Ελλάδα

Φλιώνης στο sport-fm.gr: «Μας αρέσει σαν ιδέα ο τελικός και το Κύπελλο, αλλά έχουμε δύο ματς πρώτα»

Ο Δημήτρης Φλιώνης δεν κρύβει πως ονειρεύεται την κατάκτηση του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, αλλά βάζει τις… προτεραιότητές του.

Πάντα ταπεινός και προσγειωμένος, ο Δημήτρης Φλιώνης αποφεύγει τα μεγάλα λόγια. Και παρότι δεν κρύβει πως τον ιντριγκάρει η ιδέα να παίξει σε έναν τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, τονίζει στο sport-fm.gr πως η ομάδα του θα πρέπει πρώτα να κάνει δύο βήματα μέχρι να φτάσει να διεκδικήσει το τρόπαιο.

Αρχικά, υπάρχει ο προημιτελικός του Final 8 την Πέμπτη απέναντι στον Πανιώνιο (15:45). «Προσεγγίζουμε το παιχνίδι με τη σημασία που αρμόζει σε έναν προημιτελικό. Πρέπει να παίξουμε σοβαρά και σκληρά και παρότι είμαστε φαβορί, θα πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο, προκειμένου να προχωρήσουμε. Ο Πανιώνιος μπορεί να παίζει αυτή τη στιγμή στη Β’ Εθνική, αλλά είναι ένας ιστορικός σύλλογος και φέτος έχει κάνει εξαιρετική πορεία στο Κύπελλο όπου απέκλεισε πολλές ομάδες από ανώτερη κατηγορία, αλλά και στο πρωτάθλημα όπου έχει χάσει μόνο μία φορά. Εμείς δεν βλέπουμε πολύ μακριά, στον ημιτελικό ή τον τελικό. Πάμε σε κάθε παιχνίδι με τη σειρά, αν μπορέσουμε να φτάσουμε στον τελικό και εκεί να παλέψουμε για το καλύτερο», τονίζει.

Η ΑΕΚ έδειξε αρκετά κουρασμένη στα τελευταία παιχνίδια, απόρροια και των συνεχών δύσκολων αγώνων σε Basket League και Basketball Champions League. «Έχουμε ξεκουραστεί και είμαστε πολύ καλά ενεργειακά. Σίγουρα είναι ένα απαιτητικό τουρνουά, που μπορούμε να δώσουμε τρία ματς σε τέσσερις μέρες εμείς και άλλες ομάδες τρία ματς σε τρεις μέρες. Άρα είναι ίδιες οι συνθήκες για όλους, δεν αλλάζει κάτι για μας, ίσα-ίσα είναι και πιο βατό το πρόγραμμα για μας. Πιστεύω πως μπορούμε να ανταποκριθούμε», αναφέρει.

Η ομάδα του θα παίξει σε ένα γήπεδο, όπου κατέκτησε το Κύπελλο το 2018 και το 2020. Μπορεί να τριτώσει το καλό; «Είναι σίγουρα κάτι που μας αρέσει σαν ιδέα και θέλουμε να το καταφέρουμε. Όμως δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια. Θα πρέπει πρώτα να κερδίσουμε δύο ματς απέναντι σε καλές ομάδες για να φτάσουμε στον τελικό. Αν τα καταφέρουμε, θέλουμε να διεκδικήσουμε μια μεγάλη υπέρβαση. Πάμε βήμα-βήμα μέχρι τότε», απαντά.

Τέλος, για την προσωπική του «εκτόξευση» τη φετινή σεζόν, που τον βρίσκει σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ΑΕΚ και στον… προθάλαμο της Εθνικής ομάδας, τονίζει: «Νιώθω καλά. Μέσα από τη δουλειά και την αφοσίωση στο παιχνίδι είναι ευχάριστο να βλέπεις ότι υπάρχει αντίκρισμα στην απόδοσή σου. Όμως αυτή τη στιγμή δεν εστιάζω στον εαυτό μου και δεν με απασχολεί τίποτα περισσότερο από τους στόχους της ομάδας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x