Ελλάδα

Αθηναίου στον bwinΣΠΟΡ FM: «Κυριαρχεί η καλή χημεία στον Ολυμπιακό - Μεγάλη υπόθεση η εμπειρία»

Για την εμπειρία του Ολυμπιακού στα Final 4 αλλά και την ανωτερότητα του ως ομάδα συγκριτικά με τη Μονακό μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Μιχάλη Τσόχο ο Γιάννης Αθηναίου.

Τη δική του προσέγγιση για τον αποψινό σπουδαίο ημιτελικό του Ολυμπιακού με αντίπαλο τη Μονακό για το Final 4 της Euroleague έκανε στον «αέρα» του bwinΣΠΟΡ FM ο Γιάννης Αθηναίου συζητώντας με τον Μιχάλη Τσόχο.

Ο πρώην παίκτης των «ερυθρολεύκων» αρχικά αναφέρθηκε στην εμπειρία της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα σε αυτά ματς, τόνισε ότι το μεγαλύτερο μυστικό είναι η εξαιρετική χημεία που επικρατεί στις τάξεις των «ερυθρολεύκων»: «Σε μια μεγάλη ομάδα νομίζω ότι όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί. Το βασικό είναι ότι και φέτος και πέρυσι ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να καλλιεργήσει το αίσθημα και στους ξένους παίκτες. Επομένως αυτό μεταφέρεται από τον έναν στον άλλον και ιδίως από τους Έλληνες παίκτες και στους προπονητές μεταλαμπαδεύεται η καλή χημεία στους ξένους και αυτό αποτυπώνεται στα νικηφόρα ματς».

Στη συνέχεια ο διεθνής γκαρντ υπογράμμισε ότι τα παιχνίδια στη regular season πιθανότατα δεν θα παίξουν ρόλο στον Ολυμπιακό αφού τόσο η προσέγγιση του ματς όσο και η στιγμή μεταβάλλουν τις συνθήκες, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στον κόσμο που ταξίδεψε στο Κάουνας για να υποστηρίξει τους νταμπλούχους Ελλάδας: «Σίγουρα το θυμάσαι, αλλά αυτό πεισμώνει την ομάδα και την έχει σε εκργήγρορση. Ξέρεις ότι από τη μια σε κάνει πιο συγκεντρωμένο ασχέτως του αγώνα και αυτό φάνηκε και από τα ματς με τη Φενέρ όπου τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου δεν είχαν σχέση με εκείνα των playoffs. Θα κριθεί στο ποιος θα επιβάλλει τον ρυθμό του.

Είναι σαν να παίζεις στα playoffs μπροστά στο κοινό. Πολλές φορές οι έδρες σπάνε λόγω της έξτρα πίεσης. Ίσως και να μην παίζει καταλυτικό ρόλο η παρουσία του κόσμου στο Kάουνας. Οι ομάδες προετοιμάζονται για σκληρό ματς σε ουδέτερη έδρα και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να κερδίσουν»
.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x