Ελλάδα

Basket League: Αμφίρροπες αναμετρήσεις για το πρώτο βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά

Με δύο πολύ δυνατές και αμφίρροπες αναμετρήσεις συνεχίζεται η αγωνιστική δράση στα playoffs της Basket League.

Με δύο πολύ δυνατές, όσο και αμφίρροπες και άκρως ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις συνεχίζεται η αγωνιστική δράση στα playoffs της Basket League.

Μετά την χθεσινή πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του πρωταθλήματος επί του Άρη, αλλά και το δύσκολο 1-0 του Παναθηναϊκού στη σειρά με τον Κολοσσό, απόψε, διεξάγονται τα πρώτα παιχνίδια στις σειρές του ΠΑΟΚ με τον Προμηθέα και του Περιστερίου bwin με την ΑΕΚ.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, ο «Δικέφαλος του Βορρά», υποδέχεται τον Προμηθέα στην Πυλαία (15:45, ΕΡΤ3) για το Game 1 της σειράς. Οι Θεσσαλονικείς τερμάτισαν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 13-9, ενώ, οι Πατρινοί, ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο στην 5η θέση με 12-10. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε πολύ καλό «φεγγάρι», καθώς μετρά τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία παιχνίδια του, μεταξύ των οποίων και εκείνες κόντρα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Από την άλλη, ο Προμηθέας έρχεται από τη μεσοβδόμαδη βαριά εκτός έδρας ήττα με σκορ 80-57 από την Προμετέι στα προημιτελικά του EuroCup, με την οποία και ολοκληρώθηκε η πορεία της στη φετινή διοργάνωση. Όσον αφορά τα παιχνίδια της με τον ΠΑΟΚ, μετράει φέτος, μία νίκη (90-69 εντός), αλλά και μία ήττα (97-92 εκτός) στην κανονική περίοδο.

Στο άλλο παιχνίδι του σημερινού προγράμματος, το Περιστέρι bwin φιλοξενεί την ΑΕΚ στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» (19:15, ΕΡΤ3). Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 14-8, πίσω μόνο από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Με «όπλο» την εξαιρετική της έδρα (9-2), στόχος της είναι να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται στα playoffs, μετά και την παρουσία της στον τελικό του Final 4 του Κυπέλλου.

Η ΑΕΚ με τη σειρά της, έρχεται από τον οδυνηρό αποκλεισμό στα προημιτελικά του Basketball Champions League, γνωρίζοντας τη βαριά ήττα με 91-51 από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ. Η «Ένωση», που τερμάτισε στην 6η θέση του πρωταθλήματος με ρεκόρ 12-10, δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση το τελευταίο διάστημα, μετρώντας μόλις μία νίκη στα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις.


Αναλυτικά το πρόγραμμα:
ΠΑΟΚ-Προμηθέας Πατρών (15:45)
Περιστέρι bwin-ΑΕΚ (19:15)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x