσμεύθηκε ο Τζέρεμι Έβανς, που μίλησε για σεβασμό προς τη φανέλα και τους ίδιους τους παίκτες.

Ωστόσο, για τον Παναθηναϊκό δεν λέει κάτι μια εμφάνιση της παρηγοριάς, ειδικά από τη στιγμή που δεν ήταν η πρώτη φορά που χάνει ένα παιχνίδι της Euroleague μέσα από τα χέρια του.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο sport-fm.gr τα συμπεράσματά του από το ματς στην Πόλη.

Δεν ήταν η πρώτη φορά:
Κανονικά μια ομάδα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού δύσκολα θα έχανε ένα τέτοιο παιχνίδι ή ακόμα κι αν συνέβαινε (επειδή μιλάμε για μπάσκετ) δεν θα γινόταν για τέταρτη ή πέμπτη φορά στην ίδια σεζόν. Ωστόσο, η φετινή χρονιά δεν είναι ο κανόνας για τους «πράσινους» και πρέπει να μάθει να… ζει με τις ατέλειές του. Έτσι, λοιπόν, προστίθεται στη λίστα των χαμένων ματς που κρατούσε την τύχη στα χέρια του ακόμα ένα. Είχαν προηγηθεί τα αρνητικά αποτελέσματα κόντρα σε Μπασκόνια (εκτός), Ούνιξ Καζάν (εντός), Μπάγερν Μονάχου (εκτός) και Μπαρτσελόνα (εντός). Τα μισά να είχε πάρει από αυτά τα ματς η ψυχολογία (όχι η κατάσταση) θα ήταν κάπως καλύτερη.

Έχασε τα σημαντικά τρίποντα: Κάποια στιγμή στα μέσα της τέταρτης περιόδου, ο Παναθηναϊκός είχε φτάσει το ποσοστό του από τα τρίποντα στο 50% με 12/24 και το σκορ ήταν στο 76-73 υπέρ του. Ακολούθησαν άστοχες προσπάθειες από Παπαπέτρου, Γουάιτ και Σαντ-Ρος, που αν κατέληγαν στο διχτάκι ο Παναθηναϊκός πολύ δύσκολα θα έχανε το παιχνίδι. Ήταν ευκαιρία για τους «πράσινους», αφού από την άλλη πλευρά, ο Μίτσιτς τα έσπασε (0/7) και ο Λάρκιν έβαλε τρία στην πρώτη περίοδο και μετά είχε 0/4. Δύσκολο να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Τίμιος Καββαδάς: Προφανώς δεν είναι… Παπαγιάννης, αλλά τα περίπου 16 λεπτά συμμετοχής του Βασίλη Καββαδά ήταν μια επιβράβευση για την εξαιρετική του προσπάθεια κόντρα στον Ντάνστον. Είχε 8 πόντους με 4/6 και 3 ριμπάουντ, συγκεντρώνοντας στο ranking 11. Ο ορισμός της τιμιότητας.

Χαμένοι αιφνιδιασμοί: Ένα στοιχείο στο οποίο καλείται ο Παναθηναϊκός να δουλέψει εν όψει της συνέχειας, είναι οι αιφνιδιασμοί. Υπήρξαν τουλάχιστον 3-4 περιπτώσεις στο παιχνίδι, που οι «πράσινοι» είχαν όλες τις προοπτικές για δύο εύκολους πόντους και τελικά… κατάφερε να σημειώσει μόλις 6.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x