NBA

Μαρμαρινός: «Χρειαζόμαστε πρότυπα σαν τον Γιάννη - Μιλάμε για τον θρίαμβο του “καλού παιδιού”»

Τη σημασία του να υπάρχουν πρότυπα με την ταπεινότητα και τις ηθικές αξίες του Γιάννη Αντετοκούνμπο (πέρα από τα τεράστια αγωνιστικά του προσόντα) υπογράμμισε στον bwinΣΠΟΡ ο Χρήστος Μαρμαρινός.

Την αξία που έχει και στο εξωαγωνιστικό κομμάτι η επιτυχία του Γιάννη Αντετοκούνμπο ανέδειξε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Χρήστος Μαρμαρινός. Μιλώντας στην εκπομπή του Σωτήρη Ταμπάκου, ο Έλληνας προπονητής και σχολιαστής του Cosmote TV, τόνισε ότι με την ηγετική του παρουσία ο «Greek Freak» απέδειξε πόσο μεγάλος παίκτης είναι και έσβησε τους αμφισβητίες του.

Πέρα απ’ αυτό όμως (και αφού ανέλυσε τους τομείς που έπρεπε να δουλέψει τόσα χρόνια για να φτάσει σε αυτό το σημείο) στάθηκε και στη σημασία που έχει ο Γιάννης ως πρότυπο, κάνοντας χαρακτηριστικά λόγο για έναν «θρίαμβο του καλού παιδιού».

Όσα είπε, ανάμεσα σε άλλα, ο Μαρμαρινός

«Αυτό που μου έκανε φοβερή εντύπωση ήταν το επίπεδο συγκέντρωσης του Γιάννη. Μιλάμε για έναν παίκτη που έπρεπε να ξεπεράσει ένα τραυματισμό που θα μπορούσε να είναι σοβαρός.

Επίσης ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα του που έφτασε να διεκδικεί έναν τέτοιο στόχο και είχε πάρα πολλούς αμφισβητίες στην Αμερική, αλλά πραγματικά τους έσβησε όλους και απέδειξε πόσο μεγάλος παίκτης είναι.

Το κλειδί ήταν η τεράστια ενέργεια και συγκέντρωση που έβγαλαν οι Μπακς στο πέμπτο παιχνίδι. Επίσης όταν βρίσκεσαι τόσο κοντά στο να αγγίξεις το τρόπαιο είναι εύκολο να χάσεις τον δρόμο σου, αλλά κατάφεραν να το αποτρέψουν.

Ήταν κυριαρχική η παρουσία του Γιάννη, αλλά και οι συμπαίκτες του έκαναν εξαιρετικά τα βασικά. Ήταν καθοριστική η συμβολή του Μίντλετον, του Χόλιντεϊ και του Πόρτις, κάνοντας τα απλά πράγματα. Αλλά πάνω απ’ όλα ήταν η ηγετική εμφάνιση του Γιάννη.

Έχει μεγάλη σημασία ότι ταιριάζουν πολύ καλά ως δίδυμο με τον Μίντλετον και ότι κόλλησε σε αυτόν τον πυρήνα ο Χόλιντεϊ (ειδικά στο αμυντικό κομμάτι). Επίσης έχει μεγάλη συμβολή ο Μπούντενχολζερ, που ακόμα και στα δύσκολα στήριζε τους παίκτες του και κατάφερε να τους δώσει διακριτούς ρόλους.

Ο Γιάννης έκανε τεράστια δουλειά στο σώμα του όλα αυτά τα χρόνια, για να είναι δυνατός, ευλύγιστος και αλτικός. Εξέλιξε το σώμα του και βελτίωσε ακόμα περισσότερο τα δυνατά σημεία του παιχνιδιού του.

Με την ατάκα “πάμε να το ξανακάνουμε” φαίνεται η… πείνα του, η μεγάλη διάθεσή του να συνεχίσει και να γίνει ακόμα καλύτερος.



Είναι ακόμα πιο σημαντικό σήμερα να υπάρχουν πρότυπα σαν τον Γιάννη, ενός αθλητή τέτοιου επιπέδου που έχει ταπεινότητα. Μιλάμε για τον θρίαμβο του “καλού παιδιού”».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x