Euroleague

Ευρωλίγκα: Ο λόγος που έχει τον Παναθηναϊκό πάνω από τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία

Για ποιον λόγο η Ευρωλίγκα έχει τον Παναθηναϊκό πάνω από τον Ολυμπιακό στην κατάταξη, παρότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κερδίσει τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια; Διαβάστε το σκεπτικό.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε την περασμένη εβδομάδα του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ (71-65) για την Ευρωλίγκα, ωστόσο παρότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δύο νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια στη διοργάνωση, στην επίσημη ιστοσελίδα της οι «πράσινοι» φαίνονται πάνω από τους Πειραιώτες στην ισοβαθμία. Δεν πρόκειται, ωστόσο, για κάποιο λάθος, αλλά υπάρχει σκεπτικό.

Οι δύο «αιώνιοι» συγκατοικούν στο 18-11, αλλά όχι... μόνοι τους, αφού ίδιο ρεκόρ έχει και η Φενέρμπαχτσε. Στην τριπλή ισοβαθμία, ωστόσο, η Ευρωλίγκα υπολογίζει τη συνολική διαφορά πόντων των τριών ομάδων, από τη στιγμή που εκκρεμεί ο αγώνας του Ολυμπιακού με τη Φενέρ στο ΣΕΦ την τελευταία αγωνιστική. Και αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός υπερέχει των άλλων δύο ομάδων έχοντας +133, έναντι +106 του Ολυμπιακού και +89 της Φενέρ.

Όταν θα ολοκληρωθεί και το Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε, τότε σε πιθανή ισοβαθμία θα προσμετρηθούν τα παιχνίδια των ομάδων που εμπλέκονται στην ισοβαθμία. Κι εφόσον Παναθηναϊκός, Φενέρμπαχτσε και Ολυμπιακός ισοβαθμήσουν, οι «πράσινοι» έχοντας μία νίκη σε τέσσερα παιχνίδια θα μειονεκτούν έναντι των άλλων δύο, καθώς Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε έχουν ήδη από δύο νίκες σε τρία παιχνίδια.

Ευρωλίγκας: Ο λόγος που έχει τον Παναθηναϊκό πάνω από τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x