Euroleague

Για το πρώτο «διπλό» στην Αγία Πετρούπολη ο Ολυμπιακός

Με στόχο την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη του στην Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη, για την 9η αγωνιστική.

Την πρώτη από τις πέντε αναμετρήσεις που θα δώσει μακριά από το ΣΕΦ στα επόμενα έξι παιχνίδια Ευρωλίγκας δίνει απόψε (19:00, bwinΣΠΟΡ Fm 94,6, sportfm.gr και Novasports Prime) ο Ολυμπιακός, με αντίπαλο την Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη.

Μετά το 6/6 στο ΣΕΦ, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να εξαργυρώσουν την καλή τους εικόνα στο παρκέ και με επικρατήσεις εκτός έδρας, για να συνεχίσουν στον ίδιο καλό ρυθμό με στόχο την επίτευξη της πρόκρισης στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Μετά από δύο ήττες στην λεπτομέρεια από την Μπαρτσελόνα και πιο εύκολα από την ΤΣΣΚΑ σε Βαρκελώνη και Μόσχα αντίστοιχα, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα φιλοδοξούν να περάσουν νικηφόρα από την Ρωσία. Μια νίκη που αν επιτευχθεί, θα έχει τεράστια σημασία, καθώς η ομάδα των Τσάβι Πασκουάλ, Διαμαντή Παναγιωτόπουλου και Μάνου Παπαδόπουλου, έχει τον ίδιο στόχο.

Την συμμετοχή στην οκτάδα, έχοντας αρχίσει με μία νίκη λιγότερη, και ρεκόρ 5-3. Η Ζενίτ είναι μία πολύ ποιοτική και σωστά δομημένη ομάδα, που εντός έδρας έχει ηττηθεί μόνο από την Ρεάλ Μαδρίτης. Παρουσιάζεται πολύ πιο σοβαρή απ’ ότι πέρυσι στην Αγία Πετρούπολη, παρόλο που εξακολουθεί να απουσιάζει ο βασικός γκαρντ της ομάδας, Σαμπάζ Νέιπιερ λόγω τραυματισμού. Οι Πονίτκα, Φράνκαμπ, Λόιντ και Μπάρον έχουν τραβήξει όμως το… κουπί, ενώ η φροντ λάιν με Μίκι, Πόιθρες, Γκουντάιτις, Ζούμπκοφ και Κουζμίνσκας, είναι κάτι παραπάνω από πλήρης.

Η ελληνική ομάδα ταξίδεψε χθες με τσάρτερ μη έχοντας την παραμικρή απουσία, καθώς το διάστρεμμα του Mουσταφά Φαλ δεν ήταν σοβαρό και προπονήθηκε κανονικά τις δυο-τρεις τελευταίες ημέρες. Αναμετρώνται η δεύτερη καλύτερη άμυνα (Ολυμπιακός με 70,8 πόντους μέσο όρο) με την 6η (Ζενίτ με 71,6) και η λογική λέει πως πολλά θα κριθούν και για τις δύο στα μετόπισθεν, στην ευστοχία τους από μακριά, στον έλεγχο του ρυθμού, αλλά και στα ριμπάουντ.

Διαιτητές του σημερινού αγώνα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Μίλος Κόλιεντσιτς (Μαυροβούνιο) και Σινάν Ισγκουντέρ (Τουρκία).

Σε επίπεδο παράδοσης, η αποψινή είναι η πέμπτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στην Ευρωλίγκα. Αμφότερες έχουν από δύο νίκες, ενώ στα παιχνίδια που έχουν γίνει στην Ρωσία, έχουν από μία νίκη. Το χαρακτηριστικό είναι πως στην παρθενική συμμετοχή της Ζενίτ την σεζόν 2019/20 νίκησε και τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια και ο Ολυμπιακός απάντησε με το ίδιο… νόμισμα πέρυσι. Σε φιλικό που έδωσαν οι δύο ομάδες στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο, ο Ολυμπιακός επικράτησε 88-65.

Τα στατιστικά των δύο ομάδων:

Για το πρώτο «διπλό» στην Αγία Πετρούπολη ο Ολυμπιακός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x