Euroleague

Κι όταν θέλει, δεν μπορεί…

Μπορεί να μην είχε την εικόνα διάλυσης προ διημέρου, αλλά και πάλι ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε…Οι πράσινοι «υποτάχθηκαν» στην διαφορά κλάσης της ΤΣΣΚΑ και γυρίζουν στην Αθήνα με δεύτερη ήττα (100-80).

Ήταν πιο μαχητικός σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, είχε μεγαλύτερη διάθεση, προσπάθησε περισσότερο, αλλά αυτός ο Παναθηναϊκός δεν έχει την ποιότητα ούτε του παρελθόντος, ούτε της ΤΣΣΚΑ για να την αντιμετωπίσει.

Οι πράσινοι γνώρισαν νέα ήττα απ' την ρωσική αρκούδα με 100-80 και επιστρέφουν στην Ελλάδα με το εις βάρος τους 2-0, ελπίζοντας πως στο τρίτο ματς της σειράς (την Δευτέρα, στο ΟΑΚΑ) θα αποφύγουν την… σκούπα, που αυτή τη στιγμή -με βάση τη διαφορά κλάσης- δείχνει προ των πυλών.

Για περίπου 15’ το τριφύλλι ήταν -σχετικά- κοντά στο σκορ, στη συνέχεια ξέφυγε το πράγμα. 14 πόντους έβαλε ο Χαραλαμπόπουλος με 5/5 σουτ (που μάλλον ξεχάστηκε στη δεύτερη περίοδο), 13 οι Γκιστ και Παππάς οι οποίοι στο τέλος μετρίασαν το εύρος, μπήκε και... βγήκε ο Νέλσον. 14/27 τρίποντα (πολλά αφύλαχτα) είχαν οι Ρώσοι με τον Γουίμς (20π.) να παίρνει… φωτιά στην επανάληψη και να ακολουθούν οι Κιριλένκο, Ντε Κολό.


Το ματς:

Έναν… απρόσμενο ήρωα είχε στα πρώτα λεπτά ο Παναθηναϊκός. Ο Χαραλαμπόπουλος μόνο σαν… μικρός δεν έπαιζε, ήταν εκπληκτικός στην επίθεση και μπαμ-μπαμ πέτυχε επτά πόντους. Αυτό σε συνδυασμό με την εξαιρετικά διαβασμένη άμυνα, αλλά και την αστοχία της ΤΣΣΚΑ, έδωσαν το προβάδισμα στο τριφύλλι, το οποίο έφτασε και στο +6 με το τρίποντο του Γιάνκοβιτς (8-14). Οι πράσινοι έδειχναν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με πριν δύο μέρες. Όταν, όμως, έγιναν αναγκαστικές αλλαγές (για ξεκούραση) απ’ τον Ιβάνοβιτς, φάνηκε να χύνεται η καρδάρα με το γάλα. Ο Νέλσον δεν μπορούσε να οργανώσει (δέχθηκε δύο τάπες) και βγήκε... αμέσως, η επιλογή του «ρίσκου» να… αφήσουν τον Κιριλένκο δεν έπιασε, καθώς ο Ρώσος ευστόχησε σε τρία σερί τρίποντα(!), τα λάθη έγιναν συχνά και ο Ντε Κολό απλώς ολοκλήρωσε το σερί (13-0) για το 21-14.

inner

Τα solo του Παππά «ξεκόλλησαν» τον Παναθηναϊκό (όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις φέτος) και μάλιστα οι παίκτες του Ιβάνοβιτς έδειχναν να… κοντρολάρουν την κατάσταση. Εξ’ου και το 29-25 στο 15’, προτού ο Ντε Κολό επιβεβαιώσει πόσο… ζημιάρης ήταν απόψε για τους πρωταθλητές Ελλάδας (με τρίποντο και ασίστ), φτάνοντας τους 10 και διαμορφώνοντας το 34-25. Βάσει της δεδομένης διαφοράς ποιότητας, οι πράσινοι ήταν μαχητικοί, προσπαθούσαν με τα «όπλα» και τις αδυναμίες τους να μην επιτρέψουν στην ΤΣΣΚΑ να φύγει. Αλλά όσο περνούσε η ώρα, η άμυνα χαλάρωνε κι έδινε την ευκαιρία στους Ρώσους να «χτυπούν» μέσα απ’ τη ρακέτα και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 47-35 (με τους Μπατίστα-Φώτση να κρατούν… όρθια την ομάδα τους επιθετικά και τον Ιβάνοβιτς να… ελέγχεται που απ’ το 6’ δεν χρησιμοποίησε ξανά τον Χαραλαμπόπουλο).

inner

Ο Κιριλένκο συνέχιζε το… βιολί του (4/4 τρίποντα), ο Ντε Κολό παρέμενε… αέρινος και μοιραία η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά τους 16 (56-40) με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να ακολουθήσει αυτό το τέμπο. Προς στιγμήν το τριφύλλι με τις εμπνεύσεις του Διαμαντίδη (σε σκοράρισμα και σερβίρισμα) κράτησε σε… λογικά πλαίσια τη διαφορά, αλλά τα… εξωφρενικά ποσοστά των Ρώσων στα σουτ τριών πόντων (με Γουίμς και Μαρκοϊσβίλι) τους έφεραν στο +21 (69-48), την ώρα που πλέον η πράσινη άμυνα δεν είχε δυνάμεις και αντοχές να πιέσει. Πάντως ο Φώτσης «απάντησε» με τον ίδιο τρόπο, σκοράροντας δύο συνεχόμενες φορές απ’ τα 6,75 (το ένα μάλιστα με φοβερή ασίστ Λούντζη) και κρατώντας την απόσταση στο 30’ σε… λογικά πλαίσια, 72-54.

inner

Ο Γουίμς έκανε… απίθανα πράγματα. Εκεί που είχε δύο πόντους μόλις στο πρώτο μέρος, στο τέταρτο δεκάλεπτο -κυρίως- πήρε το… όπλο του και φτάνοντας τους 15(!), απείλησε τον Παναθηναϊκό με ακόμα πιο βαριά ήττα, γράφοντας το 86-57, επτά λεπτά πριν το τέλος. Ενδιάμεσα, δε, πήρε και ένα… καλό μάθημα για την καριέρα του ο Λούντζης, που έχασε την μπάλα απ’ τον Αμερικανό και του… χάρισε και γκολ-φάουλ. Ο Γκιστ με δικούς του πόντους -κι εν συνέχεια ο Παππάς- πάλευε προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν 30αρα, με το 91-68 στο 35’ κι ενώ η… 100άρα ήταν προ των πυλών για την ΤΣΣΚΑ. Οι δύο άσοι του τριφυλλιού ήταν οι μόνοι που σκόραραν στα τελευταία λεπτά, η ομάδα του Ιτούδη προφανώς άφησε το πόδι απ’ το γκάζι και τελικά διαμορφώθηκε σαν τυπική διαδικασία στο φινάλε το 100-80, σκορ που έφερε την ρωσική αρκούδα στο 2-0.

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 47-35, 72-54, 100-80

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 16 (2), Τεόντοσιτς 5 (1), Νίκολς 7 (1), Τζάκσον 5, Μαρκοϊσβίλι 9 91), Κορόμπκοφ 3, Γουίμς 20 (3), Βοροντσέβιτς 3 91), Κάουν 9, Χριάπα 3 (1), Χάινς 4, Κιριλένκο 16 (4)

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 14 (2), Γιάνκοβιτς 10 (2), Φώτσης 12 (2), Νέλσον, Παππάς 13 (1), Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 6 (2), Γκιστ 13, Μπατίστα 10, Μπλουμς, Λούντζης

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x