Ελλάδα

Θριάμβευσε στην ντερμπάρα των «αιώνιων» και έκλεισε θέση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός!

Σε ένα παιχνίδι που είχε όλα τα χαρακτηριστικά του μεγάλου ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 65-61 του Ολυμπιακού, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ γυναικών!

Έβαψε «πράσινη» την ντερμπάρα των «αιώνιων» που διεξήχθη στο κατάμεστο «Παύλος Γιαννακόπουλος» και πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ γυναικών ο Παναθηναϊκός!

Παρά το κακό τους ξεκίνημα στο παιχνίδι, οι «πράσινες» βρήκαν αντίδραση και τελικά πήραν τη μεγάλη νίκη με 65-61 επί του Ολυμπιακού, σε μια αναμέτρηση που είχε όλα τα χαρακτηριστικά του μεγάλου ντέρμπι και παρέμεινε αμφίρροπη μέχρι τα τελευταία της δευτερόλεπτα! Έτσι, η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη έκανε το 2/2 για τη φετινή σεζόν κόντρα στον μεγάλο της αντίπαλο, αφού είχε επικρατήσει και με 56-55 τον περασμένο Νοέμβριο, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Κορυφαίες από τις νικήτριες οι Τζόουνς (24π), Αλέιν (12π, 19 ριμπ) και Τσβίτκοβιτς (15π), ενώ για τις «ερυθρόλευκες» ξεχώρισαν Χριστινάκη (16π, 7 ριμπ), Βίτολα (15π, 7 ριμπ) και Νικολοπούλου (8π, 9 ασίστ).

Εκτός από τον Παναθηναϊκό, στα ημιτελικά της διοργάνωσης είχαν ήδη προκριθεί ΠΑΣ Γιάννινα, Εσπερίδες και Ελευθερία Μοσχάτου, με τις «πράσινες» να είναι πλέον το πολύ μεγάλο φαβορί για να φτάσουν μέχρι την κατάκτηση του τίτλου!

Το ματς


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες αρκετά αγχωμένες και με τον Ολυμπιακό να βρίσκει πρώτος ρυθμό, παίρνοντας προβάδισμα με 8-0. Η Τζόουνς «έσπασε το ρόδι» με τρίποντο για τις «πράσινες», πριν η Σύρρα κάνει το 3-10. Η Παυλοπούλου μείωσε ακόμα περισσότερο με τρίποντο για χάρη του Παναθηναϊκού (7-10), η Βίτολα έφτασε νωρίς τους 6 για το 7-14, πριν η Τζόουνς εκτελέσει ξανά για τρεις, για το 10-14! Η Νικολοπούλου έβαλε το πρώτο τρίποντο του Ολυμπιακού στο ντέρμπι για το 12-17 και οι «ερυθρόλευκες» έκλεισαν την πρώτη περίοδο όντας μπροστά με 19-14.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει πιο συγκεντρωμένος! Η Τζόυνς έφτασε τα ? τρίποντα μειώνοντας σε 17-19, πριν Αλεξανδρή και Αλέιν ισοφαρίσουν σε 19-19 και 21-21. Νικολοπούλου και Τόμπιν έβαλαν ξανά μπροστά τον Ολυμπιακό (22-27), ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση η Τσβίτκοβιτς για τις γηπεδούχες, δίνοντας 8 σερί μεγάλους πόντους στην ομάδα της! Αρχικά της έδωσε το πρώτο της προβάδισμα στο ντέρμπι (33-32) και στη συνέχεια σκόραρε με τρίποντο για το 36-33, πριν η Τζόουνς κάνει το 38–33 και η Γουίλιαμς ευστοχήσει σε buzzer-beater δίποντο, για το 38-35 του πρώτου ημιχρόνου.



Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με την Βίτολα να κυριαρχεί για τις «ερυθρόλευκες», σκοράροντας 7 διαδοχικούς πόντους για το 40-44. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες έμειναν χωρίς πόντο για σχεδόν τρία λεπτά αγώνα, έχοντας συνεχόμενα λάθη και άστοχα σουτ. Ο Παναθηναϊκός ήταν τελικά εκείνος που βρήκε ρυθμό, φτιάχνοντας σερί, ισοφαρίζοντας σε 46-46, χάρη σε δίποντο της Αλέιν. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την Τσβίτκοβιτς να σκοράρει με καλάθι-φάουλ και με τις «πράσινες» να προηγούνται με 53-49.



Μπαίνοντας στην «τελική ευθεία» του μεγάλου προημιτελικού, ο Παναθηναϊκός έφτασε να προηγείται μέχρι και με +8 (57-49), στη μέγιστη υπέρ του διαφορά, η Σταμολάμπρου ευστόχησε σε βολές για το 59-52 και με 5 λεπτά να απομένουν για το φινάλε, αλλά σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός αντέδρασε, φτιάχνοντας σερί 6-0 και πλησιάζοντας στον πόντο (59-58). Παρ’ όλα αυτά, στα τελευταία καθοριστικά λεπτά ο Παναθηναϊκός ήταν πιο ψύχραιμος και εύστοχος στις βολές, επικρατώντας με το τελικό 65-61.



Τα δεκάλεπτα: 14-19, 38-35, 53-49, 65-61

Τα στατιστικά του αγώνα



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x