Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: «Ερυθρόλευκο»… μέταλλο

Ο Ολυμπιακός έδωσε συνέχεια και μετά το Μιλάνο έδειξε το… μέταλλό του, νικώντας στην παράταση 87-84 την Ούνιξ Καζάν.

Στο Μιλάνο ο Ολυμπιακός έβαλε τα σουτ έξω από τα 6,75μ., στο Καζάν όχι, αλλά κάνοντας άλλη μία πειστική εμφάνιση, επικράτησε 87-84 της Ούνιξ, στην παράταση μέσα στο Καζάν.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr όλα όσα έκριναν το ματς…

Δεν έβαλε τα τρίποντα, αλλά τον κράτησαν ριμπάουντ, ασίστ και δίποντα: Στο Μιλάνο ο Ολυμπιακός είχε 18 τρίποντα, που του άνοιξαν τον δρόμο για το μεγάλο «διπλό» κόντρα στην Αρμάνι. Στο Καζάν, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έπιασαν αυτή την απόδοση, έχοντας 9/37. Ωστόσο, έμειναν στο ματς επιθετικά, καθώς είχαν 26 ασίστ έναντι 16, ενώ σημαντική παράμετρος ήταν και το 64,7% στα δίποντα, με 22/34. Επίσης, άλλο ένα στοιχείο που κράτησε την ομάδα του Μπαρτζώκα σε θέση να πάρει το ματς ήταν και τα ριμπάουντ. Οι Πειραιώτες είχαν 43 ριμπάουντ έναντι 37 των Ρώσων.

Ο Βεζένκοφ είναι ξανά εδώ και… ολίγη από Λαρεντζάκη: Μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη του Ολυμπιακού ήταν αναμφίβολα ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος φόργουορντ ήταν σχεδόν… παντού στο παρκέ του Καζάν. Από τη μία, είχε 22 πόντους, με μόλις τέσσερα άστοχα σουτ και από την άλλη μάζεψε 7 ριμπάουντ, ενώ έκανε και 5 κλεψίματα! Συμπαραστάτης του ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο διεθνής γκαρντ ήρθε από τον πάγκο και έδωσε τη γνωστή του ενέργεια. Μπορεί να μην έκανε ανάλογο επιθετικό ματς με το Μιλάνο (όπου ήταν πρώτος σκόρερ), αλλά έβαλε 10π., ενώ παράλληλα είχε 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Επίσης, του πιστώνονται και οι τρομερές άμυνες στην παράταση.

Άμυνα που… τσάκιζε περισσότερο στην παράταση: Σε 40 λεπτά παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός δέχθηκε 77 πόντους από την Ούνιξ. Επίδοση που μπορεί να χαρακτηριστεί αρκετά καλή. Ειδικά για εκτός έδρας ματς. Όμως, στο έξτρα πεντάλεπτο οι παίκτες του Μπαρτζώκα έσφιξαν ακόμη περισσότερο τη… μέγγενη. Μέσα από την εξαιρετική τους άμυνα, χάλασαν εντελώς το μυαλό των παικτών του Περάσοβιτς, οι οποίοι προσπαθούσαν να σκοράρουν κυρίως με ατομικές ενέργειες, χωρίς δημιουργία. Το αποτέλεσμα ήταν να πετύχουν μόλις 7 πόντους…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x