Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Όταν άναψε η… σπίθα

Από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετική άμυνα και πολύ ωραίο μπάσκετ, νικώντας με το εντυπωσιακό 86-65 τη Μονακό.

Η άμυνα… Ολυμπιακού πάτησε στο παρκέ του ΣΕΦ από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να χαλάσουν το μυαλό της Μονακό και να φτάσουν στην ευρεία νίκη με σκορ 86-65.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr όσα έκριναν το ματς…

«Κλείδωσε» τους γκαρντ της Μονακό: Οι Μονεγάσκοι είναι από τις… πυραυλοκίνητες ομάδες της Ευρωλίγκας, χάρη στους περιφερειακούς της. Με μπροστάρη φυσικά τον εκρηκτικό Μάικ Τζέιμς και μετά τον «δαιμόνιο» Πάρις Λι. Κυρίως οι δυο τους «τροφοδοτούν» τους ψηλούς και κάνουν τις «ζημιές». Στην αναχαίτισή τους εστίασε, λοιπόν, ο Ολυμπιακός και «βγάζοντάς» τους εκτός ματς έτσι κόπηκε και η σύνδεση με τη φροντ λάιν. Απόντος και του Βέστερμαν που είναι καθαρός και έμπειρος «1», οι Τζέιμς και Λι τελείωσαν το παιχνίδι έχοντας μαζί 7 πόντους (όλους ο πρώτος), με 2/17 σουτ και 11 ασίστ.

Τα ριμπάουντ και η αξιοποίηση των λαθών της Μονακό: Παρά την απουσία τον Χασάν Μάρτιν και φυσικά χωρίς να έχει στη διάθεσή της ακόμη και τον νεοαποκτηθέντα ψηλό Κουίνσι Έισι, η ομάδα του Πειραιά κυριάρχησε στα ριμπάουντ, που ήταν από τα «κλειδιά» της νίκης. Έπειτα από την καλή τους άμυνα, που οδήγησε σε άστοχα σουτ τους Μονεγάσκους, οι «ερυθρόλευκοι» εξασφάλισαν σε μεγάλο βαθμό το αμυντικό «σκουπίδι» γι’ αυτό και ολοκλήρωσαν το ματς με 47 ριμπάουντ, έναντι 35. Παράλληλα, οι παίκτες του Μπαρτζώκα πήραν και 15 επιθετικά. Για τον λόγο αυτό, είχαν και διψήφιους πόντους από δεύτερη ευκαιρία, με 15π. έναντι μόλις 7π. Άλλος ένας παράγοντας που έδειξε και την εξαιρετική συγκέντρωση των Πειραιωτών ήταν η εκμετάλλευση των λαθών που έκαναν οι φιλοξενούμενοι, καθώς κέρδισαν 20 πόντους από αυτό, ενώ από τη μεριά τους δέχθηκαν μόλις 9π.

Πρέπει να προσέξει τις ελεύθερες βολές: Μπορεί ο Ολυμπιακός να έφτασε σε έναν θρίαμβο απέναντι στη Μονακό, αλλά υπήρχε και ένα… ψεγάδι που ενδεχομένως να του κοστίσει άλλη φορά εφόσον επαναληφθεί. Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν εντός έδρας παιχνίδι με 17/27 ελεύθερες βολές. Δηλαδή, δέκα χαμένες προσπάθειες από τη γραμμή σε οριακά ματς μπορεί να αποβούν… μοιραίες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x