Euroleague

Γιασικεβίτσιους: «Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε, ας είναι και για έναν πόντο - Θέλω πάνω μας όλη την πίεση»

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους τόνισε ενόψει της «μάχης» με τον Παναθηναϊκό ότι η Φενέρμπαχτσε πάει για το καλύτερο δυνατό στο Final 4.

Έτοιμη να παίξει τα… ρέστα της στο Final-4, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος στον ημιτελικό καλείται να… πληγώσει τον Παναθηναϊκό AKTOR.

«Οι προπονητές έχουμε πολλές δυσκολίες, έχουμε πολλές ευθύνες. Οι παίκτες απλώς πρέπει να έρθουν και να παίξουν καλά. Ελπίζουμε να το κάνουν και να παρουσιάσουμε καλές εμφανίσεις», επεσήμανε αρχικά ο Λιθουανός τεχνικός και πρόσθεσε:
«Δεν μπορείς να σκεφτείς πιο μακριά από την επόμενη προπόνηση ή από το επόμενο παιχνίδι. Βάζεις στόχους που θες να διορθώσεις. Αυτό ήθελα να κάνω από την αρχή που ανέλαβα. Έχοντας βετεράνους παίκτες ήταν πιο εύκολο. Αυτό που έκανε δεν ήταν κάποια καινοτομία, ήταν θετικό ότι είχα τρεις παίκτες που γνώριζα. Το πήγαμε μέρα με τη μέρα, δουλέψαμε και παρουσιάσαμε κάτι στο γήπεδο που πέτυχε. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Εκπλήξαμε ακόμη και τους εαυτούς μας με κάποια πράγματα που πετύχαμε. Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε και θα είμαι ευχαριστημένος αν κερδίσουμε για έναν πόντο».

Στη συνέχεια ο άλλοτε γκαρντ του «τριφυλλιού», ανέφερε: «Κάθε κατάσταση είναι διαφορετική. Σε κάθε Final 4 μπορείς να πάρεις εμπειρίες, κάθε φάση καταλαβαίνεις ότι είναι χρήσιμη. Στη ζωή πρέπει να δίνεις στον εαυτό σου ευκαιρίες. Εμείς το κάναμε μετά από μια πολύ δύσκολη σειρά με την Μονακό και θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία. Λέω στους παίκτες μου πως θέλω πάνω μας όλη την πίεση και την ευθύνη. Πρέπει να βγεις και να παλέψεις, για μένα δεν έχει σημασία ποιος είναι φαβορί. Στη ζωή πρέπει να αποδεικνύεις κάθε φορά ποιος είσαι και στο μπάσκετ πρέπει να το κάνεις στο παρκέ».

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έκανε και πλάκα απευθυνόμενος στον Εργκίν Αταμάν, ευελπιστώντας να… γλιτώσει την παρουσία του Κώστα Σλούκα στο ματς: «Ήταν το καλύτερο Final 4 Ευρωλίγκας το 2009, με το καλύτερο επίπεδο μπάσκετ και τις καλύτερες ομάδες. Ο Σλούκας ήταν εκτός δωδεκάδας τότε, όπως μου είπε. Εργκίν, μήπως να το σκεφτείς και να τον αφήσεις έξω; (γέλια)».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x