Ελλάδα

Έβγαλε αντίδραση στην Πάτρα και περιμένει τις… εξελίξεις ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση απέναντι στον Προμηθέα, που με σύμμαχο την εξαιρετική του άμυνα, επικράτησε 75-44 στο «Δ. Τόφαλος» για την Basket League και πλέον περιμένει τις... εξελίξεις!

Έβγαλε αντίδραση και πλέον περιμένει τις... εξελίξεις ο Παναθηναϊκός!

Οι «πράσινοι» μπήκαν με το... δεξί στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για το 2023, επικρατώντας με χαρακτηριστική άνεση όπως αποτυπώνει και το τελικό 75-44 του Προμηθέα στο «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας, σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική της Basket League.

Οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς, που τα... άκουσαν στο ξεκίνημα του αγώνα από τους φιλάθλους τους με αφορμή την ήττα από τον Ολυμπιακό, έπαιξαν εξαιρετική άμυνα σε όλο το παιχνίδι, ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως ολοκλήρωσαν το ματς με 21 ασίστ για 31 σουτ εντός πεδιάς!



Κορυφαίος για τους νικητές, που πλέον ανέβηκαν μόνοι δεύτερη στη βαθμολογία του πρωταθλήματος με ρεκόρ 8-2, ήταν οι Γιώργος Καλαϊτζάκης (16 πόντοι), Πονίτκα (9 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ) και Παπαγιάννης (10 πόντοι, 6 ριμπάουντ).

Από την άλλη, η ομάδα της Πάτρας με την ήττα αυτή έμεινε οριστικά εκτός του Final 8 του Κυπέλλου, γνωρίζοντας την έκτη ήττα της στη φετινή σεζόν (4-10). Η ομάδα του Χρυστόπουλου βρέθηκε σε... κάκιστο βράδυ εκτελεστικά, ολοκληρώνοντας το ματς με ποσοστό μόλις 30% εντός παιδιάς. Ο μόνος που... διασώθηκε για τους Πατρινούς ήταν ο Κουλμπόκα με 16 πόντους.

Το ματς
Πολύ καλό το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση, με τους «πράσινους» να βγάζουν ενέργεια τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Με τον Ντέρικ Γουίλιαμς να ξεκινά «ζεστός» και να πετυχαίνει επτά μαζεμένους πόντους, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 12-4 στο 5’.

Παίρνοντας ώθηση από την εξαιρετική του άμυνα, το «τριφύλλι» έτρεξε ένα γρήγορο σερί 10-0, με αποτέλεσμα να εκτοξεύσει τη διαφορά στο +16 (6-22), προτού ο Μαντζούκας με τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα κάνει το 25-8 που ήταν το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.



Μετά από τρία… άγονα λεπτά στη δεύτερη περίοδο με εκατέρωθεν άστοχα σουτ, ο Παναθηναϊκός βρήκε πόντους στο «ζωγραφιστό» με Καλαϊτζάκη (11 πόντοι στο πρώτο μέρος)και Γκουντάιτις για το +24 και το 34-10 στο 15’. Ενδεικτικό της κακής επιθετικής βραδιάς στην οποία βρέθηκε ο Προμηθέας, ήταν το γεγονός πως στο 16’ ο Κουλμπόκα με τρίποντο έκανε το 34-13, μετά από 11 άστοχες προσπάθειες πίσω από τα 6.75μ για τους Πατρινούς.

Οι παίκτες του Ντέγιαν Ράνοντιντς, που ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο με 15 ασίστ για 18 εύστοχα σουτ εντός πεδιάς και μάλιστα χωρίς να υποπέσουν σε λάθος (!), έφτασαν τη διαφορά μέχρι και το +26 (18-44), κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο στο +21 και το 46-25.



Παρόμοιο σκηνικό και στις αρχές της τρίτης περιόδου, με τους Καλαϊτζάκη και Γουίλιαμς να πετυχαίνουν δύο διαδοχικά τρίποντα και τον Παναθηναϊκό να τρέχει ένα γρήγορο 11-1 σερί για το +29 (28-57 στο 25'). Η απάντηση του Προμηθέα ήρθε δια... χειρός Κουλμπόκα, με τους Πατρινούς να ροκανίζουν τη διαφορά με ένα επιμέρους σκορ 9-0 για το 57-37 (27')



Το τάιμ άουτ του Ράντονιτς «αφύπνισε» τους «πράσινους» που με τους Μπέικον και Γουόλτερ να πετυχαίνουν από τέσσερις πόντους έκαστος στα τελευταία τρία λεπτά, ο Παναθηναϊκός έκλεισε το δεκάλεπτο στο +23 για το 63-40.

Προμηθέας-Παναθηναϊκός

Το παιχνίδι ουσιαστικά είχε κριθεί, με την τελευταία περίοδο να αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα. Κάτι που αποτυπώθηκε πλήρως από την εικόνα των δύο ομάδων, με πολλά άστοχα σουτ και άσχημες επιθέσεις. Ενδεικτικό είναι πως το επιμέρους σκορ στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν 10-4 υπέρ των φιλοξενούμενων (!), με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στο ροζ φύλλο αγώνα με σκορ 75-44.

Τα δεκάλεπτα: 8-25, 25-46, 40-63, 44-75.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x