Ελλάδα

Τέλος ο Παπαγιάννης: Ενημέρωσε πως πάει Φενέρμπαχτσε - Ξένος σέντερ, Ντόρσεϊ και Γκάι στο προσκήνιο

Ο Γιώργος Παπαγιάννης ενημέρωσε τον Παναθηναϊκό πως αποδέχτηκε την πρόταση της Φενέρμπαχτσε. Ψάχνει σέντερ στην ξένη αγορά και δύο γκαρντ το «τριφύλλι» πλέον.

Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό για δεύτερη φορά αποτελεί ο Γιώργος Παπαγιάννης. Ο διεθνής σέντερ ενημέρωσε τα ξημερώματα (καθώς βρίσκεται στις ΗΠΑ για ατομικές προπονήσεις) πως αποδέχτηκε την πρόταση της Φενέρμπαχτσε επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μεταδίδονταν από αργά το βράδυ στην Τουρκία και μιλούσαν για οριστική συμφωνία του για διετές συμβόλαιο με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Ο Εργκίν Αταμάν είχε εισηγηθεί την παραμονή του 26χρονου άσου, με τους «πράσινους» να του προσφέρουν τριετές συμβόλαιο με αποδοχές περίπου 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως (αυξημένες σε σχέση με πέρσι). Ωστόσο παρότι το κλίμα ήταν αρκετά καλό, ο Παπαγιάννης αποφάσισε να αλλάξει περιβάλλον βλέποντας ίσως και την αμφισβήτηση που υπήρχε εις βάρος του από μερίδα του κόσμου επιλέγοντας την (καλύτερη οικονομικά) πρόταση της Φενέρ.

Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη ο Παναθηναϊκός καλείται να βγει στην αγορά για την απόκτηση ξένου σέντερ έχοντας τρεις κενές θέσεις για ξένα διαβατήρια αυτή τη στιγμή (Γκραντ, Βιλντόσα και Λεσόρ οι τρεις ξένοι στο ρόστερ). Άγνωστο είναι αν ο Αταμάν θα αναζητήσει έναν σέντερ που θα έχει καλό μακρινό σουτ ή θα εστιάσει μόνο στο να βρει έναν πολύ ποιοτικό παίκτη, σαν τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ στον οποίο οι «πράσινοι» είχαν κάνει πρόταση που όμως απορρίφθηκε με τον Ισπανό σέντερ να καταλήγει στην Μπαρτσελόνα. Πάντως σέντερ με πολύ καλό μακρινό σουτ δεν υπάρχουν πολλοί στην αγορά, ακόμη και στο ΝΒΑ. Κάποιες τέτοιες περιπτώσεις είναι ο free agent Φρανκ Καμίνσκι και ο Κροάτης Λούκα Σάμανιτς (που δεσμεύεται από τους Τζαζ αλλά μπορεί να αποχωρήσει), που μπορεί να παίξει και στο «4».

Ο Παναθηναϊκός, ταυτόχρονα, προχωρά στην απόκτηση των δύο γκαρντ που θέλει για να κλείσει την περιφέρειά του. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι μεγάλος στόχος, με τον ομογενή σούτινγκ γκαρντ υπάρχει ουσιαστικά συμφωνία, αλλά «αγκάθι» αποτελεί το συμβόλαιο που έχει σε ισχύ με τη Φενέρμπαχτσε, αλλά και οι... κακές σχέσεις της συγκεκριμένης ομάδας με τον Εργκίν Αταμάν. Ανεξάρτητη από την υπόθεση του Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι αυτή του Κάιλ Γκάι, με τον Αμερικανό να έχει στα χέρια του πρόταση από τους «πράσινους». Η Μπανταλόνα μάτσαρε την προσφορά της Βαλένθια μπλοκάροντας τη μετακίνησή του εκεί, αλλά προτίθεται να τον πουλήσει και πλέον είναι θέμα να βρεθεί η χρυσή τομή για να αποκτηθεί ο 25χρονος σούτινγκ γκαρντ.

Τέλος, ο Παναθηναϊκός ψάχνει και έναν παίκτη για να καλύπτει τις θέσεις «3» και «4». Η περίπτωση του Μάριο Χεζόνια είναι πλέον πολύ δύσκολη ως αδύνατη (ίσως γίνει απόπειρα του χρόνου), λόγω του συμβολαίου του με τη Ρεάλ, οπότε θα γίνει στροφή σε άλλες λύσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x