Euroleague

Μπαρτζώκας για Βιλερμπάν: «Να περιορίσουμε Οκόμπο και Τζόουνς»

Την άμυνα πάνω στους βασικούς γκαρντ της Βιλερμπάν, Οκόμπο και Τζόουνς χαρακτήρισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας «κλειδί» για την νίκη του Ολυμπιακού στο αυριανό παιχνίδι.

Επίπεδα συγκέντρωσης στο μέγιστο και καλή άμυνα πάνω στους δύο καλύτερους παίκτες της Βιλερμπάν στα γκαρντ θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός για να συνεχίσει νικηφόρα στην Ευρωλίγκα, όπως δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα.
Αναλυτικά, ο προπονητής του Ολυμπιακού, μίλησε για:


-το παιχνίδι με την Βιλερμπάν:

«Δεν πιστεύω πως παίζει ρόλο το πώς ήμασταν κόντρα στην Μπάγερν, αλλά το πόσο συγκεντρωμένοι θα είμαστε στο παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας. Άμα δείτε τα ματς της Βιλερμπάν, πολλές φορές ήταν μπροστά και στο τέλος έχασε. Προέρχονται από 4 ήττες αλλά αυτό έχει να κάνει με το ποσοστό των βασικών παικτών τους, του Τζόουνς και του Οκόμπο. Στα τελευταία 4 ματς δεν σουτάραν καλά, όμως συνεχίζουν να είναι πολύ συμπαγείς στην άμυνα και να δημιουργούν προβλήματα. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα πάνω σε αυτούς τους δύο, καθώς πρόκειται για τους χειριστές και από πλευράς μας να είμαστε συμπαγείς, να παίξουμε ομαδικά και να κάνουμε όλα αυτά που μετράνε στο σύγχρονο μπάσκετ».

-την διαφορά της Μπάγερν με τη Βιλερμπάν:

«Δεν μπορείς να συγκρίνεις ομάδες. Σε κάθε μια έχεις το πλάνο σου. Απαράβατος όρος είναι το ότι πρέπει να πασάρεις τη μπάλα. Εάν επιτεθείς εγωιστικά απέναντι σε αυτές τις ομάδες δεν θα έχεις αποτέλεσμα, άρα θα πρέπει να είναι έτοιμοι οι παίκτες και στην άμυνα να δείξουμε το ίδιο πρόσωπο που δείξαμε χτες στο πρώτο ημίχρονο».

-τις απουσίες της Βιλερμπάν και τον Κώστα Αντετοκούνμπο:

«Δεν ξέρουμε ποιοι παίκτες θα παίξουν. Φυσικά παίζουν ρόλο οι απουσίες. Ο Αντετοκούνμπο είναι Έλληνας, παίζει καλά και χαιρόμαστε όλοι για αυτό, αλλά έχουν αρκετούς καλούς παίκτες στη φροντ λάιν. Πάντα επικεντρώνουμε στην ομαδικότητα και όχι στα ατομικά χαρακτηριστικά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x