Euroleague

Την… έσπασε στη Ρεάλ με μυθικό buzzer beater του Πάντερ η απίθανη Παρτίζαν!

Με ένα μυθικό buzzer beater τρίποντο του Κέβιν Πάντερ στα 0,4'' πριν το φινάλε, η Παρτιζάν άλωσε τη Μαδρίτη σε ένα ματς που θα μείνει στην ιστορία των playoffs, επικρατώντας 89-87 της Ρεάλ!

Πάντερ, πάντα από παντού και στη Μαδρίτη!

Σε ένα απίθανο ματς που θα μείνει στην ιστορία των playoffs της Ευρωλίγκας, η Παρτιζάν «άλωσε» τη Μαδρίτη και έκανε το μπρέικ στη Ρεάλ με το... καλημέρα, επικρατώντας 89-87 χάρη στο μυθικό buzzer beater τρίποντο του Κέβιν Πάντερ στα 0,4'' πριν το φινάλε!

Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς απέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως πρόκειται για την πιο φορμαρισμένη ομάδα της διοργάνωσης, και πως θα παλέψει στα ίσα με τους Μαδριλένους για την πρόκριση στο Final 4 του Κάουνας!

Κορυφαίος του αγώνα δεν ήταν άλλος από τον Κέβιν Πάντερ, ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς με 26 πόντους και 5/89 τρίποντα, αλλά και έξι ασίστ, ενώ, από κοντά ακολούθησε και ο Ζακ ΛεΝτέι (13π., 4ρ.). Στα αρνητικά, το γεγονός πως ο Παπαπέτρου τραυματίστηκε στο πρώτο ημίχρονο και δεν αγωνίστηκε στη συνέχεια.

Για τη Ρεάλ, που πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον... τοίχο και καλείται να ψάξει ένα break στο Βελιγράδι την επόμενη εβδομάδα, ξεχώρισε ο Γκάμπριελ Ντεκ με 24 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Το Game 2 της σειράς είναι προγραμματισμένο για το βράδυ της Πέμπτης (27/04, 21:45) και πάλι στη Μαδρίτη...



Το ματς:



Η Παρτιζάν μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, σοκάροντας από νωρίς τη Ρεάλ Μαδρίτης. Με τον Σμαΐλαγκιτς να παίρνει… φωτιά πίσω από τα 6,75μ., πετυχαίνοντας τρία σερί τρίποντα, οι Σέρβοι προηγήθηκαν 14-8 στο 5’. Στη συνέχεια, και μετά το νωθρό ξεκίνημα, η Ρεάλ ανέβασε στροφές, με τον Γκάμπριελ Ντεκ να ηγείται στο σκοράρισμα για το πρώτο μαδριλένικο προβάδισμα (20-19), με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται στην απόλυτη ισορροπία (22-22).

Με ένα γρήγορο 8-0 σερί δια χειρός Χάνγκα και Γιαμπουσέλι ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο, για το 30-22 των γηπεδούχων. Ωστόσο, η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς απάντησε άμεσα και με ένα επιμέρους σκορ 11-2, πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ για το 33-22 στο 15’. Σαν να μην έφτανε αυτό για τη Ρεάλ, είδε και τον Κέβιν Πάντερ να πετυχαίνει επτά σερί πόντους για το +7 των Σέρβων (39-46), με το buzzer-beater του Γουίλιαμς Γκος να μαζεύει κάπως τα πράγματα για το 48-44 του ημιχρόνου.

Η Παρτιζάν ξεκίνησε καλά και τοδεύτερο ημίχρονο, ανεβάζοντας τη διαφορά στους 7 για το 55-48 στο 23'. Κρατώντας τους φιλοξενούμενος χωρίς πόντο για περίπου πέντε λεπτά, πετυχαίνοντας παράλληλα και δύο μεγάλα τρίποντα με Κοζέρ και Ράντολφ, η Ρεάλ πέρασε μπροστά στο σκορ με 56-55. Οι βολές των ΛεΝτέι και Έξουμ έκαναν το 63-60 υπέρ της σερβικής ομάδας, για να έρθουν οι Ντεκ και Μούσα να «απαντήσουν» με το ίδιο νόμισμα για το 64-63 του τρίτου δεκαλέπτου.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, εκεί όπου η Ρεάλ ξέφυγε με +7 (77-70) στο 35', δείχνοντας να παίρνει το μομέντουμ, και να φέρνει το ματς στα μέτρα της. Η Παρτιζάν, όχι μόνο δεν τα παράτησε, αντιθέτως, με τον Κέβιν Πάντερ να παιρνει το «όπλο» του και να πετυχαίνει τετράποντο, πέρασε μπροστά με 81-80 στο 38'.

Το ματς παρέμεινε θρίλερ μέχρι το τέλος, με τον Ντεκ να βάζει γκολ-φάουλ για το 87-86 της Ρεάλ στα 21 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Όπως ήταν λογικό, η τελευταία επίθεση της Παρτιζάν πήγε στα χέρια του Πάντερ, ο οποίος με απίθανο buzzer beater τρίποντο... ξέρανε τη Ρεάλ και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του για το τελικό 89-87!

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 44-48, 64-63, 87-89.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x