Ευρώπη

Η τουρκική ομοσπονδία τιμώρησε τους διαιτητές του τρίτου ημιτελικού Εφές-Φενέρ!

Η τουρκική ομοσπονδία μπάσκετ παραδέχθηκε τα λάθη που έγιναν από τους διαιτητές του τρίτου ημιτελικού μεταξύ Εφές και Φενέρ και τους τιμώρησε, καθώς δεν θα οριστούν ξανά μέχρι το τέλος της σεζόν!

Ανατρέποντας διαφορά 9 πόντων στα τελευταία έξι λεπτά, η Εφές επικράτησε με 97-91 της Φενέρμπαχτσε την Τετάρτη (7/6), κάνοντας το 2-1 στην ημιτελική σειρά του τουρκικού πρωταθλήματος!

Ο αγώνας πάντως είχε και γεμάτο «τρίτο ημίχρονο», αφού μετά το ματς υπήρξε έντονη δυσαρέσκεια των ηττημένων για τη διαιτησία, η οποία εκφράστηκε τόσο μέσω του Δημήτρη Ιτούδη όσο και μέσω ανακοίνωσης της Φενέρ!

Η τουρκική ομοσπονδία μπάσκετ με ανακοίνωσή της δικαίωσε εν μέρει τους φιλοξενούμενους, καθώς παραδέχθηκε πως έγιναν λάθη στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιτελικού που επηρέασαν το αποτέλεσμα. Γι' αυτόν τον λόγο, ανακοίνωσε πως οι τρεις διαιτητές του αγώνα θα μείνουν εκτός ορισμών μέχρι το τέλος της σεζόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αν και ήμασταν εξαιρετικά ικανοποιημένοι με τη συνολική απόδοση των διαιτητών μας από την αρχή της σεζόν, τα σφυρίγματα που υπήρξαν στο τέταρτο δεκάλεπτο του αγώνα ανάμεσα στην Αναντολού Εφές και τη Φενερμπαχτσέ στο Σινάν Ερντέμ στο τρίτο ματς για τα ημιτελικά των play off της Τουρκικής Super League, επηρέασαν το τέλος του αγώνα. Αν και είμαι βέβαιος ότι δεν υπήρχε κακόβουλη πρόθεση ως Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης που είναι υπεύθυνος για το Κεντρικό Συμβούλιο Διαιτητών, αναστάτωσε εμένα προσωπικά.

Το Κεντρικό Συμβούλιο Διαιτητών που ασχολήθηκε με το θέμα με όλες τις τεχνικές του λεπτομέρειες αποφάσισε να αφήσει εκτός ορισμών τους τρεις διαιτητές του αγώνα που διεξήχθη χθες με ανάλογη εκτίμηση μέχρι το τέλος της σεζόν.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την ποιότητα του μπάσκετ, τόσο τεχνικής όσο και θεαματικής, στους ημιτελικούς των play-off της Super League μεταξύ της Αναντολού Εφές και της Φενέρμπαχτσε, των δύο διακεκριμένων συλλόγων μας που εκπροσωπούν τη χώρα μας στο εξωτερικό με τα επιτεύγματά τους. είμαστε περήφανοι και προσθέτουμε μεγάλη δύναμη και χρώμα στο μπάσκετ μας με τον ανταγωνισμό τους στο πρωτάθλημα μας.

Πιστεύω απόλυτα ότι θα συνεχιστεί μια σειρά πλέι οφ όπου θα συζητείται ο αγώνας στο γήπεδο και όχι οι διαιτητές.

Κεμάλ Ντιντσέρ, Αντιπρόεδρος τουρκικής ομοσπονδίας μπάσκετ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x