Ελλάδα

«Χέρι-χέρι» στα Playoffs Ιωνικός και Κολοσσός!

Χάρη στο πετυχημένο ντράιβ του Πριτζέτ στα 4,4'' πριν τη λήξη της παράτασης, ο Ιωνικός επικράτησε 86-85 του Κολοσσού Ρόδου, με τις δύο ομάδες να προκρίνονται μαζί στα Playoffs του πρωταθλήματος.

Στα Playoffs της Stoiximan Basket League βρίσκονται από το βράδυ της Τετάρτης (28/4) οι Ιωνικός και Κολοσσός Ρόδου, ύστερα από την εντός έδρας νίκη -στην παράταση- (86-85) της ομάδας της Νίκαιας για την 22η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Έτσι, σε συνδυασμό με τις ήττες των Ηρακλή και Άρη αλλά και την ήττα με λιγότερους από 20 πόντους των Ροδιτών, οι φιλοξενούμενοι τερμάτισαν στην θέση και θα αντιμετωπίσουν στη δεύτερη φάση της σεζόν το 2ο Λαύριο, ενώ οι γηπεδούχοι θα διασταυρωθούν με τον 1ο Παναθηναϊκό. Αμφότεροι με μειονέκτημα έδρας.

Στα του παιχνιδιού, το οποίο κρίθηκε από το καλάθι του Πριτζέτ στα 4,4'' πριν την τελευταία κόρνα, για τους Νικαιώτες ξεχώρισαν οι Τολιόπουλος (16π., 5 ασ., 5 ριμπ.), Πριτζέτ (15π., 6 ασ., 3 ριμπ.) και Μαυροκεφαλίδης (13π., 4 ασ., 6 ριμπ.). Ενώ, από την πλευρά της ομάδας του κόουτς Καντζούρη -η οποία υπερίσχυσε στα επιθετικά ριμπάουντ (19 έναντι 7 των γηπεδούχων), χωρίς όμως να το μετουσιώσει και σε αρκετούς πόντους στο ζωγραφιστό- οι Ζάρας (24π., 3 ασ., 4 ριμπ.), Καντέρ -που σημείωσε double-double με 14 πόντους, 16 ριμπάουντ (τα εφτά επιθετικά) και 2 ασίστ- και Άρτις (18π., 3 ασ. 9 ριμπ.).

Να σημειωθεί ότι πριν το τζάμπολ οι Βαγγέλης Τσάπας και Χριστίνα Σκέντζιου από πλευράς Ιωνικού βράβευσαν τον Παναγιώτη Γιαννάκη για την επικείμενη είσοδό του στο Hall of Fame της FIBA.




Το ματς:

Ο Ιωνικός πραγματοποίησε δυνατό «μπάσιμο» στην αναμέτρηση και έχοντας ως… αιχμή του δόρατός του τον Πριτζέτ (9π.), προηγήθηκε 13-7 ύστερα από 5μισι λεπτά παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν από το υπέρ τους 23-16 το δεύτερο δεκάλεπτο, συντηρούσαν το προβάδισμά τους με τον Τολιόπουλο, ωστόσο οι Ροδίτες κατάφεραν να μειώσουν στον έναν πόντο (38-37) χάρη στο τρίποντο του Άρτις. Με τον Μουσταφά να απαντάει με τον ίδιο τρόπο για το τελικό 41-37 του πρώτου ημιχρόνου.

Ύστερα από δυόμισι λεπτά στην 3η περίοδο, ο Κολοσσός έφερε το ματς στα ίσα (43-43). Έκτοτε, όμως, ακολούθησε ένα τρομερό επί μέρους 11-0 από τον Ιωνικό, ο οποίος έφτασε στη μεγαλύτερη υπέρ του διαφορά στον αγώνα (54-43).

Οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να «χτίσουν» πάνω σε αυτή τη διαφορά πηγαίνοντας στο +8 (62-54) στο τελευταίο δεκάλεπτο. Βέβαια, εκεί δεν μπόρεσαν να τη διαχειριστούν, με τους φιλοξενούμενους να φορτσάρουν στα τελευταία λεπτά στέλνοντας το ματς στην παράταση (77-77) χάρη στο κλέψιμο και τις τρεις εύστοχες βολές του Άρτις στα 3'' πριν την τελευταία κόρνα.

Στο έξτρα πεντάλεπτο εξελίχθηκε ένα πραγματικό ντέρμπι. Στα 4,4'' ο Πριτζέτ πραγματοποίησε πετυχημένο ντράιβ, έφτασε μέχρι το καλάθι, για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του για το τελικό 86-85, το οποίο και την έστειλε στα Playoffs.

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 41-37, 62-54, 77-77, 86-85 (παρ.).


Ιωνικός-Κολοσσός Ρόδου: 86-85

Ιωνικός-Κολοσσός Ρόδου: 86-85

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x